Konecne som nasiel nejake fotky z prerabky prednych dveri... Slubujem ze najdem fotky z prerabky zadneho plata, kedze predpokladam, ze to bude tunajsich fanusikov zaujimav viac, no v skratke to skusim aspon popisat (kym najdem fotky)
Predne dvere sa robili pomerne jednoducho. Repra som uz mal vymenene predtym, ale kedze som nedosiahol cieleneho vysledku - basy - tak som sa rozhodol pre radikalnejsi krok a sice prehodit repra z tapaciru do dveri. Co som potreboval?
MDF podlozky, ktore sa original vyrabaju na nase coupecka
Malu flexu
Asfaltove platy na tlmenie
Vrtacku a niekolko samoreziek
Vymeranie MDF podkloziek bolo pomerne jednoduche, nasledne sa vyrezal otvor. Nebudem pisat, ze to je kruhovy otvor, kedze to ma ku kruhovemu otvoru tak daleko ako nasa krajina k demokracii.... Potom som naskrutkoval podlozky a vsetko poriadne vytlmil...
Vysledok bol ze predne dvere basovali lepsie ako cely zbytok auta vratane zadneho harman kardon woofera... A to vsetko na smiesnom seriovom Business radiu s vykonom 15Watt na kanal... teraz to na H&K zosilovaci uz hra lepsie, ale i tak budem davat do auta nejaky iny moderny zosik...
Vysledok ktory som dosiahol ma vsak stale poriadne neukojil tak som a rozhodol o prerobenie zadneho woofera... Prvotna myslienka bola kupil druhy par ovalov 6x9 a osadit ich namiesto povodnych smiesnych papierovych reproduktorov do original "plastoveho woofera" (facepalm) pod zadnym platom... ale ja mam rad vyzvy... :) takze:
preco ich radsej neulozit do MDF podloziek a tie napevno uchytit do zadneho plata?
preco ich radsej nenahradit nejakymi 165mm stredobasmi a preco rovno tie neuchytit do zadneho plata?
a preco rovno nekupit dvojicu
20cm freeair flat wooferov a cele to schovat pod zadne plato!?!?!
Ako iste viete zvolil som si tu poslednu a najkomplikovanejsiu moznost... Vysledok? iny svet... Nielen ze som ziskal basy... a ked myslim basy, tak myslim basy ktore je konecne aj citit a nie len pocut, ale zaroven som ziskal spat priestor ktory mi povodne ukracoval H&K woofer v kufri. Nove 20cm woofre hraju a tlacia vzduch tak ako to harman woofer vzivote nedokazal... a zaroven do priestoru kufra trcia iba cca 2cm... co je oproti 8cm ktore mal H&K woofer dost rozdiel (napr. dve pneu 225/45/17 som s origo wooferom do kufra nedal a teraz bez problemov dam...
Slubujem ze fotky zadneho plata dodam :) zatial pridavam iba foto prednych dveri