... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
birki
Auto: 540iA touring
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 8. Januára 2009, 22:50

tak nechal som sa zlakat a za 100 ecok som kupil subwoofer.

zosilovac mam z4200 4kanal ze to premostim a dva kanali bud pohanat woofer a dva predne repra.
ten woofer mi predavajuci odskusal unho v aute to hralo v pohode dokonca ma ten isty zosilovac co ja.

pripojim som to k sebe membrana vidiet ze sa tvari ze chcem hrat aj ho je jemne pocut ale nic na vykon 350rms co ma mat zosik.

na zosiku tie dva kanali isli v pohode kedze som tam mal pripojene zadne repraky. co myslite kde bude chyba ?
baterku mam vzadu je tam kapacitor malo stavy zosik nedostava. vyskusla som dva audio kable zosik - woofer a bez zmeny samozrejem na zosiku nastaveny low pas filter. a fakt subac len sepoce ani maximalna zmena gainu mu nepomohla. (je pravda ze bedna je uplne na pi*u, ale u chalana to v aute hralo)
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

myroslav
Auto: E46 318D Touring
Kraj: Prešovský

Piatok, 9. Januára 2009, 10:52

birki: zaklad je zistit aku impedanciu ma ten woofer,
potom treba aj vediet ako zapojit, pokial zapajas do mostika,
je tam aj take prepinanie 2-3-4kanalov, momentalne neviem, ale niekedy som aj ja mal na Z4200 zapojene na 2kanaly predne kompa a na 2kanaly do mostika subwoofer, bol ´to DLD IW12 jednocievkovy, takze impedancia bola 4ohm a poviem Ti urcite som sa nestazoval na slaby vykon, aj ked nakoniec mi ten woofer odpalilo a mnoho odbornikov mi tvrdilo, ze preto ho odpalilo, ze bol slaby zosik a pri vyssom volume mu pustal nejake skreslenie, ktore ho odpalilo....
....ale pokial sa krotis, tak sa Ti to nestane

a dalsia vec je, ze aky mas vstup do toho zosika z RCA, mas na radiu RCA vystup na woofer, alebo pustas normalny signal a davas to na zosiku do filtra? a´k tam nemas vystup na woofer, ktore RCA tam mas, predne repra alebo zadne? nemas na radiu fader nastaveny len na zadne alebo len na predne?

a nemas nahodou z radia vystup na woofer a este aj na zosiku nastavenu vyhybku? vtedy Ti hra woofer len nizke frekvencie a tie hraju len velmi ticho, resp. stavba woofra nie je az na take nizke frekvencie ake tam pustas, resp. neviem, poskusaj este nieco alebo napis konkretnejsie ako to mas zapojene, rad poradim, ak budem vediet :wink:
OO\[][]/OO E46 318D Touring
Bawarska Miłość Wieczna
Obrázok

birki

Piatok, 9. Januára 2009, 13:23

teda mam radio zo 6 rca vystupni takze mam sub rear a front..

ak su pripojene cez sub RCA tak subac len sepoce.
ak ho pripojim cez rear RCA tak uz nieco zahra ale stale je to slabota. fader subwoofer volume a ine veci mam preluskane v radiu tam to nie je

zaklad je ze mam zlu bednu, ale bolo to za taku cenu ze darovanemu konovi na zuby nekukaj :)....
a predavajucemu to hralo omnoho lepsie
www.mojnemec.sk
co das to dostanes

Miro528
Auto: E38 740i ´00
Kraj: Nitriansky

Piatok, 9. Januára 2009, 13:30

Ak mas radio s 6RCA tak by si mal mat aj ovladanie zvlast hlasitosti na sub + nejake ine nastavenia :wink: Mozno mas stiahnutu hlasitost preto ti to na tom vystupe nehra
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

birki

Piatok, 9. Januára 2009, 13:33

Miro525 napísal:
Ak mas radio s 6RCA tak by si mal mat aj ovladanie zvlast hlasitosti na sub + nejake ine nastavenia :wink: Mozno mas stiahnutu hlasitost preto ti to na tom vystupe nehra

miro napisal som subwoofer volume som skusal :) je to hore spomenute...
www.mojnemec.sk
co das to dostanes

Miro528
Auto: E38 740i ´00
Kraj: Nitriansky

Piatok, 9. Januára 2009, 13:41

birki napísal:
miro napisal som subwoofer volume som skusal :) je to hore spomenute...
Pisal si o GAINe na zosiku ale ja som myslel v radiu .Mas tam klasicku hlasitost na vsetky repro ,hlasitost na Subwoofer zvlast a plus nastavenia HPF v radiu (ak mas alpine ak sa dobre pamatam).
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

birki

Piatok, 9. Januára 2009, 14:41

proste som to subwoofer volume skusal je to hned druha vec ked slatic volume cudlik.. ale aj ked je to zapojene na fader tohraje slabo..
www.mojnemec.sk
co das to dostanes

myroslav
Auto: E46 318D Touring
Kraj: Prešovský

Piatok, 9. Januára 2009, 15:54

tak potom povypinaj tie vyhybky na zosiku, nech z neho ide to co do neho vchadza bez filtrov a podobne
OO\[][]/OO E46 318D Touring
Bawarska Miłość Wieczna
Obrázok

birki

Piatok, 9. Januára 2009, 17:43

vyriesene .... na zosiku som povypinal vsetko a hpf filter som zapol na radiu teraz je to jedna basen

problem bol v tom ze som nevytocil radio na viac ako 16 volume :) kedze pri 16ke islo roztrhnut repro a to mam hertz 100w rms tak som si myslel ze to musi byt dost.. omyl sub zvladne 23 a len taka radost ako bucha.. + podfukuje bednu co tomu dost ubera a je to uzavreta bedna takze ziadne tlaky.
www.mojnemec.sk
co das to dostanes

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 30 neregistrovaných