... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Sml112
Auto: BMW e46 330d
Kraj: Košický

Re: E46 / 318d - vibracie volantu vo vyssej rychlosti

Utorok, 18. Júna 2013, 09:21

Caute,
Mam tiez problem s vybrovanim volantu na 330d, ale robi to iba ked idem medzi 80 a 90km/h. Tiez to nerobi vzdy rovnako silno. Zacalo to asi pred mesiacom, predtym taky problem nebol. Riadenie som menil asi pred pol rokom, lebo v tom starom uz bola vola, vtedy sa tiez robila aj geometria. Co sa tyka ostatnych dielov na podvozku, pred pol rokom bolo vraj vsetko v poriadku. Teraz som to kontrolovat zatial znova nedaval, ale zatial od podvozku nepocujem ziadne buchanie ani ine zvlastne zvuky.
Myslel som si, ze to robi preto, ze mam zle vyvazene kolesa, ale pred dvoma tyzdnami som tam obul druhe elektrony s novymi gumami, vyvazene... No ziaden rozdiel. Vybracie sa nemenia ani ked zacnem brzdit, takze predpokladam, ze krivimi kotucmi to tiez nebude. Takze cim by to este mohlo byt?
Dakujem za pomoc

Olo*
Auto: 320d 110kw
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 23. Júna 2013, 00:28

Mozes mat kola vyvazene akokolvek dobre, ale ked mas disk krivy tak to triast bude.

Mal som podobny problem ale medzi 100km/h-120km/h cca

Tak isto ako som uz spominal moze sa ti pridierat brzdovy valcek, ale to by triaslo asi stale, nezavysle od rychlosti

Ale mozu to robit aj pneu, ktore boli napriklad zle uskladnene...(aj ked su nove)

Sml112

Nedeľa, 23. Júna 2013, 12:58

Olo* napísal:
Mozes mat kola vyvazene akokolvek dobre, ale ked mas disk krivy tak to triast bude.

Mal som podobny problem ale medzi 100km/h-120km/h cca

Tak isto ako som uz spominal moze sa ti pridierat brzdovy valcek, ale to by triaslo asi stale, nezavysle od rychlosti

Ale mozu to robit aj pneu, ktore boli napriklad zle uskladnene...(aj ked su nove)

Noo tie disky co tam mam obute teraz su aspon podla pneuservisaka rovne...

no a okrem toho mam zimne disky s pneu a letne disky s pneu, no a na oboch to robi presne rovnako, takze predpokladam, ze kolesami to naozaj nebude...

komako
Auto: E46 328ci
Kraj: Žilinský

Pondelok, 25. Apríla 2016, 18:03

Zdravím páni, mám podobný problém a neviem čo ďalej.
Nedávno som kúpil e46 328ci no predchádzajúci majiteľ tam mal úžasný jom. Keďže letné 18" sa tam ani nezmestili a samozrejme sa podvozok nedal zdvyhnúť kúpil som nové tlmiče, pružiny, tyčky stabilizátora a s kamarátom sme to tam nahodili. Uloženia sme použili tie ktoré tam boli lebo boli údajne staré niečo vyše roka a vyzerali fajn. Čapy a tyčky riadenia sú podľa kamaráta v poriadku. Lenže teraz auto od 75km/h trasie volantom dosť silno zhruba o pol centimetra. Pri zatáčaní je to trochu lepšie. Vyskúšal som dať dopredu zimné 16" a netriaslo tak som nechal 18" vyrovnať a sú vraj "100% rovné" a znovu vyvážiť no problém je tam stále. Pneumatiky sú z roku 2014 no nie som si úplne istý ako boli skladované a neboli ani na elektrónoch(a sú to matadory). Chystám sa ešte spraviť geometriu no vraj ak by to bolo tým tak by mi to netriaslo tak silno. Keď bolo auto na 16" bolo vidno že sú výrazne do A na 18 to nevidno.
Nemáte nejaké rady? nech zbytočne neplatím nové pneu a geometriu.
Ďakujem
e46 328ci
ex: e46 330xd

Sml112

Pondelok, 25. Apríla 2016, 18:17

Caute,

Sorry, ja som sem zabudol napisat, ze problem u mna uz bol vyrieseny (uz je to par rokov do zadu :-D )

Problem bol v tom, ze mi zahrdzaveli brzdove piestiky, a tym padom sa nezasuvali uplne ako by mali, vyseli dost slabo na to, ze to pri jazde nebolo vobec citit, ale pri vyzsej rychlosti (asi tak nad 80) sa zacali kotuce poriadne zahrievat, kedze sa ich brzdove dosticky stale dotykali, takze sa od tepla skrutili. To sposobovalo silne trasenie... asi tak centimeter hore dole, mozno aj viac, velmi neprijemne...
Ked som zastavil, kotuce vychladli a zase sa vyrovnali, takze to bolo zas citit, az ked som isiel rychlejsie...

Kazdopadne mohol som si za to sam... proste som zanedbal pravidelnu vymenu brzdovej kvapaliny, ktora casom nabrala vlhkost, a to sposobilo zahrdzavenie piestikov...

Ale oprava nebola nejako draha.

SakaLaka
Auto: 320d kachle
Kraj: Nitriansky

Utorok, 26. Apríla 2016, 09:39

Sml112 napísal:
Caute,

Sorry, ja som sem zabudol napisat, ze problem u mna uz bol vyrieseny (uz je to par rokov do zadu :-D )

Problem bol v tom, ze mi zahrdzaveli brzdove piestiky, a tym padom sa nezasuvali uplne ako by mali, vyseli dost slabo na to, ze to pri jazde nebolo vobec citit, ale pri vyzsej rychlosti (asi tak nad 80) sa zacali kotuce poriadne zahrievat, kedze sa ich brzdove dosticky stale dotykali, takze sa od tepla skrutili. To sposobovalo silne trasenie... asi tak centimeter hore dole, mozno aj viac, velmi neprijemne...
Ked som zastavil, kotuce vychladli a zase sa vyrovnali, takze to bolo zas citit, az ked som isiel rychlejsie...

Kazdopadne mohol som si za to sam... proste som zanedbal pravidelnu vymenu brzdovej kvapaliny, ktora casom nabrala vlhkost, a to sposobilo zahrdzavenie piestikov...

Ale oprava nebola nejako draha.

Presne toto ieste som riesil ja minuly tyzden tiez som mal pridrete prasiatko a akonahle sa zohrial kotuc tak to zacalo triast po repase sepot kvetin

komako
Auto: E46 328ci

Štvrtok, 5. Mája 2016, 15:10

Vyzerá to tak, že môj problém bola nakoniec zlá geometria, po nastavení úplne iné auto.
e46 328ci
ex: e46 330xd

Bigy
Auto: E46

Štvrtok, 2. Júna 2016, 12:00

Ja mám podobný problém ale mne začína triasť až pri vyšších rýchlostiach nad 160-170km/h.  Predné kotuče vymenené, kolesa vyvažene, geometria urobená.  Kde by mohol byť problém?

Sml112

Štvrtok, 2. Júna 2016, 12:06

Bigy napísal:
Ja mám podobný problém ale mne začína triasť až pri vyšších rýchlostiach nad 160-170km/h.  Predné kotuče vymenené, kolesa vyvažene, geometria urobená.  Kde by mohol byť problém?

Skus tak isto skontrolovat, ci ti neostava trosku vysiet piestik v strmeni... Aj ked to by sa mozno prejavovalo uz pri nizsej rychlosti...
Ja som mal potom este problem, ze mi to vibrovalo pri brzdeni, ale poriadne... myslel som, ze su krive kotuce, ale dal som ich premerat, a su uplne rovne. Nakoniec som zistil, ze su to znicene elektrony. Na leto mam style 68, s tymi neni ziaden problem, ale zimne mam len take lacne dezenty, a tie toto robia... bol som prekvapeny, ze to citit len pri brzdeni, ale po vymene to prestalo, asi ich pred dalsou zimou budem musiet dat aspon narovnat...

Patricius
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 2. Júna 2016, 12:46

Mne začalo triasť volantom v rýchlostiach nad 120kmh, šiel som na preváženie...triaslo ďalej. Zvolil som drahší postup, ktorý začal repasom prednej nápravy, výmenou komplet bŕzd a ložísk prednej nápravy. Pred jazdou do Brna si vravím, pre istotu ešte vyvážim, nech trasie "trocha menej", po vyvážení v inom servise vybrácie prestali úplne... ;)
[E61 525dA] ex
[E39 530dA] ex

Sml112

Štvrtok, 2. Júna 2016, 13:02

Patricius napísal:
Mne začalo triasť volantom v rýchlostiach nad 120kmh, šiel som na preváženie...triaslo ďalej. Zvolil som drahší postup, ktorý začal repasom prednej nápravy, výmenou komplet bŕzd a ložísk prednej nápravy. Pred jazdou do Brna si vravím, pre istotu ešte vyvážim, nech trasie "trocha menej", po vyvážení v inom servise vybrácie prestali úplne... ;)

Zeby mali zlu vyvazovacku?
Ale ja to poznam, jazdim Brno -> Kosice a naspat takmer kazdy tyzden, a ked to trasie 500km v kuse, tak je to dost neprijemne... Nastastie uz teraz je to u mna vsetko ok...

Patricius
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 2. Júna 2016, 14:28

No čo som vyzistil, vyvažovačka zlá nemusí byť, len nemusí byť pravidelne kalibrovaná... predsalen je to meriacie zariadenie a tie by sa mali v stanovených intervaloch kalibrovať.
[E61 525dA] ex
[E39 530dA] ex

mloker
Kraj: Trnavský

Piatok, 3. Júna 2016, 09:19

Je to dosť pravdepodobné, že už dlhšie nebola nakalibrovaná a to mohlo spôsobiť problémy. Ale podstatné je, že už to je všetko ok ;)

RiFeK
Auto: BMW G20 330i

Pondelok, 6. Júna 2016, 09:10

Ja som sa s takymito problemami stretaval na mojom prvom aute.
Boli tam:
stare kotuce - pekne zahrzdavene, 
v prdeli geometria
krive disky 
a k tomu som zistil, ze sa mi na jednom kolese v strmeni zadrhava valcek

Takze total oprava si zapytala to, co som usetril pri kupe :-k
Kludne to moze byt aj problem v napravach, tych aspektov je tam velmi vela. 
Ja som nacrtol to najzakladnejsie asi  :wink:
BMW g20 330i
BMW e46 330Cd
BMW e46 328Ci -ex
BMW e46 M3 - ex
BMW e46 330xd -ex
BMW e46 318d - ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní