... všetko o BMW ...
Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL
Sedemer napísal:EDC zase prispôsobuje tlmiče povrchu a tým pádom lepšie tlmí nerovnosti?
EDC prisposobuje tvrdost tlmicov povrchu ale najma jazdnemu stylu
Ale kdeže, dával sa aj obyč stabilizátor... je to aj v ETK...
Aka hydraulika? Jasne ze nivo vzadu je pneumaticke,vzadu je normalny kompresor ako napr. v e61... aj v svojej to mam...
PetoK napísal:Ale kdeže, dával sa aj obyč stabilizátor... je to aj v ETK...
http://bmwfans.info/parts/catalog/E65/S ... zer_front/
PetoK napísal:Aka hydraulika? Jasne ze nivo vzadu je pneumaticke,vzadu je normalny kompresor ako napr. v e61... aj v svojej to mam...
Lopo napísal:neviem ako je to u e65ky ale nemyslim si ze inak nez u e38
Pežot napísal:vomack ale u F10 je to už Adaptive Drive
V e65 to bolo len dynamic drive + EDC :)
Ináč mám taký dojem, že DD bolo v každej E65, resp. ešte som nevidel E65 bez DD
voMacK napísal:
u F10 je aj adaptive drive aj dynamic drive..akurat su vzdy bud obe naraz, alebo ani jedno...
Pežot napísal:Skoda, ze chce dizla :-) 745i a dat spravit na plyn, tak je vysmiaty, si myslim :-)
Pri 200 tis tlmiče už húpu a sú zrelé na výmenu.Okolo 300 tisíc km môžu aj nemusia odísť zadné EDC tlmiče čo je vlastne vzduchový podvozok, čo som pozeral ceny tak jeden nový sa dá zohnať od 900-1500€ treba len hľadať.
Turbo, vstreky, čerpadlo odchádzajú okolo 170 tis.Môze byť zlé turbo, repas okolo 500€ a vstreky, tu sú ceny rôzne ale nemyslím si že niečo strašné.
A čo tak rovno pri 30 tis? Výrobca odporúča výmenu pri 80-120 tkm ak je prevodovka nadmerne zaťažovaná.Olej v prevodovke meniť každých 60-80 tisíc kilometrov (lepšie 60)
Pežot napísal:Ja mám vo výbave uvedené S2VAA ADAPTIVE DRIVE a na aute reálne mám EDC? keďže dokážem cez idrive nastaviť tuhosť tlmičov (športový - komfortný mód). ETK ponúka iba tlmiče klasické, športové a pre adaptive drive S2VAA. Javí sa mi to skôr tak, že adaptive drive je názov pre balík zahŕňajúci dynamic drive a EDC.Pozor ... dynamic drive a EDC je rozdiel![]()
EDC je S223A
Dynamic Drive S229A