... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
xavi76 napísal:tak pripajam aktualne info ale vobec nie pozitivne.
Dnes som bol ze vraj na diagnostike origo BMW- viac menej sa potvrdili simikove predpoklady ale teda poporiadku.
- Chybu vyhadzuje riadiaca jednotka, podla odbornika co to pozeral moze byt chybna riadiaca jednotka (ze vraj su tam 2 kazda na 3 valce)ale on by vsadil na vstreky.
Ked som sa pytal ze ktory ze on nevie ze mozno vsetky 3 mozno 2 a mozno jeden, moznost riesenia je nasledovna, skusi ich pomerat ale ze to nie je vzdy spolahlive popripade ze sa to niekedy neda, ak meranie nevykaze odchylku na ziadnom vstreku prehodi ich na miesto jednotky 2 - ak ta ukaze chybu su zle vstrekovace ak nie je zla riadiaca jednotka. Pri vstrekovacoch by postupne prehadzoval prvy az treti dokial by nevyhodilo chybu, je toto normalny postup, fakt sa neda povedat ktory to je, vymenit vstrekovac pri cene 360 EUR to by som zvladol ale vsetky 3 ked je vadny mozno len jeden.
Dalsia vec ktora ma sklamala je ze odiska elektronika nie mechanika takze starostilivost v podobe aditiv a kvalitnej nafty mi terazky je na dve veci. Kolko trva hodin rozhodit veko alebo co na motore a prehodit vstreky? Nebude co sa tyka prace lacnejsie rovno vymenit vsetky 3 ako chodit do servisu jak na klavir a platit pracu za presun jednotlivych vstrekov.
- Dalsia divnost je ze predohrev palivoveho filtra nefunguje, fungoval do chvile kym som nemenil samotny filter,nahoda? Ako to vlastne funguje. Logicky mi napada ze aj keby teraz nefungoval moc ho asi v lete nepotrebujem, oprava je ze vraj 250 EUR
Vdaka za info.
xavi76 napísal:4587 Fuel filter ----- vyhrevne teleso v pecku(mozes aj nemusis riesit) ak zijes v tatrach vymenil by som:-))
4671 DDE Supply voltage 1 ----nezoplo ti rj motora nachvilu(mal by si vtedy mat vysvietene kontrolky dsc,4x4 atd)
55C3 VTG:AWD limp-home control activated. No dsc specified nominat torgue ----"nudzovy" rezim xdrive-nemal info od rj motora
5F74 DSC: Engine management interface---nasledok suplly voltage
6E24 DSC: Engine management interface---detto
xavi76 napísal:Vdaka SIMIKOVI za reakciu.
Aktualny stav je ze stale auto nemam. Nebudem vypisovat dalekosiahle informacie a skusenost so servisom pridam neskor do inej temy.
Co diagnostikovali na vajnorskej je nasledovne:
Zapchaty palivovy filter.
Chyba v RJ motora, preprogramovane.
Vcera som si mal pre auto prist ale po 500m to odislo a to takym sposobom ako nikdy pre tym, proste zaradena 1 a na volnobehu naspat do servisu, toto sa pred tym nikdy nestalo, tesim sa co bude dalej![]()
Budem priebezne informovat akurat ze ma sacinaju srat nakolko som tam bol uz 4x s tou istou hlaskou vzdy o 2 dni ze to je hotove a mozem si po to prist, som kludny clovek ale zacinam mat toho uz dost.