... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

reklamne predmety bmwklub.sk

greenk0
Autor témy
Auto: G32 630i 2019
Kraj: Bratislavský

X3 M40i

Štvrtok, 22. Mája 2025, 11:35

Caute,

zvazujem, ze vymenim svoje 6 GT za X3 M40i r.v 2022. Viem, ze je to kompletne ine auto, ale chcem nieco na com sa bude dat aj zabavit. Chcel som sa spytat, ci boli robene nejake zasadne zmeny na motore pred a po facelifte ktory bol v 2022. Design som si vsimol, len ma zaujima technika.

Ak niekto ma taketo auto mozte kludne napisat skusenosti/komfort atd.

Diky

Užívateľov profilový obrázok
mitocross
Auto: X5 40d 2013 MCB
Kraj: Nitriansky

Re: X3 M40i

Piatok, 23. Mája 2025, 11:42

Cauko,
Ak sa nemylim, tak zmena na motore bola uz skor, do r.2020, kedy dali banan do vyfuku (OPF). Mozno niekto spresni, ake boli upravy s LCI.
Jazdil som na tom len na testovani a v porovnani s mojou E70 s podvozkom mi to neprislo nejak super zabavnejsie, teda okrem uzasneho prejavu motora (a o polovicu vyssej spotreby s tym spojenej), ale to bol este ten bez OPF. Treba aby to malo nejake vhodne kolesa, aspon EDC - no aj tak to nemoze mat DD ani vzduch ako X5, takze je to normal BMW SUV krabicka... Ale zasa oproti 6GT ti to mozno pride ako celkom hbite auto.
Naposledy upravil/-a mitocross v Piatok, 23. Mája 2025, 13:17, upravené celkom 1 krát.
... too old to be alternative, too alternative to be old ...
PRINCÍP FUNGOVANIA DPF: https://youtu.be/DMA3MsgjRy4
PREČO SÚ V SANÍ KLAPKY A PREČO SÚ DÔLEŽITÉ:
https://www.auto.cz/klapky-v-sani-proc- ... otor-96035

catchcash
Auto: X3 xDrive30d

Piatok, 23. Mája 2025, 12:25

mitocross napísal:
Cauko,
Ak sa nemylim, tak zmena na motore bola uz skor, do r.2020, kedy dali banan do vyfuku (OPF). Mozno niekto spresni, ake boli upravy s LCI.
Jazdil som na tom len na testovani a v provnani s mojou E70 s podvozkom mi to neprislo nejak super zabavnejsie, teda okrem uzasneho prejavu motora (a o polovicu vyssej spotreby s tym spojenej), ale to bol este ten bez OPF. Treba aby to malo nejake vhodne kolesa, aspon EDC - no aj tak to nemoze mat DD ani vzduch ako X5, takze je to normal BMW SUV krabicka... Ale zasa oproti 6GT ti to mozno pride ako celkom hbite auto.
Minuly vikend som jazdil po BA na GLE so vzduchom a teda nemal som pocit, ze by to jazdilo lepsie ako moja X3 so seriovym podvozkom. Bud som ja divny alebo Mercedes to robi zle :-k

mitocross
Auto: X5 40d 2013 MCB
Kraj: Nitriansky

Piatok, 23. Mája 2025, 13:26

Co znamena "lepsie"? Pohodlnejsie? Presnejsie? Na pocit bezpecnejsie? Mercedes ML a GLE sú jazdne také loďky. Podla mňa opak BMW. Mali sme doma W164 aj W166 a oproti E70 sa to karovalo ako krížnik. Každému vyhovuje niečo iné a určite zaváži z čoho do toho presadáš.
... too old to be alternative, too alternative to be old ...
PRINCÍP FUNGOVANIA DPF: https://youtu.be/DMA3MsgjRy4
PREČO SÚ V SANÍ KLAPKY A PREČO SÚ DÔLEŽITÉ:
https://www.auto.cz/klapky-v-sani-proc- ... otor-96035

catchcash
Auto: X3 xDrive30d

Piatok, 23. Mája 2025, 13:32

mitocross napísal:
Co znamena "lepsie"? Pohodlnejsie? Presnejsie? Na pocit bezpecnejsie? Mercedes ML a GLE sú jazdne také loďky. Podla mňa opak BMW. Mali sme doma W164 aj W166 a oproti E70 sa to karovalo ako krížnik. Každému vyhovuje niečo iné a určite zaváži z čoho do toho presadáš.
Skor som myslel teraz komfort jazdy kedze v ramci mesta som nemal nejake sportove ambicie a to auto je tak nejak predurcene na pokojnejsiu jazdu. Nezdalo sa mi to ani nejako lepsie odhlucnene, ani to lepsie nefiltrovalo nerovnosti a ani to lepsie nechodilo (vraj to bola verzia 450d). Ja mam X3 30d.

tomasST
Auto: M5 Touring G99 2025
Kraj: Trnavský

Pondelok, 9. Júna 2025, 13:54

greenk0 napísal:
Caute,

zvazujem, ze vymenim svoje 6 GT za X3 M40i r.v 2022. Viem, ze je to kompletne ine auto, ale chcem nieco na com sa bude dat aj zabavit. Chcel som sa spytat, ci boli robene nejake zasadne zmeny na motore pred a po facelifte ktory bol v 2022. Design som si vsimol, len ma zaujima technika.

Ak niekto ma taketo auto mozte kludne napisat skusenosti/komfort atd.

Diky
Zdravím Ťa, niečo cez 4 roky a 200.000 km som najazdil na G01 M40d (v mojom prípade ešte taký medzi facelift = už nový motor mild-hybrid a nový prístrojový panel). Veľakrát som jazdil tiež na kamarátovej M40i, kde je to až na motor (ktorý je určite lepšia voľba v M40i) jazdne takmer totožné auto. Oproti 6ke pôjde určite o úplne inú jazdu. Auto je vyššie, tvrdšie (aspoň v mojom prípade na 21" diskoch) a aspoň čo sa týka palubnej dosky a usporiadania celkom podobné rade 5/6. Na druhú stanu, ak si nájdeš model s adaptívnym podvozkom, je to úplne znesiteľné auto, ktoré som napr. ja vedel využívať ako do kameňolomu, tak sa ísť na ňom cez víkend povoziť na pezinskú babu. Oproti bežnej X3, ale aj 5/6ke je výbornou vecou el. samosvorný diferenciál ktorý ti v režime off, alebo traction vie pekne pustiť zadok do menšieho sklzu na suchej, resp. umožní auto ovládať plynom na mokrej ceste do krajších slidov. Komfortom jazdy ako aj interiéru sa priprav určite na krok späť oproti 6ke. Nie je to však nič hrozné. Mne aj mojej rodine s 2 deťmi a veľkým psom slúžila X3 k úplnej spokojnosti 4 roky. Pozor iba na dobrý servis keď kupuješ jazdenku, v mojom prípade sa na aute za 4 roky v rámci predĺženej záruky vymenili diely za cca. 20-30k EUR a to najmä v poslednom roku...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní