Streda, 10. Októbra 2018, 14:46
Mňa ešte celkom dosť sere ako sú všetky tie senzory/systémy v aute navzájom poprepájané a závislé jeden od druhého. Už dva razy sa mi stalo, že kvôli hustému dažďu keď auto vyhlásilo že sú nefunkčné kamery, tak prestalo fungovať ACC. Na predchádzajúcich autách (F11, A6) bolo práve super, že keď je hustý dážď / sneh a nie je vidno dosť ďaleko dopredu, tak má človek aspoň trochu kľud keď má ACC že neprehliadne nejaké auto vpredu do ktorého by potenciálne mohol nabúrať kvôli zlej viditeľnosti. A teraz v aute, kde by som čakal že systémy budú fungovať lepšie, tak v skutočnosti v zhoršených podmienkach ponúkajú menšiu pomoc vodičovi než staršie autá.
Rovnako mi vadí to, ako ACC reaguje na statické objekty. Na jednej strane je super, že ma to ochráni pred nárazom do stojacej kolóny áut, ale na druhej strane som bol zvyknutý v obytných zónach používať tempomat, ale teraz ho už nepoužívam lebo auto neustále pribrzďuje pri autách zaparkovaných na okraji cesty.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11
Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.