... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

serb
Auto: BMW 530 XD
Kraj: Trenčiansky

Re: E61 530xd trasie a trasie

Štvrtok, 4. Februára 2016, 09:21

Chalani mal som ten isty problem na mojej e60 530XD. Zacalo mi triast ATEcka, ktore som vyreklamoval. Za tu istu cenu mi dali sportove drazkove ATEcka, ktore prvych 500 km problem nerobili, ale potom zas zacali pri brzdeni triast. To uz sa mi nepodarilo vyreklamovat... Jazdil som tak cca rok a pol. Potom mi zistili, ze mam uvolneny predny kardan. Ked som to dal repasnut tak trasenie zazracne zmizlo a uz sa ani nevratilo :)

Užívateľov profilový obrázok
Milaano
Auto: 330d E91 2006
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 3. Marca 2016, 14:37

Nazdar,
mal som problém s krivými kotúčmi ATE /dostali studenu sprchu na vapke/ dal som stočiť všetky 4 nakoľko nemali moc nabehané + nové obloženie ATE.
Po namontovaní problém s trasením pri brzdení prestal, ale teraz mi volant trasie pri konštantnej rýchlosti 120km/h, ale pred tým to nerobilo.
Môže byť problém v kotúči, že bol zrovnaný z vonku ale pritom je teraz nevyvážený? Ešte chcem dať pre istotu prevážiť disky ale pochybujem že by sa rozvážili tým že boli len demontované a namontované.
Ďakujem

nano01
Auto: BMW 525dA E61 LCI

Štvrtok, 3. Marca 2016, 21:18

Áno, môže.

Viete, kolegovia, čítam tie vaše príspevky a polemiky, ale nedá mi nereagovať.

1. Áno, ATE/TEXTAR dodávajú aj do prvovýroby, ALE nie rovnaký kompozit ako OEM BMW. Pre tých čo nechápu - BMW jednoducho nepustí do aftermarketu to isté zloženie ( materiálové ), ako to, čo dodáva OEM. Ľudovo povedané - ATE kotúče s "logom" BMW ( teda originály ) nie sú materiálovo rovnocenné s tými bez "loga" a BODKA! Preto tie problémy s trasením a pod. Neodrbete to, môžete dať čo chcete.

2. Všetci chceme jazdiť na BAVORÁKOCH, ale keď príde na servis, hľadáme tú lacnejšiu alternatívu, lebo sami seba presviedčame o tom, že platíme len za logo modrej vrtuľe... A tu je pes zakopaný v tomto zmýšľaní a hovorte si čo chcete. Všetci chceme byť kingovia v nablýskaných čiernych 300 koňových bavorákoch, ale dať 150 EUR za brzdový kotúč, to už nie. To radšej brembo za 50... Nehovorím, sú diely vozidiel, kde fakt sú ceny OE dielov prehnané a lacnejší aftermarket im vie reálne konkurovať kvalitatívne, ale napr. brzdy nie - s týmto nič neurobíme. Len nechápem - rieši sa to od éry E39 na každom fóre X-krát, teda každý už vie, že ak brzdy, tak len origoš, ale nieeee, aj tak budete chcieť toto prešťať... Tak si kúpte VW Golf a budete maž kotúče za 50 EUR a ani triasť nebudú.

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 3. Marca 2016, 23:05

Neprezivaj to lebo ti praskne zilka. Ja som kupil textar/textar a 30tis km bez dajakeho pokrivenia a brzdia skvelo. Tak neplac. Teraz budem riesit loziska predne. V BMW jedno 241. SKF 100e. Povedz mi jedno. Naco budem do 9 rocneho auta davat loziska za 500eur ked za 200 urobia rovnaku sluzbu a nie je to starline. Kvoli tomu ze mozno o 6 rokov sa pokazia a nevydrzali 9 ako origo? o 6 rokov zabudnem ze som daku E61 mal.....
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

nano01
Auto: BMW 525dA E61 LCI

Piatok, 4. Marca 2016, 07:29

Ako som pisal, netyka sa to vsetkych dielov.

pka
Auto: E71 35Dx

Pondelok, 7. Marca 2016, 20:07

A co take EBC, Tarox, pripadne inych vyrobcov, ktore su v podstate rovnako drahe alebo aj drahsie ako OEM ? Tie su na tom ako s kvalitou v porovnani s OEM ? Za nejaky cas budem menit brzdy na E71, tak by ma to zaujimalo. Zatial mam predbezne vo vyhlade kotuce EBC Ultimax pripadne Tarox Zero + platnicky EBC red stuff alebo yellow stuff. Niekto vlastna skusenost na podobne auto?

TT-SIMIK
Auto: BMW

Pondelok, 7. Marca 2016, 20:28

Na jesen sme montovali na X5 black diamond kotuce a yellowstuff platne,chalan si pochvaluje.Je to naj vyber ak chces zachovat povodnu velkost.

V lete zase kamosovi na E65 tu istu alternativu....

Kamosovi sme davali pred dvomi rokmi na E60 komplet brzdy EBC...Vsetci jazdia nemecke dialnice a brzdia z 200...takze urcite mozem odporucit....Kotuce su podla mna aj podla predajcu lespie Black diamond!!!
Prílohy
image.jpeg
image.jpeg (320.61 KiB) 1884 zobrazení
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

pka
Auto: E71 35Dx

Pondelok, 7. Marca 2016, 23:08

Zaujimavy clanok o kotucoch, su tam spomenute aj vibracie, pre tych co to riesili...

http://automotivethinker.com/brakes-2/r ... d-warping/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní