... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

BMW E31
Auto: BMW 850i
Kraj: Bratislavský

Re: [e39 540i touring]

Pondelok, 20. Októbra 2025, 09:32

Miro kupa E38 napísal:
Ahoj, firmu Bruko poznám, dával som si tam pred rokmi repasovať servo-riadenie, moja skúsenosť veľmi nedobrá, prístup veľmi odmeraný a zo všetkým mali problém. Volal som tam aj pre informáciu ohľadom hláv a reakcia obdobná.
Ak sa smiem spýtať čo presne ti na hlavách robili??
Ahoj
Robili mi na CSi V12 obe hlavy, zrovnat, komplet ventily, a gufera ventilov,proste klasika. Mal som tam komplikaciu s podlozkami pod pruziny, boli popraskane , nie vsetky sa dali kupit OEM , tak sme zhanali spolocne, komunikacia bola perfektna, ked to mali rozobrate tak som to chcel vidiet, bol som vzadu v dielni, vsetko sme si spolocne presli, a vysledok je OK. Auto ma po generalke cca 25tis km a ziaden problem.

Dalej mi robili na motorku KAWA Z1300, radovy 6 valec, tiez to iste kompletku, a tiez nebol ziaden problem.

K tomu co si sa pytal ze co mas s tym robit, ked si dal hlavy dole, tak jedine ich dat zrovnat, ak Ti niekto vravi ze nie, tak asi s tym nema skusenosti.

Za mna firma BRUKO super kvalita a velmi dobry zakaznicky pristup....

Miro kupa E38
Autor témy
Auto: E38, E39,
Kraj: Bratislavský

Re: [e39 540i touring]

Včera, 08:22

ALAS napísal:
A prave preto sa to vsetko mera, ale nato treba mat spravne vybavenie a vediet ho aj pouzivat.
Alebo to dat kvalifikovanej a overenej firme, ale to je u nas vseobecne problem...

A koly comu si vobec daval dole hlavy?
Alas Ahoj,

merali sme tlaky a boli všetky valce mali tlaky len okolo 7 až 9, keď sme pozreli do valcov kamerou, bolo vidno strašne veľa karbonu, tak som bol na dekarbonizácií a tlaky krásne stúpli, ale stále tam bolo vidno veľa karbónu a zopár škrabančekov na valcoch. Tiekol olej z každej strany, ale nevedel som zistiť presne odkiaľ, tak preto aj hlayv dole. Už viem prečo tam bolo toľko karbónu, pretože ten separátor čo je pri rozvodovej reťazi mal rozlámanú tú hornú plastovú prírubu a tadiaľ to tlačilo olej do sania.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 21 neregistrovaných