moja nemcina nie je zdaleka excelentna, ale z toho co som pochopil, je tam naozaj mrte vyluk, napr. aj to neslavne palivove cerpadlo by sa dalo strcit pod vyluku, ci....

citujem:
Kraftstoffsystem: Verunreinigungen im Kraftstoffsystem
teda v preklde, "znecistenie palivoveho systemu", pod to by sa rozpadnute cerpadlo asi dalo strcit....
kaslem im na taku zaruku, ked sa vyvlecie spod takmer vsetkych beznych typov poruch auta...

odhliadnuc od toho, ze 100% krytie nahradnych dielov je iba do 100t km, potom to progresivne klesa, az od 180t km preplatia len polovicu hodnoty dielov... takze ten moj predajca mal pravdu...
a z toho, co tam je napisane som teda ani nepochopil, ze by sa tato zaruka zacinala az po skonceni beznej fabrickej zaruky, naopak, zaruka PS trva 24 mesiacov a zacina bezat jej zakupenim (bez ohladu na to, ci a kolko z fabrickej zaruky uz uplynulo...) - takze aj toto mi dealer popisal spravne
ak som nieco zmotal v preklade, prosim, aby ma "nemcinari" opravili

@tvaroh: dve zaruky paralelne nebezia, mas zakladnu 2 rocnu fabricku zaruku a po jej skonceni ti zacina tato zaruka PS, ktora vsak trva iba 24 mesiacov od casu, kedy si ty kupil vozidlo (cize zaruka PS moze trvat teoreticky min. 1 mesiac (ak kupujes auto, ktoremu zacala bezat fabricka zaruka mesiac predtym ako si ho kupil) a max. 24 mesiacov (ak kupujes auto, ktoremu v case ked ho kupujes uz fabricka zaruka skoncila)
ak pises, ze si niekto kupoval zaruku na 2 roky za 780 ecka, tak to asi nebola PS, lebo zaruku PS by mal dat dealer zadarmo k autu zaradenemu do segmentu PS na dobu 2 roky od zakupenia
viem, ze sa opakujem, ale chcel som aby to kazdy pochopil...