... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: Klima v zime

Utorok, 20. Januára 2009, 15:07

janci na jakom aute? bmw?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Utorok, 20. Januára 2009, 18:21

jararak napísal:
janci na jakom aute? bmw?

hej, na 320. ked som zapal klimu, tak mi isiel za chvilku vlazny vzduch (sice nebolo -10, ale nieco okolo 0)... ale asi to bolo zdanie, neska som presedel asi 4 hodiny pri rozlicnych schemach a obrazkoch klimy v E36, ale ziadne vyhrevne teleso tam nebolo...

cize moj verdikt je asi takyto, musel som najskor dychat tam, kde nasava vzduch

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 22. Januára 2009, 01:24

hm
vela mytov.
A ze klima kuri, to som kua nevedel......
To ze je zapnuta "vlocka" znamena ze je zopnuty kompresor. To este neznamena, ze ked ide z vyduchov teply vzduch v dosledku kurenia, kedze vonku je -5, vnutri +5 a teplota v aute nastavena na +20. Vtedy sa samozrejme do kabiny fuka teply vzduch, kedze sa snazi system co najskor zabezpecit v aute nastavenu teplotu. Klima funguje ako odvlhcovac vzduchu. Okrem toho, neviem ako je to presne u bmw, ale ak teplota spadne pod urcitu hodnotu (trebarz +3st), tak sa kompresor ani nezopne, a mozte stlacat vlocku kolkko chcete (ta zasvieti, ale kompresor je neaktivny). Hovorim vam bratia, neviem ci je toto pravda u BMW, ale napr. u VW ano (tam sa nezopina ak je tusim +5 a menej). Ak treba overit, overim, zistim, napisem, dam vediet. Alebo sa kuknite do WDS na IHKA a treba prestudovat ako pracuje.

Brano-HAVA
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 22. Januára 2009, 11:22

airbone napísal:
hm
vela mytov.
A ze klima kuri, to som kua nevedel......
To ze je zapnuta "vlocka" znamena ze je zopnuty kompresor. To este neznamena, ze ked ide z vyduchov teply vzduch v dosledku kurenia, kedze vonku je -5, vnutri +5 a teplota v aute nastavena na +20. Vtedy sa samozrejme do kabiny fuka teply vzduch, kedze sa snazi system co najskor zabezpecit v aute nastavenu teplotu. Klima funguje ako odvlhcovac vzduchu. Okrem toho, neviem ako je to presne u bmw, ale ak teplota spadne pod urcitu hodnotu (trebarz +3st), tak sa kompresor ani nezopne, a mozte stlacat vlocku kolkko chcete (ta zasvieti, ale kompresor je neaktivny). Hovorim vam bratia, neviem ci je toto pravda u BMW, ale napr. u VW ano (tam sa nezopina ak je tusim +5 a menej). Ak treba overit, overim, zistim, napisem, dam vediet. Alebo sa kuknite do WDS na IHKA a treba prestudovat ako pracuje.

Ano u VW to tak je ale u BMW je to direct aj ked kuris, stopero, staci kuknut pod kapotu a uvidis.

compact
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 22. Januára 2009, 15:36

tak tak...

no na opli (omega) je v prirucke napisane ze pod +6 °C sa klima sama vypne, ale tam nieje ziadne tlacitko vlocky, proste nastavis teplotu a klima sa zapina/vypina sama - (inak som si myslel ze aj na E36 digiklima tak finguje, ze uberies teplotu a rozbehne sa)

dneska som skusal svoje auto, zohriate, kurilo nastavene na 21°C a ked som zapol vločku tak sa klima rozbehla a isiel takovy pomiesany teplo/studeny vzduch
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných