Streda, 12. Februára 2025, 08:43
Zdravím Vás pánové mám tu jednu dlouohodobou duchařinu a než pujdu do novýho diffu zkusim to ještě tady...
535d E60 najeto 230tkm realně.... kupováno ve 170tkm od rodinného příslušníka
cca 2 roky už slýchám přerušované hučení od zadní nápravy zní to přesně tak jako když jedu po přerušovaný čáře co jsou namalovány mezi jízními pruhy....
Projev je nejvíce slyšitelný v rejdu v dlouhých vracečkách a nájezdech na dálnice
Paradoxně pokud auto cca týden stojí ve velkých mrazech, pak to prvních cca 20km není slyšet skoro vůbec...
Začal jsem výměnou kol ....nové i tiché z jiných aut nepomohly...
Pokračoval jsem výměnou všech brzd, včetně paken a lanovodů ručky (ATE dvojdílné)
Při poslechu stetoskopem pod "jedoucím" autem na zvedáku , jde jasně slyšet ono přerušované hučení od pravé zadní těhlice...následně vyměněno:
Zadní pravé ložisko ---problém přetrvává
Následně vyměněna PZ poloosa ---problém přetrvává
Při poslechu stetoskopem na obalu diffu ze všech stran nic slyšitleného, levá strana, resp levé ložisko je pod stetoskopem hlučnější (šustění) proti novému pravému, ale z pravé zadní těhlice jde pořád tento přerušovaný hluk, pod stetoskopem, který z ložiska nevychází a který je nejzřetelnější v cca 60km/h a poté v cca 100-140km/h...
jediné asi co zbývá je tedy preventivní výměna diffu, který je ovšem suchý....
nezažil jste někdy něco podobného....?????
Už jsem jezdil s cizím autem co mělo diff v kopru a ten se projevoval souvislým hučením už od rozjezdu, bez vlivu na zatížení stran při zatáčení, takže to bylo asi hlavní ložisko na hrušce......tak jako, že by mi odešly satelity v diffu?
Řeším to hlasitou hudbou, ale to ne vždy s rodinou jde a rád bych měl mazlíka v pořádku....
Jen pro info.... k auto se chovám hezky, žádný drifty atp....neprovozuju, na to mám jiné kousky...
Vím, že takto na dálku je to duchařina, ale kdokoliv z mechaniků si auto projel, tak tvrdí něco jiného...
Děkuji Vám předem za Váš čas a zamyšlení...
Naposledy upravil/-a
spacewerk v Nedeľa, 23. Marca 2025, 20:14, upravené celkom 1 krát.
300C 5.7 HEMI AWD
E63 650i At
E60 535D At
E60 530D Mt
E39 528i Mt
Y60 RD28T Mt
ex. S2, S1,B5, ARO243, O1, Fanous