... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: E61 530xd trasie a trasie

Štvrtok, 11. Júna 2015, 07:13

Treba vzdy otestovat funcnost strmenov po nahodeni brzd!!!Dopredu montujem jedine origo,vsetko ostatne sa kruti a trasie a cim tazsie auto tym vyssia pravdepodobnost....originaly zatial nikdy nezlihali....Ale vsetko zalezi ako dotycny aj jazdi....ja napriklad dost cast plyn brzda....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

miki012
Auto: x5

Štvrtok, 11. Júna 2015, 10:27

na prvej e46ke som vymenil brzdy adal som ate a nebol problem.na e61 som vymenil brzdy dal som zimmerman a nebol problem.na x5 som vymenil brzdy dal zimmermann a nebol problem a na tejto e46ke som menil uz dva krat a stale na picu tak pocitam ze problem bude asi v nabojoch

hornetsharon
Autor témy
Auto: BMW E61 530xd
Kraj: Nitriansky

Piatok, 12. Júna 2015, 21:26

Miki ked tam budes tak ich popros pred tym ako ti to zacnu sustruzit ci ti mozu zmerat hadzavost aby si vedel kolko to hadze. Ak ti aj hadzu naboje tak po osustruzeni by si to mal mat v nule. Znamemu to robili v inej firme, ale akosi tomu nerozumeli lebo po osustruzeni mu to hadzalo sjoro tak isto. Ale zistil to az ked mu to zmeral moj kamos lebo mu to triaslo aj nadalej. Bol to reklamovat a povedali mu nech to tam necha. Ked prisiel po auto tvarili sa ze je to OK a bola iba nahodena zle brzdova doska. Aka to kravina ze? Samozrejme chybu nepriznali a urcite to sustruzili znovu. Dali zabrat riadne tym kotucom. Ale nerobili to chalani z Centrum kolies bol tam nedavno undy tusim s X5. Zatial je spokojny. Daj prosim aj ty vediet ako si dopadol a ci sa chalani vyznaju. Myslim ze nam to pomoze viacerym. Vopred dakujem za vsetkych s problemom trasenia pri brzdeni. 8)

undy
Auto: Xxxxxx
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 18. Júna 2015, 07:48

Takže po cca 1500 km brzdy v poriadku a zdá sa, že mi vyriešili aj trasenie volantu okolo 80-85 kmh, nie vždy to triaslo, bez brzdenia. Po vylúčení nápravy, vyrovnaní 1 disku / minimálne, fakt máličko krivý/, 5x vyvažovaní, prezúvaní prezúvaní predných/ zadných pneu to stále triaslo. Nakoniec to zobrali nejakému sústružníkovi a zobral cca 0,3 mm z jedného kraja dosadacej plochy disku na náboj, a voalá- pokoj. To vysvetľuje aj to, že pri vyvažovaní to stále ukazovalo 25-30 gramov

miki012

Štvrtok, 18. Júna 2015, 10:23

no mam to stacanie v centrum kolies za sebou a trasenie pri brzdeny zmizlo:) ale stale mi mierne trasie volant od 90km do 110km tak skusim dat nanovo vyvyzit kolesa

hornetsharon
Autor témy
Auto: BMW E61 530xd
Kraj: Nitriansky

Streda, 24. Júna 2015, 20:54

Miki odjazdi cca 2000km a potom daj vediet. Nech si to vsetko pekne sadne. Aj Ti to pred tym merali aku tam mas hadzavost kotucov? Ako si bol spokojny s obsluhou?

miki012

Štvrtok, 25. Júna 2015, 12:05

hornetsharon napísal:
Miki odjazdi cca 2000km a potom daj vediet. Nech si to vsetko pekne sadne. Aj Ti to pred tym merali aku tam mas hadzavost kotucov? Ako si bol spokojny s obsluhou?

Merať to nemerali a obsluha v pohode.mám od vtedy najazdené 1000km a v zatiaľ v pohode.včera som vyhodil rozsirovacie podlozky a prestalo mi triast volantom :)

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 25. Júna 2015, 12:07

Tak textar/textar predok asi 11tis zadok textar/textar 3tis a netrasie nic, prezilo aj nemecke dialnice, brzdenia z 240 na 110, aj za mokra atd....
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Streda, 19. Augusta 2015, 08:58

ja mam trocha iny problem:
menil som predne kotuce plus platnicky ATE, cca po pol roku neznesitelne trasenie na volante az vibracie v aute. Vymenil som iba kotuce za bosch a trasenie na volante zmizlo pri brzdeni.
No ale... teraz mi s volantom netrasie pri brzdeni, ale pri brzdeni z cca 100km/h to robi najviac (so ZARADENOU rychlostou), sa mi prenasaju do kabiny vibracie s dunenim. Citit to aj na podlahe. So znizujucou rychlostou sa dunenie s vibraciami zvatsuju. Pri vyssich rychlostia je to skoro zanedbatelne. Pri brzdeni s VYHODENOU rychlostou su tie vibracie s dunenim o dost slabsie..
zeby zotrvak?
ale vyskusam to aj zmerat s hodinkami.. lenze to by mi triaslo opat z volantom.

undy

Piatok, 27. Novembra 2015, 11:51

undy napísal:
Takže po cca 1500 km brzdy v poriadku a zdá sa, že mi vyriešili aj trasenie volantu okolo 80-85 kmh, nie vždy to triaslo, bez brzdenia. Po vylúčení nápravy, vyrovnaní 1 disku / minimálne, fakt máličko krivý/, 5x vyvažovaní, prezúvaní prezúvaní predných/ zadných pneu to stále triaslo. Nakoniec to zobrali nejakému sústružníkovi a zobral cca 0,3 mm z jedného kraja dosadacej plochy disku na náboj, a voalá- pokoj. To vysvetľuje aj to, že pri vyvažovaní to stále ukazovalo 25-30 gramov

Po pár tisíc km mi to začalo znova triasť, ale nie postupne, ale z ničoho nič! Myslím tým, že som jazdil tak, že som skoro ani nebrzdil, na križovatke som nestál na brzdách, skrátka som absolutne šetril brzdy. Prešla ma trpezlivosť a dal som v BMW vymeniť kotúče+ platničky, všetky ramená, silentbloky, čapy, tlmiče+ uloženia, strneme, hadičky, ložiská / teda celé náboje/ -skrátka mám nový predok nápravy+ brzdy komplet. Pri jazde žiadna zmena, brzdy netrasú, mám cca 500 km. Ak sa to ešte raz zvlní, asi bude poistná udalosť...

zollo
Auto: E60 535d
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 27. Novembra 2015, 15:18

undy napísal:
Prešla ma trpezlivosť a dal som v BMW vymeniť kotúče+ platničky, všetky ramená, silentbloky, čapy, tlmiče+ uloženia, strneme, hadičky, ložiská / teda celé náboje/ -skrátka mám nový predok nápravy+ brzdy komplet.

ak si realne dal toto vsetko vymenit v autorizaku :shock: , tak potom mas to auto velmi rád, a palec hore za odvahu :D
ak to nieje tajne, kolko si vyfakturovali ??

undy

Piatok, 27. Novembra 2015, 15:33

ešte som zabudol geometriu samozrejme+ nové zimné gumy :D s gumami to bolo do 4200E, nie, že by som to auto tak miloval, ale v našich servisoch mi to pripadá ako strata času postupne skúšať , meniť, sústružiť stále dokola. Ako fakt sa snažili, ale nič konkrétne tam nevedeli nájsť a keď som si spočítal jedno s druhým, čas, niekoľko krát rozoberať a zakaždým geometria a zasa nervy, že to trasie, tak mi to fakt za to nestojí. A ešte mi napadlo, merali mi potom aj hádzavosť kotúčov a bol som na STK, zadné brzdy boli OK. Ak to aj teraz začne triasť, aspoň viem, že už nemám čo riešiť, buď si zvyknem, alebo to, čo som písal predtým 8)

undy

Pondelok, 14. Decembra 2015, 09:39

takže to znovu začína triasť, fakt to nemá asi žiadne východisko?!

rasto323
Auto: e60 530i
Kraj: Košický

Štvrtok, 4. Februára 2016, 05:24

Serus undy uz si to volajako poriesil prosim ta? Ci to trasie stale?

undy

Štvrtok, 4. Februára 2016, 07:15

no že zrovna dnes píšeš...ako som spomínal vyššie, znova to začína triasť, jemne, ale predsa. Zhodou okolností som prišiel na to, že mi vyfaktúrovali okrem iného aj platničky, ktoré tam ale nechali pôvodné! Boli síce skoro nové /Textar/ ale vyslovene som im prízvukoval /podľa viacerých doporučení/ aby dali všetko originál. Možno len chyba komunikácie...ale prečo boli potom na faktúre aj platničky za 220 EUR?? Včera mi prišli kuriérom /poslali mi ich zadarmo/ dnes idem na sústruženie/ pro cut nitra/ a výmenu tých platničiek. Minimálne dvaja mechanici mi potvrdili, že to niekedy môžu spôsobovať aj platničky, ak nie sú vhodné ku konkrétnemu typu kotúčov. Po pár tisíc km dám zas vedieť.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných