Piatok, 1. Mája 2020, 19:35
Zdar albert.
Ja som dal do mojej cortiny dvojičky webre. Nastavenie webrov je len za pomoci trysiek je ich tam niekoľko, dyfuzorov a chokov. Je to hotové umenie nastaviť. Ja mám celý motor upravený jednou anglickou firmou a s kamošom ktorý vie perfektne po anglicky sme sa s nimi radili ako naladiť webre na nimi upravený motor. Nakúpil som za kyblik trysiek aby som to vedel vyskladať podľa ich inštrukcií, no stále to nebolo ono. Ladili som to asi dva roky a stále to nebolo to práve orechové a potom som našiel starého pána , ktorý má dielňu kúsok za bratislavou tuším v Borinke a ten mi to vysvetlil. Tieto karbece su závislé na nadmorskú výšku, vlhkosť, teplotu, dokonca aj dĺžka sacieho potrubia ich ovplyvňuje.Inak sa nastavujú na okruh inak na závod do vrchu. Starší pán celý život pracoval s motormi, dokonca ma aj stolicu na meranie výkonu. V podstate som sa ale dozvedel, že práve orechové to nebude nikdy, pretože tie karbece sú určené na závody. Keď je to fajn v nízkych otáčkach, nieje to ono vo vysokých a podobne. Dokonca je cítiť keď v lete v noci sprchlo a ráno bolo trochu chladnejšie išlo to lepšie ako cez deň. Je tam veľa veľa veľa premenných a mnoho kamošov sa vrátilo nazad na obyčajné karbece. Keď ich budeš nastavovať budeš ich musieť najprv zosúladiť, aby do každého valca ťahali rovnaký objem vzduchu, na to potrebuješ merače prietoku vzduchu. Ak by si ich potreboval tak ich mám. Neviem či solexy sa nastavujú tiež tak obtiažne, ale každopádne prajem veľa trpezlivosti.