... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Olo* napísal:Mozes mat kola vyvazene akokolvek dobre, ale ked mas disk krivy tak to triast bude.
Mal som podobny problem ale medzi 100km/h-120km/h cca
Tak isto ako som uz spominal moze sa ti pridierat brzdovy valcek, ale to by triaslo asi stale, nezavysle od rychlosti
Ale mozu to robit aj pneu, ktore boli napriklad zle uskladnene...(aj ked su nove)
Sml112 napísal:Caute,
Sorry, ja som sem zabudol napisat, ze problem u mna uz bol vyrieseny (uz je to par rokov do zadu)
Problem bol v tom, ze mi zahrdzaveli brzdove piestiky, a tym padom sa nezasuvali uplne ako by mali, vyseli dost slabo na to, ze to pri jazde nebolo vobec citit, ale pri vyzsej rychlosti (asi tak nad 80) sa zacali kotuce poriadne zahrievat, kedze sa ich brzdove dosticky stale dotykali, takze sa od tepla skrutili. To sposobovalo silne trasenie... asi tak centimeter hore dole, mozno aj viac, velmi neprijemne...
Ked som zastavil, kotuce vychladli a zase sa vyrovnali, takze to bolo zas citit, az ked som isiel rychlejsie...
Kazdopadne mohol som si za to sam... proste som zanedbal pravidelnu vymenu brzdovej kvapaliny, ktora casom nabrala vlhkost, a to sposobilo zahrdzavenie piestikov...
Ale oprava nebola nejako draha.
Bigy napísal:Ja mám podobný problém ale mne začína triasť až pri vyšších rýchlostiach nad 160-170km/h. Predné kotuče vymenené, kolesa vyvažene, geometria urobená. Kde by mohol byť problém?
Patricius napísal:Mne začalo triasť volantom v rýchlostiach nad 120kmh, šiel som na preváženie...triaslo ďalej. Zvolil som drahší postup, ktorý začal repasom prednej nápravy, výmenou komplet bŕzd a ložísk prednej nápravy. Pred jazdou do Brna si vravím, pre istotu ešte vyvážim, nech trasie "trocha menej", po vyvážení v inom servise vybrácie prestali úplne...