... všetko o BMW ...
Laco19 napísal:Dalsie pokracovanie, prikladam rozpis dielov.
Pre automaticku roletu su ine kryty - voditka rolety (polozky 1 a 2 v zozname). Co som pozeral foto, myslim ze by nestacilo vyrobit do sucasnych krytov drazky. Set co som kupil je bez krytu pracovneho valca (polozka 3). Kryt (polozka 4) by mozno stacilo upravit, zrejme staci vyrobit otvor ale original pre S316 nestoji vela. Sucastou instalacie je aj spinac na veku, ten mam (pouzity) ale bez krytu (polozka 5).
Konektory su oznacene rovnako ako v schemach, co nie je v zozname to nebudem instalovat - elektroniku budem davat blizko hydrauliky aj motora rolety takze niektore konektory nebudu potrebne. Mnozstva pinov su uvedene s prehladom aby mi pri instalacii nic nechybalo. Ceny konektorov su OK az na jeden za 15€, pouziva sa v roznych modeloch BMW, da sa kupit podstatne lacnejsie na ebay.
Vyriesil som aj olej lebo male mnozstvo budem musiet urcite doplnit. Nechcel som nalievat nejaky ATF olej, nerad by som potom riesil problemy s pretekajucimi manzetami alebo mal v zime problemy s otvaranim. BMW predava sadu (vraj drobne nepotrebne diely a flasticka oleja) za 70-80€. Podla informacii vyrobcu (Hoerbiger) je originalny olej Aeroshell hydraulic fluid 41. Takze budem mat 1l toho oleja, pouzijem maximalne 2 deci, zvysok je pre pripadnych zaujemcov. Co som pozeral tak ten olej alebo Mobil Aero HFG sa pouziva v hydraulickom ovladani v roznych modeloch BMW.
Martin Motloch napísal:to je olej co sa pouziva v hydraulickych systemoch v letectve. ak potrebujes, ozvi saSevas prosím ta kde si kupovať hydraulicky olej mobil aero