Dendooo napísal:Može mi niekto objasniť aký má zmysel meniť vláknové žiarovky za LED ?

Mozem ja. Hlavny zmysel LED pretoze:
- maju omnoho vyssiu svietivost (bezpecnost)
- nizsiu spotrebu (ok who cares)
- lepsie na modernom aute vyzeraju
Treba davat pozor do akeho auta a kde presne maju ist ale ako priklad uvediem ze napr do smeroviek by to malo byt uplne MUST HAVE. Pretoze nechapem zase ja preco kurva robia kokocke hnusne skarade bulboidne smerovky do novych aut (ok dnes uz vacsinou len low costy) a jebnu k tomu ledkove denne svietenie kde je ta smerovka totalne stratena. V lepsom pripade to je tak ze pri blikani sa denne stlmia takze kto ma dobre oci aspon ma sancu vidiet, v tom horsom blika jedna zubozena mala bulbycka v svetle uplne zaniknuta dennymi led. A to som postrehol X krat. Okrem toho to vyzera kokocky, tfuj.
Osobne ked vymenit LED tak len do smeroviek alebo cuvaciek prip spz, tam okrem toho ze to dobre vyzera je to este aj ucinne. Do hmloviek a hl.svetiel je to puca.
Ja som menil LED ziarovky v zopar autach od VW group a vzdy to bol posun k lepsiemu. To ostre svetlo lepsie vnimas a nezanika. Ci vpredu alebo vzadu. Zober si napr Audi A6 avant C6 ci Passat B7. Zadne svetla, pozicne aj brzdove led, smerovky bulbys. Vsimni si take auto ked odbocuje ako kokotsky mu je vidno smerovku.
Ako dobru demonstraciu toho ci LED ano alebo nie si porovnaj Audi Q7 prvej gen. kde predface vyzera s osvetlenim ako embecka a facelift je oproti tomu ako z ineho sveta.
Dalsia vec co nepochopim je ze niektore auta uz napr LED smerovky raz mali a potom znovu nie..vid E9x LCI vs F30...alebo Passat B6 vs B7, B8 atd.
Jedina nevyhoda LED (ziaroviek) je ich cena, ano su omnoho drahsie, ale zase, bezpecnejsie a dobre vyzeraju. Mne sa to ostro prerusovane svetlo paci. Som na to proste asi uchylak.
Toz vse pratele.