... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
DARKEN26
Auto: F07 35d 400ps
Kraj: Prešovský

Re: Ramená Optimal - skúsenosti?

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 14:50

Vidis PetoK..Naco zase mutis vody..radsej nepis nic..Jasne,ze si mudry a podla mna ta platia z bmw aby si tu drbal do ludi co chcu nieco usetrit...dalej sa uz nevyjadrujem..nieje to jedina tema ktoru si presolil----

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 18:29

uz ked rozpravate o tej cine a znacke MEYLE - vacsi predstavitel ciny ako znacka MEYLE uz snad ani neexistuje.... Ale myslim ze lemforder alebo MOOG su ok. Asi vsetko obvykle sa vyraba v cine, napriklad aj "MADE IN GERMANY" ZIMMERMAN brzdove su original cina....

chcel by som len podotknut jednu vec - ked niekto povie ze "kup znacku JOZO, lebo JOZO dodava aj do prvovyroby". To ak nejaka znacka dodavat diely do prvovyroby a to co ponuka na aftermarket rozhodne nie je to iste.....

jurix
Auto: BMW E70 3.0D 173KW
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 18:54

na e39 som dal Meyle Dokonca HD ....a vecsi smejd som nikdy nemal......... pre mna je meyle najhorsia znacka.... a to som mal istotu ze je to original....uz by som nic ine okrem lemfordera nedaval...ale over si dodavatela.

Milosss

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 19:31

Možno je rozdiel Meyle kúpené tu a niekde inde. Ešte v roku 2007 kupoval otec MeyleHD v Nemecku a čuduj sa svete, doteraz na tom aute držia, je tomu takmer 180tis km. Jediné čo odišlo z nápravy boli tyčky stabilizátora. Sám som ale názoru, že by som šiel len do Lemforderu.
Nur Original ist Legal.

Saurus
Autor témy
Auto: Konečne nové 🤓

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 20:36

Každý máme s Meyle iné skúsenosti. A rovnako je to aj na DE fórach, niekto chváli, niekto nadáva. Ak by Meyle robilo ramená na xd a boli by dostupné za lepšiu cenu ako Lemförder, dám ich tam. Keďže ale nie sú a čínsky low-cost dávať nebudem, pôjdu tam tie Lemy.
Na druhej strane, v dnešnej dobe už je z Číny takmer všetko a nie všetko stojí za prd, pokiaľ je to robené v oficiálnej licencii a nie ako fake. Dobrý príklad sú mobily... ale to už je na inú diskusiu.

Gamerik
Auto: E61 525d
Kraj: Trnavský

Piatok, 5. Augusta 2016, 08:24

Neviem, Optimal som ešte nikde nedával, ale malo by to byť čosi nemecké, na úrovni Meyle. Ja som ramená menil Lemforder, ale kúpil som ich po 62€/ks, ceny rovnakého dielu boli v rozmedzí od 62 do 170€/ks... treba nájsť správny obchod..

Saurus
Autor témy

Piatok, 5. Augusta 2016, 08:34

Gamerik napísal:
Neviem, Optimal som ešte nikde nedával, ale malo by to byť čosi nemecké, na úrovni Meyle. Ja som ramená menil Lemforder, ale kúpil som ich po 62€/ks, ceny rovnakého dielu boli v rozmedzí od 62 do 170€/ks... treba nájsť správny obchod..
Ten Optimal už mi tu ostatní vyhovorili, ten už neriešim. A keďže ponuka na xd je značne obmedzená, tak mi zjavne nič iné ako tie predražené Lemfördery neostane. Dopytoval som to aj v CZ, bolo to tam o niečo lacnejšie, ale nie zas o toľko, aby sa mi to oplatilo riešiť.

Saurus
Autor témy

Piatok, 5. Augusta 2016, 08:37

Gamerik
Auto: E61 525d
Kraj: Trnavský

Sobota, 6. Augusta 2016, 10:29

Hmm...akurát toto rameno nemajú tam kde kupujem...ale v DS auto majú TRW za 90€... amíci, nepoznám kvalitu...píšu že vysoká kvalita, ale skúsenosti nemám...mám od nich akurát zadné pakne, ale 2 roky položené na stole, nechce sa mi to meniť.

Saurus
Autor témy

Sobota, 6. Augusta 2016, 10:52

Gamerik napísal:
Hmm...akurát toto rameno nemajú tam kde kupujem...ale v DS auto majú TRW za 90€... amíci, nepoznám kvalitu...píšu že vysoká kvalita, ale skúsenosti nemám...mám od nich akurát zadné pakne, ale 2 roky položené na stole, nechce sa mi to meniť.
Z DS som dostal ponuku okolo 132,-. Tých 90,- bude asi na verziu bez x-drive. Tie TRW ramená majú v tom českom shope, ale voči Lemförderu ušetrím možno 40,- evri a to nebudem riskovať, keďže nepoznám ich kvalitu. Ale aspoň vidíš, že s tými mojimi xd ramenami to nie je až také jednoduché...

No nič, zoberiem tie Lemy z DS, ako som už napísal. Evidentne nič lepšie nevymyslíme.

Saurus
Autor témy

Sobota, 6. Augusta 2016, 10:55

DS ponúka ešte nejaké HAR 450 119 |VIEROL ako náhradu za 85,-, to mi ale absolútne nič nehovorí.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 18. Augusta 2016, 23:17

ja by som si priplatil, zober si ze uz len tu pracu budes musiet platit 2x, neratam este dalsie ramena ked ti tieto po roku odidu :)

Saurus
Autor témy

Piatok, 19. Augusta 2016, 06:21

PeqpeK napísal:
ja by som si priplatil, zober si ze uz len tu pracu budes musiet platit 2x, neratam este dalsie ramena ked ti tieto po roku odidu :)
Vzhľadom na aktuálne akútnejšie problémy s kardanom som opravu nápravy zatiaľ odložil. Včera sa robila okrem iného na aute geometria a skúšali vôle náprav, no a vyzerá to tak, že ten stav ešte nie je taký, aby to bolo nutné meniť. Každopádne som rozhodnutý dať tam potom niečo lepšie. Nebudem špekulovať s niečím neznámym, ale nebudem dávať ani originály. Myslím, že ten Lemförder je ideálny kompromis medzi cenou a kvalitou.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 5 neregistrovaných