... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
ViktorDDD napísal:naco si to tam pridaval do oleja? ked tecie olej treba menit tesnenia, nie pridavat stop-leak majglajzy
co sa nafty tyka, na stojane je uvedene kolko % biozlozky obsahuje, bezna nafta 7, napr. u OMV maxmotion ma 0%
a k VIF-u, viem o N47 ktora ma nalietane cez 330tis. a vzdy sa tam lial VIF pri tankvoani, a nic mu neni
xener napísal::mrgreen:#-o
ked si kupis kona tak ho budes krmit salatom ?
ROKI49 napísal:Ja som tam tankoval 2x premiove palivo pocas akcie, ale medzitym aj normalne. Neviem ako dlho by malo trvat aby som pocitil nejaku zmenu, ale teda za mna to bolo uplne rovnake. Aditiva som nikdy do auta nelial tak neviem porovnat.K tej poslednej vete mi to neda, ale je to taky kec o tych inych pripravkoch. Daval som do nafty 5 rokov VIFko a DPF mi to neupchavalo.
K tomu, ze OMV nema vraj dobru mazivost nafty, to je tiez take na vode. Ja som to pocul o Shell, ze najviac pokazenych cerpadiel jazdi na ich naftu, ale ked nie su dake solidne data a fakty, tak to stoji za hovno. Rozpravat veci bez podlozenych faktov je nas narodny sport tusim.
Ale ked si uz zo zahrobia vytiahol tuto temu, tak nacnem, kedze bola 2 mesiace akcia na premiove paliva na OMV. Vsimol som si, ze auto je na bezny benzin+VIF trochu kultivovanejsie jak na ten premiovy. Ma niekto podobny dojem?
ROKI49 napísal:vies.. vif a upchate dpf.. to sa riesilo v CR a hodne.. bez vanka sa ani listok nepohne.. a osobne ak mam dat aditivum ktore je fakt ze svetova spicka a s istotou ze mi vsetko zohori a nic neprejde do dpf tak radsej dam toto ako vif (tolko zamna..)K tej poslednej vete mi to neda, ale je to taky kec o tych inych pripravkoch. Daval som do nafty 5 rokov VIFko a DPF mi to neupchavalo.
K tomu, ze OMV nema vraj dobru mazivost nafty, to je tiez take na vode. Ja som to pocul o Shell, ze najviac pokazenych cerpadiel jazdi na ich naftu, ale ked nie su dake solidne data a fakty, tak to stoji za hovno. Rozpravat veci bez podlozenych faktov je nas narodny sport tusim.
Ale ked si uz zo zahrobia vytiahol tuto temu, tak nacnem, kedze bola 2 mesiace akcia na premiove paliva na OMV. Vsimol som si, ze auto je na bezny benzin+VIF trochu kultivovanejsie jak na ten premiovy. Ma niekto podobny dojem?
Igmaus napísal:no to je.. ja mam 700 priemer a tiez cca 100k, len mne bolo bez ohladu na to ake aditivum citit pri studenom starte jemne vybracie ak dam premiovku s vyssim cetan alebo aditivim ktore zvysuje cetan tak studeny start uplne ako keby zemam zahriaty benzin motor nie dizelK upchavaniu DPF VIFom len toľko, ze ho dávam do auta od kúpy cca 16000km, teraz mám najazdené 102000km a regenerácie robí v priemere každých 780km podľa BimmerLink čo je na auto s nájazdom 100tis km myslím slušná hodnota.