Štvrtok, 22. Septembra 2016, 20:46
Vyrobu u BMW som nevidel, ale videl som VW, Opel, Ford a tento rok na jar Porsche, ale len tu v Lipsku, kde sa len sklada lego a nic sa tam nevyraba a nelisuje, tusim ani nelakuje. Mali sme tam firemnu akciu, a hoci co sa tyka vyrobnych procesov vidis najmenej, mozes k tym autam ist fakt blizko, a vidis technologicke postupy, ake bezne nepouzivaju u socialnych aut. Napr. montaz kolies bol celkom zazitok, lebo vacsinou vidis ze nasadia koleso a potom to skener spredu ocheckuje ci sa koleso netrasie, hotovo. V Porsche 3d skener, milion kontrolnych bodov a to co bezne prejde cez vystupnu kontrolu u Audi Q5 to u Macanu neprejde :).
A takisto jedna z mala sanci vidiet predlzene verzie pre cinsky trh. Vsetko, komplet vsetko tym cinanom natahuju, nova Panamera natiahnuta vyzerala uz az hlupo dlha.
Mna zas ale skor tie muzea tahaju, do vyroby to mna az tak netlaci, tam sa ja ale dost casto dostanem ci chcem ci nie.
Sak ja to nejako netlacim ze zrovna do Mnichova, len mi to tak napadlo, lebo bol som minuly rok na jar v Autostadte, a VW to teda ponal velmi silno marketingovo. Ale asi to funguje, o 2 mesiace po navsteve som si kupil VW auto :). Najvacsi fail bol, ze jedine Lambo, ktore tam maju, je replika. Pici tie Phaetony co tam mali boli drahsie ako to jedno Lambo, a oni si na vystavnu skrinu svojho koncernu drbnu repliku.
Povozil som sa vytahom v tych ich garazach 20 poschodovych, zajazdil si na e-golfe a Touaregu, zozral schnitzel a isiel som prec. Samemu mi tam bolo kokotno, to je ako pozerat dobru komediu - ked pozeras sam sa ani neusmejes, ked pozerate viac ludi tak ti ide branicu roztrhat.Taketo veci treba pozerat s ludmi, co poznaju kodove oznacenia poloziek vybav naspamat :).
Ja sa uz 5 rokov chystam do Sinsheimu, nikto so mnou nechce ist, lebo vsetci len nakupovat a ozierat sa, alebo to zacnu porovnavat s dovolenkou v nejakom bombovom state "cotijebeeeee to mam dat 300 eur za vikend v Nemecku, sak za to mozem ist na tyzden do Hurghady". No chod moj, chod.
Jedine preco ma sere, ze sa nestihla septembrova vyroba pre moju Bayerische MINI Werke je ze som chcel na tyzden ist na Woerthersee este, akurat tento ci minuly tyzden som mal aj naplanovanu dovolenku v praci, Tento rok v juli som si povedal, ze nabuduce tam uz pridem na aute co sice nebude bez strechy, ale bude ju mat sklenenu :). Prisahambohu jedine auto, ktore tam malo strechu bol moj Golf a udrzbarske a dodavatelske dodavky. A ja chuj som uz 2x bol tam na kratkej dovolenke a vzdy som chodil na okolite jazera a na Woerther nikdy, ze reku to bude cista geriatria. A naopak, vsade sama babka, dedko a tam bolo ako v Monacu, len bolo kde zaparkovat a obed nestal 40 eur.
A tam sa da dobre povozit po Korutansku, aj ked treba davat pozor na dvojkolesove jogurty.