... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

lajooriginal

Streda, 17. Decembra 2008, 19:48

crumar napísal:
Keby radsej brali papiere kokotkom, co svietia bezdovodne hmlovymi svetlami. V poslednom case je ich na cestach neuveritelne mnozstvo...

svätá pravda

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Streda, 17. Decembra 2008, 20:00

Skuste sa zamislieť :idea: či by nemali potrestať tých ktorý to predávajú a nie tých ktorý to kupujú. Ved kto by nechcel pry jazde v noci vydieť lepšie ked mu to niekto ponúkne. :-k na každej internetovej stránke kde je len niečo spoločné s autamy blyká reklama "najlacnejšie xenony len za 1999 a pod." :wink:

alfi666

Streda, 17. Decembra 2008, 20:07

nemaju ich preco trestat ;).. kazdy seriozny predajca ma napisane, ze je to len na SHOW ucely ;).... tym padom by nemali predavat ani 99% tuningovych.. ehm tuzingovych doplnkov ;)

napr.. predavaju sa aj nastroje na otvorenie zamknutych aut ;) bezne v internet shope ;) takych by tiez mali trestat ;) heh.. ale pravda je, ze ten kto chce si to zozenie aj inac ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

hmm:

Streda, 17. Decembra 2008, 21:13

Ja poznám jedného predajcu ktory ti ku xenonom dá aj osvedčenie o tom že ich možeš mat namontovane.....))tiež som sa tomu čudoval,ale ma na to certifikáty pouzívania!! Dostaneš kartičku ako k foliam...)))Vysolil za to 300 000 v štátnej skušobni....robí len z jednu značku...kingwood......Táto téma to je dvojsečná zbraň........ #-o #-o #-o #-o hmmmm....niesom pre ani proti......mal som v parabolach xenony najprv,ale ani raz mi nikto neblikol......mám origo čočky a občas bliknu....))))potom aj ja blik z bixenonami..))))roengen na počkanie...)))

Ps: určite je rozdiel mat namontované hidky v čírej optike ako má nová oktávia,alebo v starej oktávii,alebo felicii čo mali sklá z toho klasického skla neviem ako sa tomu hovorí..........to je uplny rozdiel......napr. golf 4 má na krátkych H7 vpredu clonku......takže ak tam dáš prestavboku tak sa len zvýši intenzita svetla a luč nieje nijak inak lamany ako z klasicku h7......takže od tej clonky sa vlastne lúč odráža do paraboly a odtial na cestu......ale stále plati origo je origo.......)))preto som si aj ja kupil.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Mimo

Streda, 17. Decembra 2008, 21:38

:roll: no ja som dal hid do čočky ( vlastne som tie svetlá kupoval kvôli tomu) hned som ich dal nastaviť a mám ich tak už skoro rok. za ten čas mi nikto ani neblikol že by sa mu nepáčili (vždy blikali pretože sa im to páči :lol: ale nie hehe...) skátka si nemyslím,že by som oslňoval... takže len good skúsenosti...

btw ak to dobre chápem aj origo xenon treba nastaviť manuálne ( tuším na svetle) a tie senzory riadia vlastne automaticky iba to čo my halogeňáci manuálne v kabíne?
Naposledy upravil/-a Mimo v Streda, 17. Decembra 2008, 21:43, upravené celkom 1 krát.

Max-Max
Autor témy
Auto: niekoľko...
Kraj: Zahraničie

Streda, 17. Decembra 2008, 21:42

Mimo napísal:
:roll: no ja som dal hid do čočky ( vlastne som tie svetlá kupoval kvôli tomu) hned som ich dal nastaviť a mám ich tak už skoro rok. za ten čas mi nikto ani neblikol že by sa mu nepáčili (vždy blikali pretože sa im to páči :lol: ale nie hehe...) skátka si nemyslím,že by som oslňoval... takže len good skúsenosti...

btw ak to dobre chápem aj origo xenon treba nastaviť nemuálne ( tuším na svetle) a tie senzory riadia vlastne automaticky iba to čo my halogeňáci manuálne v kabíne?

presne tak
e23 732iA, e24 635CSiA, e24 628CSi, e30 325i, SV 1000 S

Mimo

Streda, 17. Decembra 2008, 21:45

tak potom v tom problém nevidím...ak sú dobre nastavené svetlá nie je problém. zastavili ma už asi 2-3 hliadky na preventívku ale ohladom xenonov ani nepípli... myslím,že sa im to dá aj normálne vysvetlíť :D niektorí sú aj chápaví :roll:
ale zas záleží akého panáčika dostaneš. :?

Mimo

Štvrtok, 18. Decembra 2008, 08:47

inak ked sme už pri tom,
predáva sa aj origo xenon svetlá hella na E36. stoja mastné lowe :roll:
majú tie svetlá automatickú reguláciu? lebo ako pozerám nejaká kabeláž tam je... :roll:
http://www.elimbo.de/EAP0000f3mt-hella_ ... er_e36.htm

alfi666

Re: hmm:

Štvrtok, 18. Decembra 2008, 10:16

zhmp napísal:
takže ak tam dáš prestavboku tak sa len zvýši intenzita svetla a luč nieje nijak inak lamany ako z klasicku h7

Vtom mas sice pravdu, ale prave ta zvysena intenzita je problem ;) klasicky parabolicky reflektor ma velky rozptyl... proste vela svetla sa odrazi tam kam nema ;)... no a ked je intenzita 2 nasobna, tak je 2 nasobne aj to "zatulane" svetlo... a preto je to neprijemne ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

TT-SIMIK
Auto: BMW

Re: hmm:

Štvrtok, 18. Decembra 2008, 13:34

alfi666 napísal:
Vtom mas sice pravdu, ale prave ta zvysena intenzita je problem ;) klasicky parabolicky reflektor ma velky rozptyl... proste vela svetla sa odrazi tam kam nema ;)... no a ked je intenzita 2 nasobna, tak je 2 nasobne aj to "zatulane" svetlo... a preto je to neprijemne ;)

Alfi alfi može byt.....))je to len moj pocit a tvrdenie......ale ako vravim niektore oslepuju a niektoré nie.....)))) 8)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

matus22
Auto: e46 330D touring
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 18. Decembra 2008, 17:28

dzaro2 napísal:
ja len tolko : su to zeleny curaaaaci,vzdy sa budu odbavovat len na nas,slovensko je policajny stat,jeden priklad: ja mam z domu k rodicom na slovensko 8 hodin cez Taliansko a 7 hodin cez Rakusko,.na tejto trase nestretnete policajta ale akonahle pridem na slovensko,neuveritelne kolko ich je a maju zaulohu len jedinu vec: zinkasovat co najviac penazi

tak toto je svata pravda v lete som bol v chrvatsku cca 900km siel som cez madarov a chorvatsko...nikde ani jeden policajt....hned ako som bol na slovensku v komarne tak uz mi kyval zeleny pankhart
BMW E46 330d r.v. 01 M57 touring pribehy-nasich-aut/drl-a-diagnostika-t70065.html
ex: BMW E36 318ti r.v. 96 M44 compact pribehy-nasich-aut/predane-koniec-pribehu-t10136.html

Maťko009
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 18. Decembra 2008, 19:26

...lenže v zahraničí vedia vodiči aj jazdiť a hlavne dodržiavajú predpisy o bezpečnosti a plynulosti cestnej premávke. Z uvedeného dôvodu tam nemusia policajti stáť na ceste a vykonávať kontrolu. U nás si robí každý čo chce, ale ak príde do zahraničia /Rakúsko.../, tak tam si nič nedovolí, pripútaný bezpečnostným pásom pomaly aj okolo hlavy, dodržiavajú presne povolené rýchlosti a keď ich zastaví policajt tak sú dosraný až až.

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 18. Decembra 2008, 23:15

plne sa stotoznujem s nazormi, ze pokial to preslo cez STK, tak ich to nema co trapit.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

VLADKY242

Štvrtok, 18. Decembra 2008, 23:17

Mimo napísal:
inak ked sme už pri tom,
predáva sa aj origo xenon svetlá hella na E36. stoja mastné lowe :roll:
majú tie svetlá automatickú reguláciu? lebo ako pozerám nejaká kabeláž tam je... :roll:
http://www.elimbo.de/EAP0000f3mt-hella_ ... er_e36.htm
JJ je tam aj automaticka regulacia :wink:

barabas
Kraj: Žilinský

Re: Kontroly xenonov

Nedeľa, 15. Februára 2009, 09:50

co som cital v atcku a pytal sa u zelenych, tak
dorabane xenony musia mat:
cetifikat
vyskovene nastavenie podla zatazenia
ostrekovace

original nemusia a ani tiez starsie tusim do 2003...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 242 neregistrovaných