... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
truhlik333 napísal:takze motor m43 a klapkova vaha, nie je mi jasne, ci funguje na rovnakom principe ako MAF, chcel by som to vymenit lebo velmi sa mi to nepoznava, poczt po pridani v nej klepot, ale oneskorene. konektor mam okruhly, je tam v nej nejaky odporovy drat, ale myslim ze ten asi cistit bude nanic, lebo je cisty a aj tak je tam diera vo vykone, chcel by som to menit za MAF,je to mozne?
Helldiver napísal:Aj neskorsie klapkove vahy maju signal spracovavany RJ a ich vystup je plne linearny (priama umera medzi otvorenim "dvierok" a napatim), iba skorsie LMM mali v plosaku zakomponovonu aj logiku prevodu a ich vystupne napatie stupalo s otvorenim dvierok exponencionalne. Ten odporovy dratik vo vahe je normalny termistor (skusal som aj merat ake dava vystupy pri roznych teplotach) a je to teda cidlo teploty nasavaneho vzduchu.
truhlik333 napísal:vaha po odpojeni za jazdy sa sprava asi tak: motor zatrepe, spadnu otacky a hned nabehne na zvysene otacky, tu vahu som vybral, kukol, prstami pohybal klapkou no ani nezadrhava, ani nekladie velky odpor, chodi normalne, cize mam sa obhliadnut po LMM novej ? kedze MAF mi to nerozchodi, tie LMM vahy su z typov E30 ze
truhlik333 napísal:http://www.przeplywomierz.pl/sklep,2474,,21522914462640,03,,pl-pln,510526,0.html
bolo by to pouzitelne?, klapkove vahy na nete som v ponuke nenasiel nikde, ta vaha je dead urcite, bez vahy to ide zivsie nez s nou