... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Richard123755
Autor témy
Auto: BMW 320D
Kraj: Trenčiansky

Re: Prémiová nafta a aditíva

Sobota, 15. Decembra 2018, 17:25

ViktorDDD napísal:
naco si to tam pridaval do oleja? ked tecie olej treba menit tesnenia, nie pridavat stop-leak majglajzy
co sa nafty tyka, na stojane je uvedene kolko % biozlozky obsahuje, bezna nafta 7, napr. u OMV maxmotion ma 0%
a k VIF-u, viem o N47 ktora ma nalietane cez 330tis. a vzdy sa tam lial VIF pri tankvoani, a nic mu neni

Vpohode, mne netecie nikde olej, tesnenia su dobre. Ale vraj to má aj pozitívne účinky na vizkozitu oleja, a zabraňuje aj oxidácii oleja, redukuje trenie a oder, tak som snáď nič nepokazil. No pred výmenou oleja som pridal do toho starého ešte P1001 na prečistenie.

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 17. Decembra 2018, 19:10

#-o

ked si kupis kona tak ho budes krmit salatom ?
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

dobrovolnyhasic
Auto: BMW E91 3 318d

Streda, 17. Apríla 2019, 22:01

A čo aditíva do motora m47n2 318 d touring rv.2007 . Môže to ublížiť motoru alebo nie ???
Jeden mladý muž povídá: "Chci být velkým spisovatelem."
A co to pro tebe znamená velkým?
"To znamená, že chci psát něco, co bude číst celý svět, něco, co přinutí lidi jednat emocionálně, něco, co je přinutí ječet, křičet a řvát vztekem a zoufalstvím!"
Nyní pracuje pro Microsoft a píše chybové hlášky.

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Sobota, 20. Apríla 2019, 15:14

xener napísal:
#-o

ked si kupis kona tak ho budes krmit salatom ?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

lukas85
Kraj: Prešovský

Piatok, 11. Apríla 2025, 06:42

napisem nejake moje skusenosti..
nemal som predtym nejake skusenosti s naftou (same benziny). Potom co sme dotiahli auto z nemecka g01 20d som si vsimol ze po starte ma take vybracie ktore sa prenasali do sedacky (aj napr. flasa vody na sedadle ked bola bolo vidiet ako na hladine vibruje). hovorim si to je dizel asi ok.. ja som chcel pouzivat aditiva a BG su overene, takze som kupil bg 238 (v zime) kedze ma aj cetan improver aj zvysuje filtrovatelnost nafty na -40. Kupil zacal tankovat OMV obyc. naftu s bg238. Nevenoval som sa tomu, presiel mozno 2 nadrze. Ked som rano pri studenom starte zistil ze auto je uplne kludne ako zohriate.. Teraz na jar som zacal davat BG 225 kedze ma najvyssiu mazivost spomezdi vsetkych bg (pri zachovani ostatnych vlastnosti ako cistenie a pod.) a filtrovatelnost,plus vyssie cetan. cislo z 238 som uz nejako uz pri + teplotach nepotreboval.. Dalej som tankoval obyc. OMV, ale zacal som zase badat na studeny start opat vybracie.. vyjazdil som to natankoval Premiovu OMV a pridal polovicnu davku bg 225 ( aby som naftu nepreaditivoval, ale zvysil mazanie, kedze vraj aj omv nema nejako dobru mazivost nafty) a po prejdeni cca 150km od natankovania hned dalsi studeny startani som nevedel ze som startol, kludne ako zahriaty motor.. Spolocny menovatel - cetanove cislo, nic ine mi z toho nevychadza..
Cize zamna bud nepremiovu s bg238 alebo premiovu s bg225 (v lete) na zvysenie mazivosti.
BG okrem cistenia a boji proti biozlozke neupchava dpf ako ine pripravky lebo je na baze aminov co som cital a tie zhoria v motore..

ROKI49
Auto: G20 330i

Piatok, 11. Apríla 2025, 08:20

K tej poslednej vete mi to neda, ale je to taky kec o tych inych pripravkoch. Daval som do nafty 5 rokov VIFko a DPF mi to neupchavalo.
K tomu, ze OMV nema vraj dobru mazivost nafty, to je tiez take na vode. Ja som to pocul o Shell, ze najviac pokazenych cerpadiel jazdi na ich naftu, ale ked nie su dake solidne data a fakty, tak to stoji za hovno. Rozpravat veci bez podlozenych faktov je nas narodny sport tusim.

Ale ked si uz zo zahrobia vytiahol tuto temu, tak nacnem, kedze bola 2 mesiace akcia na premiove paliva na OMV. Vsimol som si, ze auto je na bezny benzin+VIF trochu kultivovanejsie jak na ten premiovy. Ma niekto podobny dojem?
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

catchcash
Auto: X3 xDrive30d

Piatok, 11. Apríla 2025, 08:36

ROKI49 napísal:
K tej poslednej vete mi to neda, ale je to taky kec o tych inych pripravkoch. Daval som do nafty 5 rokov VIFko a DPF mi to neupchavalo.
K tomu, ze OMV nema vraj dobru mazivost nafty, to je tiez take na vode. Ja som to pocul o Shell, ze najviac pokazenych cerpadiel jazdi na ich naftu, ale ked nie su dake solidne data a fakty, tak to stoji za hovno. Rozpravat veci bez podlozenych faktov je nas narodny sport tusim.

Ale ked si uz zo zahrobia vytiahol tuto temu, tak nacnem, kedze bola 2 mesiace akcia na premiove paliva na OMV. Vsimol som si, ze auto je na bezny benzin+VIF trochu kultivovanejsie jak na ten premiovy. Ma niekto podobny dojem?
Ja som tam tankoval 2x premiove palivo pocas akcie, ale medzitym aj normalne. Neviem ako dlho by malo trvat aby som pocitil nejaku zmenu, ale teda za mna to bolo uplne rovnake. Aditiva som nikdy do auta nelial tak neviem porovnat.

lukas85

Piatok, 11. Apríla 2025, 09:24

ROKI49 napísal:

vies.. vif a upchate dpf.. to sa riesilo v CR a hodne.. bez vanka sa ani listok nepohne.. a osobne ak mam dat aditivum ktore je fakt ze svetova spicka a s istotou ze mi vsetko zohori a nic neprejde do dpf tak radsej dam toto ako vif (tolko zamna..)
- k mazivosti nafty omv tiez nie je len taky dohad ale priamo info z omv, ked sa posnazis v nejakom fore to dohladas od aktivneho uzivatela ktory si to vyziadal z omv (pripadne ich kontaktuj sam), ktora deklarovala ze ich mazivost je pod normou ktora je stanovena na 460 µm a ich nafta ma 400. Co je OK ale pre common raily bosch vyrobca predpisuje 200-300µm cize NIE LEN CERPADLO treba riesit :thumbup: inak je dost mozne ze to je starsie info a z premiovej nafty kedze omv svojho casu (ked sa uz u nas pridavala biozlozka) oni ju do maxxmotion nedavali (a ako je zname biozlozka sice skodi ale zvysuje mazivost) dnes uz je bio aj v maxxmot.
-pre bg som sa rohodol ze mam k nemu 0%pochybosti opriti napr vif (zamna) a za dalsie mali sme rad benzin ktory sme kupovali od jedheo pana vsetko ok len za studena dost autom triaslo.. ze on do toho daval vif (aj nam nechal poloprazdnu plechovku, 2r jazdi na vife a nic) jazdil som tiez na vife a tiez nic tak ja som objednal na odporucanie bg 202 vyjazdil 3 nadrze a vsekto prestalo (mozno nahoda, nehadam sa)
-moj hore uvedeny prisevok nebol navod ako a co tankovat len posteh ako sa mne spravalo auto (motor)

Igmaus
Auto: G20 330dx

Piatok, 11. Apríla 2025, 12:33

K upchavaniu DPF VIFom len toľko, ze ho dávam do auta od kúpy cca 16000km, teraz mám najazdené 102000km a regenerácie robí v priemere každých 780km podľa BimmerLink čo je na auto s nájazdom 100tis km myslím slušná hodnota.

ROKI49
Auto: G20 330i

Piatok, 11. Apríla 2025, 12:39

ale trasie aspon zas studena, ze? [-o<
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

Igmaus
Auto: G20 330dx

Sobota, 12. Apríla 2025, 08:05

Nie netrasú mi sedačky pri naštartovaní 😄

lukas85

Utorok, 15. Apríla 2025, 11:22

Igmaus napísal:
K upchavaniu DPF VIFom len toľko, ze ho dávam do auta od kúpy cca 16000km, teraz mám najazdené 102000km a regenerácie robí v priemere každých 780km podľa BimmerLink čo je na auto s nájazdom 100tis km myslím slušná hodnota.
no to je.. ja mam 700 priemer a tiez cca 100k, len mne bolo bez ohladu na to ake aditivum citit pri studenom starte jemne vybracie ak dam premiovku s vyssim cetan alebo aditivim ktore zvysuje cetan tak studeny start uplne ako keby zemam zahriaty benzin motor nie dizel O:) a popri tom som spomenul to BG 238 kt zvysuje cetan cislo

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 236 neregistrovaných