... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Re: Politika a ine sr*cky

Utorok, 2. Septembra 2025, 14:54

Najvystiznejsia reakcia je asi taka: Komu smrdi zapadna demokracia, tomu vonia ruska rit.

Na kazdy ten vylev sa da reagovat a vyvratit, ale to je uplne zbytocne. Uz posledne tu niektori onanovali nad "zakazom starsich aut" ako "zarucenu praudu" a navrh riesil aleze uplne nieco ine. Nemienim zabijat cas vyvracanim dalsich podobnych zarucenych kokotin. To vsak neznamena, ze nie je co kritizovat.

xener napísal:
vazne tomu este veris? ked volby nedopadnu ako niekto ocakava tak sa spravi prevrat alebo sa zrusia a opozicia sa zatvara je sloboda?
odkedy mame "slobodu" tak sa tu postavili akurat obchodaky a montazne linky z ktorych zisky idu volnym pohybom smerom na zapad a nie na rozvoj Slovenska. budicek.
Iste, keby boli volby manipulovane, tak by tupi nackovia v politike nebola tema. Mna volny trh a to co ty povazujes za "zisky smerom na zapad" zivi. Naopak Ficove otvaranie dveri cinanom
zhorsuje nielen moje vyhliadky, ale deformuje aj nasu ekonomiku. A za rozvoj Slovenska posiela EU miliardy, ktore ako pravi slovaci rozjebeme a rozkradneme. To nie je problem EU< to je problem hajzlov, mafianov, zlodejov a kokotov co ich volia.

Uplny punc jebnutosti tomu dava, ked na EU a jej vymozenosti, ktore denne vyuzivate nadavaju ludia, co pracuju na zapade.

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Utorok, 2. Septembra 2025, 16:15

voMacK napísal:
Kde v ktorej krajine EU bola nasilne zvrhnuta vlada, ktora bola demokraticky zvolena? WTF?

Ze velke firmy prelievaju zisky do domovskych krajin nas sice moze srat, na druhu stranu, tu tie firmy zatial zamestnavaju desiatky tisisc ludi a statu odvadzaju vysoke odvody a ine dane. Toto sa pomaliky ale meni, nakolko nas Fico a spol taha na vychod a sme pre korporaty cim dalej, tym menej zaujimavy,
napriklad ukrajina :)
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Včera, 14:22

voMacK napísal:
Snad sa nemusime bavit, ze iba preto, ze maju teraz dobre rozbehnuty export aut, maju nam byt nejakym vzorom.
ten export aut je tiez diskutabilny, kedze automobilky ako BYD si to umelo navysuju, predavaju sami sebe, a podobne smakociny, niekde som zazrel ze realisticky na tom niesu velmi dobre tie automobilky, lebo EV bubble zacina praskat..
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

ROKI49
Auto: G20 330i

Dnes, 06:13

xener napísal:
Odkedy je Ukrajina v EU? Nerozumies tej Vomackovej otazke, ci len cielene hras blbeho?
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

xener

Dnes, 07:19

ROKI49 napísal:
Odkedy je Ukrajina v EU? Nerozumies tej Vomackovej otazke, ci len cielene hras blbeho?
akoze neni? keby nebola tak predsa nebude v rozpocte EU hned na tretom mieste za greendilom a zbrojenim. ci ?

ROKI49

Dnes, 07:41

Aha, takze cielene hras blbeho, diky za odpoved.
G20 330i, 2022 Obrázok

voMacK
Autor témy
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Dnes, 09:24

xener napísal:

Tazko nejako royumne diskutovat, ked zamerne odpovedas uplne bludy.
Ale vsak uzivaj si benefity EU a kydaj na nu. Vobec tym zo seba nerobis hlupaka :)

P.S. Aby bolo jasno - ja suhlasim s tym, ze EU je prebyrokratizovana institucia, kde mnohym oblastiam sefuju babraci. Ale to neznamena tiez, ze budem na nu vseobecne kydat z principu a oznacovat ju za diktaturu kvoli nejakym smerniciam, ktore maju prakticky nulovy dopad na moj zivot.
Obmedzenie pohybu, obchodu, alebo slobody slova - to by realne kvalitu mojho zivota vyrazne znizilo. A tvoju tiez.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

xener

Dnes, 10:01

dovolim si polozit otazku opacne . v ktorej GU institucii sefuju odbornici ? :) pripadne skus napisat nejaky priklad zlepsenia zivota obyvatelov europy za poslednych 5 rokov z dielne bruselu a strasburgu.
obmedzenie pohybu? necitim ziadne obmedzovanie pri pohybe ani v turecku, ani v egypte, ani v dominikanskej, ani na kapskych. a zjavne ani rusi, lebo som ich stretaval skoro vsade.

xener

Dnes, 10:26

nedavno som bol tu na fore odhaleny, ze som hlupy, lebo rozmyslam sam a neviem pouzivat umelu inteligenciu, ktora vie vsetko a spravi aj z mongoloida geniusa, tak som to skusil a spytal sa jej na prinosy GU
neviem ako vy ostatni, ale nech som to cital zprava do lava alebo zlava do prava, nic co by zlepsilo moj osobny zivot ako obcana unie som nenasiel.
https://chatgpt.com/share/68b95a46-3b50 ... 6b8ec626a8

edit: trosku som tuto liberalnu AI povytazoval este viac, nie len o "prinosoch" , odporucam precitat od zaciatku, mozno sa aj trosku zamyslet. toto nie je "alternativna" AI pod kontrolou putina, toto je pravy a nefalsovany progresivny produkt a aj ked sa snazil, moc mu to nevydalo :D

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Dnes, 11:07

Tak to rozsir od vstupu SK do EU. Lebo to je take to ucelove vytahovanie - nieco ako "Krym je historicky rusky!". No hej v urcitom casovom vyseku ano, globalne nie.
Chces na to konkretne odpoved? Tak sa pozri koho si si tam za poslednych 5 rokov zvolil. A mozes sa ich pytat ako ovplyvnili k lepsiemu tvoj zivot. Alebo to budes musiet potiahnut od uplneho zaciatku. Ono to totizto nie je len o slobode cestovania a volneho pohybu tovaru.
Chces priame porovnanie krajin? Tak sa mozes porovnat so srbskom alebo bieloruskom, ci sa tam zije lepsie. Alebo sa mozes pozriet na Rumunov alebo Poliakov, ktory mali horsiu startovaciu ciaru a vdaka EU nas uz predbehli a to sme mali nasliapnute ovela lepsie.

Poviem ti jeden priklad - rekonstruovala sa tu jedna institucia a cast penazi bola z EU dotacii. Spravil sa projekt. Realizacia bola komplikovanejsia a niektore veci s projektom nesedeli lebo sa papier stretol s realitou - napriklad sirka okna (+5 cm) typ dveri a pod. Co urobil SLOVENSKY uradnik? Dal to prerobit, lebo to neuznal, lebo to nebolo podla projektu.

Co urobil poliak na podobnom projekte? Plni to ucel? Ano. Nie je to nebezpecne alebo ucelovo predrazene? Nie je, stampel prask, vyhovuje.

Problem nie je EU a jej regulacie ci pravidla, ale imbecilita slovaka, ktory nepochopil (alebo naopak velmi dobre pochopil, ze si z toho moze spravit extra biznis bud na ojebavania alebo dolezitosti hovna) a robi pravidla zbytocne komplikovanejsie nez sa vyzaduje a vyhovara sa na EU. Alebo zle implementuje. Najvecsi nepriatel slovenskeho naroda je spravidla Slovak.

voMacK
Autor témy
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Dnes, 11:54

xener napísal:
dovolim si polozit otazku opacne . v ktorej GU institucii sefuju odbornici ? :) pripadne skus napisat nejaky priklad zlepsenia zivota obyvatelov europy za poslednych 5 rokov z dielne bruselu a strasburgu.
obmedzenie pohybu? necitim ziadne obmedzovanie pri pohybe ani v turecku, ani v egypte, ani v dominikanskej, ani na kapskych. a zjavne ani rusi, lebo som ich stretaval skoro vsade.
Prechod na Euro napr vyrazne pomohol kazdemu z nas. Tomu, ze sme v EU a NATO vdacime, ze sem este ako tak tecie zahranicny kapital atd atd.
Sa pozri po svojom okolii, kde sa robia nejaka rekonstrukcia verjneho priestoru, kolko z toho ide z EU. tych prikladov je vela, ale ty cielene mas klapky na ociach a hladas odpovede v CHATGPT, aby si si potvrdil svoj confirmatrion bias.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

ROKI49

Dnes, 12:09

voMacK napísal:
hladas odpovede vCHATGPT
Nezabudaj pisat, ze je to liberalna CHATGPT, nefalsovany progresivny produkt, inak to nema ten spravny prijebany cveng
G20 330i, 2022 Obrázok

xener

Dnes, 12:10

nie, ja som tam odpovede nehladal, kedze rozmyslam sam. chcel som pomoct tebe aby sa ti lahsie odpovedalo na tie prinosy.
euro je tiez skvely priklad pomoci, mas pravdu, preto su ostatni vo v4 tak daleko za nami. v poslednej dobe prechod na euro vyrazne pomohol aj chorvatom, uplne vsetci su tam taki rozradosteni ze kazdy den robia ohnostroje.
prilev zahranicneho kapitalu? toto by si mohol vysvetlit aj menej scitanym, mam tomu rozumiet ze tok toho kapitalu zo zahranicia ku nam je vacsi ako tok ziskov naspat do materskych firiem? ze realne v konecnom sucte ten tok kapitalu je opacnym smerom ako si myslis?
co sa tyka tych europenazi, zachvilku, konkretne v 2027 ta nadsenie prejde ked aj eurohujeri zistia ze to neboli dary ale pozicky ktore treba platit.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných