... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: 4x4 chybova hlaska

Streda, 15. Apríla 2015, 10:58

mna by zaujimalo ako sa vobec dostal na temu vstrekov a odkial ma informaciu, ze su tam 2 RJ motora? to je hlupost...

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 15. Apríla 2015, 11:07

Prosim ta vymen servis....tieto auta vôbec niesu tak poruchové aby ste nahanali duchov.....!!!!!!

RJ žhavenia je jedna pre všetkych 6žhavičov.....a take vyhlasenia že on by vsadil na vstreky čo je najdrahžia položka mi príde uletené!!!!Kolko maš km????ČO maju vsteky z 4x4???.......

xavi76 napísal:
tak pripajam aktualne info ale vobec nie pozitivne.
Dnes som bol ze vraj na diagnostike origo BMW- viac menej sa potvrdili simikove predpoklady ale teda poporiadku.
- Chybu vyhadzuje riadiaca jednotka, podla odbornika co to pozeral moze byt chybna riadiaca jednotka (ze vraj su tam 2 kazda na 3 valce)ale on by vsadil na vstreky.
Ked som sa pytal ze ktory ze on nevie ze mozno vsetky 3 mozno 2 a mozno jeden, moznost riesenia je nasledovna, skusi ich pomerat ale ze to nie je vzdy spolahlive popripade ze sa to niekedy neda, ak meranie nevykaze odchylku na ziadnom vstreku prehodi ich na miesto jednotky 2 - ak ta ukaze chybu su zle vstrekovace ak nie je zla riadiaca jednotka. Pri vstrekovacoch by postupne prehadzoval prvy az treti dokial by nevyhodilo chybu, je toto normalny postup, fakt sa neda povedat ktory to je, vymenit vstrekovac pri cene 360 EUR to by som zvladol ale vsetky 3 ked je vadny mozno len jeden.
Dalsia vec ktora ma sklamala je ze odiska elektronika nie mechanika takze starostilivost v podobe aditiv a kvalitnej nafty mi terazky je na dve veci. Kolko trva hodin rozhodit veko alebo co na motore a prehodit vstreky? Nebude co sa tyka prace lacnejsie rovno vymenit vsetky 3 ako chodit do servisu jak na klavir a platit pracu za presun jednotlivych vstrekov.
- Dalsia divnost je ze predohrev palivoveho filtra nefunguje, fungoval do chvile kym som nemenil samotny filter,nahoda? Ako to vlastne funguje. Logicky mi napada ze aj keby teraz nefungoval moc ho asi v lete nepotrebujem, oprava je ze vraj 250 EUR

Vdaka za info.
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

xavi76
Autor témy
Auto: BMW 330ci e46

Streda, 15. Apríla 2015, 12:50

Neviem kolko je RJ v aute ani neviem kolko z nich ma na starosti vstreky. Podla toho co mi vysvetloval tak som pochopil ze vstrek je z mech.casti a el. casti ja mam problem s el. castou problem ma 2 priciny jedna je bud v RJ co to ma na starosti alebo v jednotlivych vstrekoch a to ze tam dochadza k nejakemu skratu ci co a ze mi to nejaky cas ide na 3 valce preto ten pokles rychlosti a varovna hlaska 4x4 za v aute nekomunikuje motorova RJ s tou co ma na starosti jazdne vlastnosti, tak neviem. Ak by som isiel diagnostikovat uz to bude piata a prestava ma to troska bavit tych 100 EUR co som za diagnostikovanie dal by ma ani tak nesralo ale ten cas ten ma teda stve.
ze tie vstreky robia s nejakym 80timi A alebo V a ze sa tam nieco skratuje ci rusi a tak nefunguju ako maju.

Co si este myslite o tom palivovom filtry? Je to naozaj tak ze sa meni nejak cely za 200 EUR? ze nemeni sa len mech.cistiaca cast ale nejake el.hovadiny okolo toho (predohrev?) Je to nutne teraz na leto riesit?

Vdaka

xavi76
Autor témy

Streda, 15. Apríla 2015, 12:51

Aha este KM 165.000

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Streda, 15. Apríla 2015, 13:48

prepac, ale ja mam pocit, ze sa z teba niekto snazi dostat prachy... :-"

mikem101
Auto: E90 330xd, 170kw.
Kraj: Banskobystrický

Streda, 15. Apríla 2015, 14:01

Máš v podpise bratislavský kraj, tak choď za peqpekom. On Ti snáď poradí.
E90 330xd M6 M57D30 - 3,00l (170kW), r.v. 04/2006 ......príbeh......
Ex: 330xd AT, 2003, combi, facelift
Ex: Alfa Romeo 156, 1.9JTDm, 103kw/140PS

xavi76
Autor témy

Piatok, 15. Januára 2016, 15:44

Tak dlho som nepisal lebo to bolo v pohode. Skusil som autorizak (nebudem sa zatial vyjadrovat ale bolo by to na dalsiu temu, ked bude cas popisem pekna prihoda a stale trva) ale k teme chcem poprosit miestne osadenstvo ci vedia s origo diagnostiky dat aky taky prehlad o probleme, popripade poradit co moze byt chybne.
4587 Fuel filter (meneny pred 10.000km, neviem co tam robi tato chyba)
4671 DDE Supply voltage 1
55C3 VTG:AWD limp-home control activated. No dsc specified nominat torgue
5F74 DSC: Engine management interface
6E24 DSC: Engine management interface
Ďakujem pekne

TT-SIMIK

Sobota, 16. Januára 2016, 13:14

xavi76 napísal:
4587 Fuel filter ----- vyhrevne teleso v pecku(mozes aj nemusis riesit) ak zijes v tatrach vymenil by som:-))
4671 DDE Supply voltage 1 ----nezoplo ti rj motora nachvilu(mal by si vtedy mat vysvietene kontrolky dsc,4x4 atd)
55C3 VTG:AWD limp-home control activated. No dsc specified nominat torgue ----"nudzovy" rezim xdrive-nemal info od rj motora
5F74 DSC: Engine management interface---nasledok suplly voltage
6E24 DSC: Engine management interface---detto
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

xavi76
Autor témy

Streda, 20. Januára 2016, 08:34

Vdaka SIMIKOVI za reakciu.
Aktualny stav je ze stale auto nemam. Nebudem vypisovat dalekosiahle informacie a skusenost so servisom pridam neskor do inej temy.
Co diagnostikovali na vajnorskej je nasledovne:
Zapchaty palivovy filter.
Chyba v RJ motora, preprogramovane.
Vcera som si mal pre auto prist ale po 500m to odislo a to takym sposobom ako nikdy pre tym, proste zaradena 1 a na volnobehu naspat do servisu, toto sa pred tym nikdy nestalo, tesim sa co bude dalej :shock:
Budem priebezne informovat akurat ze ma sacinaju srat nakolko som tam bol uz 4x s tou istou hlaskou vzdy o 2 dni ze to je hotove a mozem si po to prist, som kludny clovek ale zacinam mat toho uz dost.

badbat329
Auto: F31

Streda, 20. Januára 2016, 08:50

xavi76 napísal:
Vdaka SIMIKOVI za reakciu.
Aktualny stav je ze stale auto nemam. Nebudem vypisovat dalekosiahle informacie a skusenost so servisom pridam neskor do inej temy.
Co diagnostikovali na vajnorskej je nasledovne:
Zapchaty palivovy filter.
Chyba v RJ motora, preprogramovane.
Vcera som si mal pre auto prist ale po 500m to odislo a to takym sposobom ako nikdy pre tym, proste zaradena 1 a na volnobehu naspat do servisu, toto sa pred tym nikdy nestalo, tesim sa co bude dalej :shock:
Budem priebezne informovat akurat ze ma sacinaju srat nakolko som tam bol uz 4x s tou istou hlaskou vzdy o 2 dni ze to je hotove a mozem si po to prist, som kludny clovek ale zacinam mat toho uz dost.

no oni ti to neopravia lebo to proste nevedia, kym ty s tym nic neurobis tak sa dalej nepohnes

xavi76
Autor témy

Streda, 20. Januára 2016, 10:49

Novinka z autorizovaneho servisu:
"Vozidlo je na diagnostike, založili sme tak zvaný PUMA FALL prípad do Nemecka, čakáme na vyjadrenie z Mníchova ohľadom Vášho vozidla"

Vyzera ze to bude este zaujimave.

Ved prave ja s tym chcem nieco urobit, nie som mechanik tak nedokazem nic s tym urobit sam, autorizak som bral ako top odbornost teraz uz pochybujem.

badbat329
Auto: F31

Streda, 20. Januára 2016, 12:21

..normalne .. choj PeqpeK-ovi alebo Simikovi ... v autorizaku ti vymenia pol auta a aj tak ti to nepojde

xavi76
Autor témy

Streda, 20. Januára 2016, 13:45

Tak mam info, menit RJ motora 1270,- s DPH. Som zvedavy ci to potom pojde.

xavi76
Autor témy

Pondelok, 29. Februára 2016, 11:49

... len pre info.... Uz o ide :D :D :D

TT-SIMIK

Pondelok, 29. Februára 2016, 14:18

A co to stalo ak to nieje tajne???
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných