takze, edit II:
prave som dohovoril so svojim predajcom (pan z MD-Bavaria ZA, ktory sa specializuje len na predaj jazdeniek), ktory mi povedal:
- do BMW Premium Selection zaraduje auto predajca, pokial jazdenka splni dane kriteria (maly rozsah poskodenia - predpokladam, ze buranicu nevezmu, pod 150.000 km a vek max. 5 rokov)
- predajca by mal dat auto do poriadku (moj predajca tvrdil, ze on dava auto opravit (co aj mozem potvrdit), ale ze ostatni predajcovia na SK sa na to udajne +/- vyflaknu)
- zaruka z BPS je, ale len 2-rocna od predaja jazdenky zakaznikovi, ak je auto mladsie ako 2 roky ma cast zaruky fabrickej a zvysok do 2 rokov je neoriginalna zaruka, ktora udajne kryje asi len 50% veci (asi nejaka forma toho poistenia na poruchy), teda 2+2 roky od prvej registracie by si teoreticky mohol dosiahnut len ak by si kupoval presne 2 roky stare auto, ale ta zaruka nebude rovnocenna tej original fabrickej....
- originalnu zaruku RSI (Repair Service Inclusive) mozno dokupit max. do 3 mesiacov od predaja vozidla (resp. odvtedy, co auto opustilo sklad dealera), to znamena, ze aj starsie auto (ex-AG, DE fleetove auta, ktore sa vratili BMW...), ktore bolo predane na BMW aukcii a kupil ho nejaky autorizovany BMW dealer (kdekolvek...) sa stale povazuje za skladovku a kupujuci si moze dokupit RSI ak chce; ak ale do retaze vstupi neautorizovany predajca, tie 3 mesiace zacinaju bezat odkedy auto prevezme ten "neautorizak"
- povedal mi, ze ak by som mu napr. moje auto (na ktore som si kupil RSI do 5r/200t) doviezol 4r. a 9 mesiacov od jeho prvej registracie v DE (samozrejme, ak bude mat vtedy menej ako 150t km a nebude burane), tak mi ho v ramci zaruky da do poriadku, vykupi ho odo mna za dobru cenu / vezme na protihodnotu (vraj za trhovu cenu, kde by som oproti mojmu nakupu stratil 30-40%, co pri tom, ze auto som 4 roky pouzival nepovazujem za zle...), auto si zaradi do BPS, kupi na neho tu neoriginalnu zaruku-poistnie a preda ako Premium Selection dalsiemu zakaznikovi...
- zaroven mi povedal, ze on odporuca kazdemu svojmu zakaznikovi, aby si RSI kupil....
citujem len jeho, ako som nakupil, tak predavam