... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Arnost
Auto: krhla kachle x2
Kraj: Trenčiansky

Re: certifikát na HID

Streda, 11. Februára 2009, 21:59

Myslím že tie pokuty by vyšli lacnejšie, lebo pri 750e by ich to buď prestalo baviť alebo by som už všetkých poznal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A pri tých hela svetlách by som musel aj tak ešte dorábať ostrekovače, čo je + ďalšie euráče.
Naposledy upravil/-a Arnost v Streda, 11. Februára 2009, 22:01, upravené celkom 1 krát.

Pežot

Streda, 11. Februára 2009, 22:00

Mimo napísal:
[-X čočkovica dobruo nastavená :wink:

Správna vodič ;)

Nuž neviem ... môj názor je jasne vysvetlený ;)

Užívateľov profilový obrázok
Mimo
Kraj: Trnavský

Streda, 11. Februára 2009, 22:03

:roll: mám len dobré skúsenosti.. ak je to dobre nastavené... fízli zatial nič ( a už ma pár krát stopli), proti idúci nič (mám HID asi rok a nikto neblikal) ani autá predomnou nie sú proti.. tak neviem :mrgreen:

Ivanko
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Streda, 11. Februára 2009, 22:23

Mimo napísal:
:roll: mám len dobré skúsenosti.. ak je to dobre nastavené... fízli zatial nič ( a už ma pár krát stopli), proti idúci nič (mám HID asi rok a nikto neblikal) ani autá predomnou nie sú proti.. tak neviem :mrgreen:

Presne tak keď nedráždiš tak ani policajti nemajú nič proti HID,ale musia byť kvalitne nastavené a samozrejme v čočke. Aj mňa už stopli a nič. Ale nikdy nehovor nikdy.No a keď nemáte ostrekovače tak aspoň majte svetla čisté :lol:

Pežot

Štvrtok, 12. Februára 2009, 07:49

Veď práve Mimko, že z tvojej strany som necítil žiadne osvetlovanie. Ale serie ma to, keď si to niekto nadrbe do paraboly za brúsené sklo [-X

Ja ani nemám HID a ani ostrekovače a svetlá čistím aj od snehu, od prachu. Proste vždy ;)

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 12. Februára 2009, 16:16

Pežot napísal:
Éčko ti vyrazím na čo len chceš ;)

Potrebuješ papier, ktorý dovoľuje použitie tejto sady vo vozidle na PK v SR ;)

nepotrebujes ziadny papier, vsetko co bolo schvalene v lubovolnej krajine EU a ma E-cko mozes pouzit, aspon podla zakona.

Osvedčenie o typovom schválení ES systému, komponentu alebo samostatnej technickej jednotky udelené iným členským štátom sa uznáva na území Slovenskej republiky.
http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=12001

Mimo napísal:
nooo balasty teda štartéry k HID majú nejaké Ečka... aby sme boli presní... ale sú asi na nič :P

presne tak, maju E-cka a su schvalene ako elekticky komponent,
ale to je jedno, mozu byt schvalene aj ako vevericka,
ked raz bol reflektor schvaleny s pouzitim svetelneho zdroja ziarovky H1, mozes tam mat iba vlaknovu ziarovku H1.
A ked si tam namontujes vevericku, budes musiet policajta presvedcit ze vevericka je vlaknova ziarovka H1,
lebo ten reflektor je nesposobily na pouzitie v premavke na pk, lebo tam nemas svetelny zdroj s kt. bol schvaleny.
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

crumar
Auto: 528i
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 12. Februára 2009, 20:19

Citujem clanok z AT magazinu 02/2009:

-svetlomet musi obsahovat znamku europskej homologacie Ex (znak zodpoveda europskej homologacii, cislo zas krajine povodu vyrobku a udelenia homologacie)

- auto musi mat ostrekovaci cistiaci system svetlometov

- auto musi mat samocinny system nastavenia sklonu svetlometov podla zatazenia

Dolezite navyse je, ze oba posledne spomenute prvky musia byt tiez certifikovane. Nie je teda mozne pouzit doma vlastnorucne vyrobeny system ostrekovania ani system automatickeho nastavenia svetiel. Z toho vyplyva, ze xenony je mozne pouzit len na autach, na ktore originalne existovali vyrobcom montovane xenony...

To znamena, ze ziadna HID prestavbova sada sa oficialne do auta nemoze instalovat.

Rimi
Auto: Citroen C4 WRC

Utorok, 10. Marca 2009, 05:24

To znamena, ze ziadna HID prestavbova sada sa oficialne do auta nemoze instalovat.

Moja otazka,preco sa potom predavaju oficialne?
ex 316i Compact Arktissilber
Citroen C4

Everyday is like a bullet in your brain.

iste

Utorok, 10. Marca 2009, 08:19

vsak predavat mozes vsetko:) okrem drog a tak...ani rožek v potravinach sa nesmie pouzivat ako plynovy pedal povedzme...dost blby priklad:)

Rimi
Auto: Citroen C4 WRC

Utorok, 10. Marca 2009, 18:38

iste napísal:
vsak predavat mozes vsetko:) okrem drog a tak...ani rožek v potravinach sa nesmie pouzivat ako plynovy pedal povedzme...dost blby priklad:)

No s rozkom by som si ani neposvietil na cestu..
ex 316i Compact Arktissilber
Citroen C4

Everyday is like a bullet in your brain.

Pežot

Utorok, 10. Marca 2009, 18:55

Rimi napísal:

Moja otazka,preco sa potom predavaju oficialne?

Jednoducho, lebo predajca nieje zodpovedný za to, že to nemá certifikát ani nič podobné. Zodpovednou osobou je v tomto prípade "týpek" čo si to kúpi a nadrbe do paraboly ;)

xtreme
Auto: felda, stilo

Utorok, 10. Marca 2009, 18:59

chalani spytam sa takto.. hladal som na webe a zistil som ze na e32 sa montovali origo xenony, to znamena ze ked si zozeniem tieto, mozem ich dat na e34? svetla su identicke, preto sa pytam.. :-k
a ked budem mat svetla z e32, kde boli povodne xenony, mozem dat do nich prestavbovu sadu? no jasne ze mozem, ale ci to bude uz legalne, pretoze tie svetla su urcene na xenon, teda schvalene na premavku na pk.. len ta hid sada #-o
.

PiraTMB
Auto: MB
Kraj: Košický

Utorok, 10. Marca 2009, 20:15

Nie, stale ti tam chyba ostrekovanie a naklapanie - nestaci len svetla vymenit :wink:
Aj ked teraz neviem ale sa mi zda ze do nejakeho roku auta 96 ?
to nemusis mat ovsem ak to takto prislo aj z vyroby- niekde to j v zakone bude asi...
Naposledy upravil/-a PiraTMB v Utorok, 10. Marca 2009, 20:17, upravené celkom 1 krát.
ObrázokObrázok

Obrázok

Pežot

Utorok, 10. Marca 2009, 20:17

Lenže ostrekovanie je povinné tuším až od roku výroby auta 1996 :-s
Ale ruku do ohňa by som zato nedal #-o

Prekopeš z E32 aj ostrekovanie a naklápanie a máš to \:D/

xtreme
Auto: felda, stilo

Utorok, 10. Marca 2009, 20:34

Pežot napísal:
Lenže ostrekovanie je povinné tuším až od roku výroby auta 1996 :-s
Ale ruku do ohňa by som zato nedal #-o

Prekopeš z E32 aj ostrekovanie a naklápanie a máš to \:D/

naklapanie mam manualne, to by sa uz dako vyrepovalo.. tie ostrekovace rozmyslam tam dorobit.. napojim to na klasice ostrekovace, myslim ze by sa to dalo..
.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 223 neregistrovaných