Dnes, 01:16
Sumar prac za ostatnych niekolko mesiacov.
1. Diferak som preskladal nanovo. Pri prvej vymene lozisk som sa dopusil zopar zaciatocnickych chyb a skombinoval to s nesetrnym zabehom. Tentokrat som to spravil pedantne a urobil vsetko, bol dorobeny aj magnet do vypustacej sruby oleja.
2. Pretesnena olejova vana. Tesnenia nefungovali, ani klingeritove ani gumokorkove, tak sa nalepila na Reinzosil a je klud.
3. Vyrobena vypustacia sruba s tesniacou podlozkou na servocerpadlo na mieru, kedze originalny "kolik" tiekol.
4. Bol objaveny prasknuty uchyt domceka riadenia na napravnici (velmi caste na E24 a E28). Napravnica bola demontovana, nainstalovana opravna vlozka obvarena z oboch stran napravnice, nasledne cistenie laserom a komaxit.
5. Urobeny retrofit zadnej hmlovky. Boli pouzite originalne patice ziaroviek, vypinovane konektory, napajanie ide cez poistku zapalovaca, origo prepinac hmlovky z E30 a stare 4-kontaktne zelezne rele Bosch.
6. Vymenene vsetky ziarovky podsvietenia pristrojovky.
7. Vymenene presuvniky ovladania kurenia a jeho celneho panelu. Horny a spodny mechanicky presuvnik na strunu s bowdenom su pouzivane, stredny elektronicky je fungel novy. Teraz je celny panel sice v nemcine, nie americtine, ale fukare krasne drzia polohu, su tuhe a nepadaju.
8. Zrepasovane budiky, ktore su teraz 100% funkcne.
9. Precaluneny vnutorny dekel sibra.
10. Zveladena elektrika. Bol vymeneny kabel od aku ku starteru, od startera k alternatoru, vodic budenia alternatora, uzemenia motora a od aku na kasnu. Zveladene, miestami opravene, preizolovane kablove zvazky pod kapotou, za budikmi, v pristrojovke, nad kastlikom, okolo stredoveho panelu a nad pedalmi. Opravene uchytenie konektorov a RJ prevodovky nad kastlikom spolujazdca, teraz je vsetko na svojom origo mieste.
11. Opravena parkovacka LP svetla.
12. Vymenene konektory vodica budenia alternatora, spinaca brzdoveho pedalu, cerpadla v nadobke na intenzivny ostrek a cidla polohy skrtiacej klapky, vratane origo manzety, novych pinov a opravy zvazku, vsetko OEM diely.
13. Vymenena lambda sonda OE Bosch, vymenene tesniace kruzky vyfuku a prelestene koncovky tlmica.
14. Nalakovana cievka zapalovania a vyrobena nalepka podla originalu.
15. Vycistene a nazinkovane mnozstvo dielov pod kapotou, tu sa ani nebudem rozpisovat.
16. Opraveny trhavy pohyb stieracov v polohe 1. Kedze vysledok nadmieru potesil, tak som stierace nanovo nalakoval a vymenil krytky matic (OEM)
17. Vymenene zadne senzory ABS.
18. Zrepasovana a pretesnena kulisa volica automatu. Moj sikovny sustruznik mi vyrobil silonove puzdra na mieru, teraz ma paka pohyb bez akejkolvek vole, vdaka comu aj prestali preblikovat kontrolky zvoleneho kvaltu.
19. Definitivne vyriesene preblikovane kontrolky opotrebenia brzdovych dosiek. Kombinacia zlych cidiel a poskodenej kabelaze pri LP kolese. Na opravu posluzil kablovy zvazok od lacneho cidla ABS v tvrdej a lesklej izolacii, vyzera to vpodstate ako original.
20. Vymeneny prut elektrickej anteny.
21. Nainstalovana rozpera prednych tlmicov. Nieco to asi robi, auto je definitivne tvrdsie a menej pohodlne.
22. Nainstalovana povodna originalna maska a europske kryty smeroviek.
23. Uplne nove velurove koberceky.
24. AC Schnitzer 3101 po renovacii.
25. Vymenena poistna matica, ktora spaja dve casti kardanu. Bolo rozsypane vnutorne plastove puzdro, vdaka comu polovice kardanu nedrzali pevne spolu a pri demontazi diferaku sa mi kardan oddelil. Matica bola pouzita nova, originalna.
26. Vymenena zapinanie bezp. pasov na oboch prednych sedackach. Prave som kupil v top stave, lave som vyskladal z troch kusov.
27. Obnovene piktogramy na ovladani elektr. sedaciek a packe smeroviek.
Kedze som vyriesil asi vsetko, na co som si spomenul a daleko viac, nez som povodne planoval, je konecne cas na vytiahnute nejakych preliacenin a nasledne celolak, ktory mam dohodnuty najblizsie tyzdne.
Po tomto vsetkom sem pridam nejake normalne kulturne fotky.