... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Paperplane napísal:Ahoj, mám asi stejný problém. Jak jsi to nakonec vyřešil?
Vím, že už je to dlouho, ale věděl by někdo poradit?
Níže jsem vložil můj příspěvek/problem, který mám na bmwklub.cz
Měl jsem problém s motorem - kolísání otáček na volnoběh, i jeho chcípání po nastartování či zastavení (mám navíc automat.převodovku). Pokaždé když jsem šlápnul na plyn při jízdě, tak auto chvíli cukalo a jakoby se probouzelo - i několik vteřin. Opravdu špatný.
Jediné co v neautorizovaném servisu BMW dokázali (po tom co vyměnili snad půlku auta za desetitisíce), je to, že odpojili valvetronic a já jezdím přes škrtící klapku. A chod motoru je příkladný.
Tvrdí, že je potřeba vyměnit vačku.. spodní nebo horní(zase tolik tomu nerozumim). Jenže mě přijde, že se scénář bude opakovat, vačka se vymění, ničemu to nepomůže a já to, zase, zaplatím.
Hodně omezený výkon a vyšší spotřeba paliva je projevem odpojení Valvetronicu.
Jednou se to někomu podařilo asi nějak nastavit a fungovalo to na 95% cca 5000km.
Diagnostika nic nehlásí. To co hlásila už se úplně všechno opravilo.
Rád bych to opravil jednou provždy. Rozumí tady tom někdo? Na koho bych se mohl obrátit. Zajedu kamkoliv..
E46 2002 318i 2.0 N42 Automat 105kW (anebo spíš momentálně 87kW)
airbone napísal:
Moj kamos mechanik riesil podobny problem na jednej E46. Nepomoholo vobec nic..... . Az vymena celeho valvetronicu z ineho motora.......
Lukas64 napísal:cua no ja som vemenil elektromagneticky ventil ale robilo to iste nakoniec sa zistilo ze my nsaval falosny vzduch ako je olejova merka na spodku nebolo tam tesnenie ktore tam malo byt. Co sa tyka tvojho motora mam presne ten isty ako ty tiez E90 n46b20Servus Január ako si to napokon vyriešil mam to podobne ale na e90 n46b20 auto som mal v profitunningu a tam povedal ze to je senzor excentrického hriadeľa (250€) lebo ked ho odpojili motor išiel oveľa lepsie ako s nim vymenili to ale moc tomu nepomohlo , akurát sa zmenila odozva na plynový pedál lepsie motor reaguje , no pri štarte tancujú otáčky občas zdochne , najhoršie ze niekedy skape ked vyradim rýchlosť počas jazdy raz to spravil ked som vchádzal do kruhaca a je to dosť na chuja...