... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Sobota, 17. Januára 2009, 12:44

cize mozem mat nastavene 24 stupnov a len zapnem klimu a ono mi to zacne susit okna? to je velmi zaujimave a prakticke zistenie :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

juo28

Sobota, 17. Januára 2009, 13:42

zalezi aj od vybavy auta...ak mas v modernejsom aute full automaticku klimu , tak si auto same kuri , vysusuje okna a reguluje teplotu za pomoci klimy a ani nezistis kedy ju zaplo , a modernejsie kompresory sa tocia stale , len je regulovany tlak chladiva :-)

sperhy

Sobota, 17. Januára 2009, 13:46

nooo ja mam teraz v zime na 21 stupnov zapnutú automatiku....a vždy ked to zapínam tak mi zapne aj klimatizáciu...tú vločku.....a ja ju vždy vypnem:D ale automatika ostane zapnutá:D hádam nerobím nič zlé:D či?:D
120d 120kw

dany

Sobota, 17. Januára 2009, 14:03

Vďaka za opravu.Myslel som si, že to funguje tak ako som napísal, ale aspoň som sa zase uistil, že BMW ja ozaj auto.

Brano-HAVA
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 17. Januára 2009, 16:00

juo28 napísal:
zalezi aj od vybavy auta...ak mas v modernejsom aute full automaticku klimu , tak si auto same kuri , vysusuje okna a reguluje teplotu za pomoci klimy a ani nezistis kedy ju zaplo , a modernejsie kompresory sa tocia stale , len je regulovany tlak chladiva :-)

No modernejsim kompresorom odzvonilo, a montuju sa iba s magnetickou spojkou na najnovsich BMW v ramci EfficientDynamics. Co sa tyka kompresora tak ak vlocka nesvieti tak kompresor nebezi. A uz fakt nechapem ako by klima kurila ked je motor studeny?

Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Sobota, 17. Januára 2009, 18:58

Niesom si istý ale mám taký pocit že klima sa zapne aj ked zapneš odhmlenie okna ale vločka sa nerozsvieti ale klima beži. No ale nie som istý :oops: , volade som to cital.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

juo28

Sobota, 17. Januára 2009, 19:52

Brano-HAVA napísal:
No modernejsim kompresorom odzvonilo, a montuju sa iba s magnetickou spojkou na najnovsich BMW v ramci EfficientDynamics. Co sa tyka kompresora tak ak vlocka nesvieti tak kompresor nebezi. A uz fakt nechapem ako by klima kurila ked je motor studeny?

Konkretne som nemal na mysli BMW ale Urcite VW a Mercedes pouziva kompresory bez elektromagnetickej spojky...( samozrejme je to novinka , ktora sa nemusi osvedcit)

jararak
Auto: skodofka 120l

Sobota, 17. Januára 2009, 20:27

juo mam tu najvyssiu klimu co je v e36, ale v podstate klimu som este nemal ani poriadne zapnutu lebo auto som kupil po lete kedy uz teplo nebolo. ked zapnem klimu nieco huci, otacky sa dvihnu ale neviem ci nieco bavi, ale skusil som pokusne stiahnut teplotu na 16 a zacalo to fukat slusne. tak ak ma niekto tip ako pouzivat klimu aby to dokonca kurilo a susilo okna, sem s tym :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Brano-HAVA

Sobota, 17. Januára 2009, 20:37

Peped napísal:
Niesom si istý ale mám taký pocit že klima sa zapne aj ked zapneš odhmlenie okna ale vločka sa nerozsvieti ale klima beži. No ale nie som istý :oops: , volade som to cital.

Tak tak, len v tomto pripade.

Brano-HAVA

Sobota, 17. Januára 2009, 20:42

jararak napísal:
juo mam tu najvyssiu klimu co je v e36, ale v podstate klimu som este nemal ani poriadne zapnutu lebo auto som kupil po lete kedy uz teplo nebolo. ked zapnem klimu nieco huci, otacky sa dvihnu ale neviem ci nieco bavi, ale skusil som pokusne stiahnut teplotu na 16 a zacalo to fukat slusne. tak ak ma niekto tip ako pouzivat klimu aby to dokonca kurilo a susilo okna, sem s tym :)

Normalne to pouzivaj ako doteraz ale napr.v dazdivom pocasi nechaj zapnutu vlocku, bude to normalne kurit ale trochu stupne spotreba. Ja mam s tym trochu problem lebo vzduch je takmer uplne bez vlhkosti, takze circa po hodine jazdy kaslem ako tuberak, je to individualne.

Mireck
Auto: E32 735i, E21 320,
Kraj: Košický

Sobota, 17. Januára 2009, 22:27

Brano-HAVA napísal:
Normalne to pouzivaj ako doteraz ale napr.v dazdivom pocasi nechaj zapnutu vlocku, bude to normalne kurit ale trochu stupne spotreba. Ja mam s tym trochu problem lebo vzduch je takmer uplne bez vlhkosti, takze circa po hodine jazdy kaslem ako tuberak, je to individualne.

Staci zapnut vysusit a potom mozes vypnut. Ak nemas na sebe mokre saty tak by sa uz nemali zarosovat. Ak sa ti rosia aj tak si vycisti z vnutra okno a bude to OK. A ak nebude vymen kabinovy filter.
E32 - 735i Alpinweiss
E21 - 320 Čečečervena
EX - E30 - 318i

alu

Sobota, 17. Januára 2009, 23:50

no a napln v klime sluzi zaroven aj na mazanie. Preto aspon raz za cas ju treba zapnut a kazde dva roky tu napln vymenit, lebo inak to moze byt drahe.
Dokonalost sa da opisat vela slovami alebo aj jednoducho skratit ´´BMW´´

Kto neskoro brzdi,ide dlhsie rychlejsie!!!
Best Motor Worldwide!
Bavarian Machine on Wheels!
Bavarian Murder Weapons!

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Nedeľa, 18. Januára 2009, 01:00

vravel som...
ak stlacite vlocku, tak sa pusti klimakompresor, cize bude chladit a susit..

ak mate AC (VW AUDI atd.. ) tak su tam zrejme vyhravne spiraly alebo ja neviem, lebo chalanisko mal vazne studeny motor (cca -5°) nastartoval, zapol AC, nastavil najvissiu teplotu, a po cca 10s fukal teply vzduch a motor bol stale studeny.
samozrejme ze to nefukalo horuci vzduch, ale pomerne dost teply (daleko teplejsi ako voda v radiatore)

ja len tolko..

klima nekuri, klima dokaze iba chladit
AC je kombinacia kurenia a chladenia (zalezi od teploty)

juo28

Nedeľa, 18. Januára 2009, 10:17

http://referaty.hladas.sk/referat_tlac.php?cat=24&referat=17699

Tu je nieco o klimatizacii a stretol som sa s elektrickymi telesami v kureni , ktore sluzia ny rychle vykurenie ,

Nechcem zavadzat , ale klimatizacie pouzivane v budovach dokazu na 100% kurit bez pridania vyhrevneho telesa, nakolko vedlajsi produkt pri ochladzovani je prehrievanie chladiva , ktore sa vyuziva na kurenie...

fioro
Auto: 156 1,9JTD
Kraj: Košický

Nedeľa, 18. Januára 2009, 10:57

uz som to tu raz pisal a zopakujem to...klima dokaze kurit len ak sa obrati smer prudenia chladiva .... cely system vsak na to musi byt stavany....tj. ze kondenzator vie byt aj vyparnikom a opacne vyparnik vie fungovat ako kondenzator... bytove jednotky to vedia...tie v autach o tom neviem...
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných