... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

xavi76
Autor témy
Auto: BMW 330ci e46
Kraj: Bratislavský

Re: 4x4 chybova hlaska

Utorok, 17. Februára 2015, 09:34

Ja len taky postreh nie je nahodou zaruka na kazdy tovar 2 roky? Podla mna sa da aj baterka vyreklamovat, ci sa mylim?
Ja ako som pisal mam doma tu Vartu silver tak auvidim, nabuduce dam exide. Je mozne ze o 2 roky uz to auto nebudem mat tak to mozno bude cakat dalsieho majitela, uvidime. Hlavne nech vydrzia ine veci.

xavi76
Autor témy

Pondelok, 16. Marca 2015, 09:46

Tak, baterku som sice pred cca 3 tyzdnami vymenil a tesil sa ze je pokoj, ale nie je tomu zrejme tak. Po 700 km opat problem 4x4 hlaska ale pridala sa aj ina kontrolka, taky ten check motora ci co to je (pise ze zvysene emisie) tak neviem opat nasvstevim chlapcov co tam davali bateriu, dufam ze to vyriesia.

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 16. Marca 2015, 10:31

to uz asi nebude mat suvis s bateriou ak ti opakovane svieti kontrolka motora

kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Pondelok, 16. Marca 2015, 11:37

nemas nahodou nejaky dorabany imobilizer/alarm a bezklucovy pirstup?

xavi76
Autor témy

Pondelok, 16. Marca 2015, 15:27

Uvidim, zajtra pojdem na diagnostiku, dam vediet niekomu to mozno pomoze. Dorabane nemam nic a prave ze ta kontrolka motora pred tym nesvietila.

xavi76
Autor témy

Sobota, 21. Marca 2015, 00:57

ahojte, budem rad ak ma niekto nejaku radu.
Tak nova bateria nepomohla chyba sa vyskytuje opat a doteraz riesili len vymazanim. 18.3. som bol na diagnostike chyby tam boli nasledovne:
DTC chybovy kod-
3EED - rizeni spotreby, necinna aktualni zavada
4587 - Palivovy cistic ohrivan
4671 - Napajeni 1
Vie niekto poradit co to moze robit, nerad by som skoncil ze vymenim polku auta.
Srdecna vdaka

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 21. Marca 2015, 01:08

Skoda ze ti to ten co to napichol aj neobkecal,na diag je vela veci vidiet...

3EED je Power Management Closed Circuit Current mas niekde vyssi odber pri zaspatom aute,alebo je niekde problem z ibs....

4587 je bud pripchaty filter alebo zniceny predohrev paliva

4671 Power Supply 1 - Short Circuit to B- Mas tam niekde skrat na kostru
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

xavi76
Autor témy

Sobota, 21. Marca 2015, 01:15

vdaka za info, je mozne ze sa ta vymena baterie nepodarila?
Palivovy filter som menil niekedy v novembri, ani som netusil ze to ma ohrev.
Je niekto z blavy komu by som to dal a mozem sa spolahnut ze to optavi ako ma, nebavima uz to bolo v tretom servise a kazdy to zmaze a riesenie neponukne.
ako kazdy tak aj ja by som auto rad pouzival nemam cas na taketo "opravy"

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 21. Marca 2015, 01:22

Ak nikoho nezozenes v Ba ozvi sa pozrem ti na to...:-)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

xavi76
Autor témy

Nedeľa, 22. Marca 2015, 09:55

okrem simika nikto nic? Nejaky odbornik from BA?

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Nedeľa, 22. Marca 2015, 20:49

xavi76 napísal:
okrem simika nikto nic? Nejaky odbornik from BA?

pis ss

ticco11
Auto: BMW E92 325xi
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 23. Marca 2015, 09:05

Cavko, dnes mi to vyhodilo tiez...chyba 4x4x a plus system DSC failed.... po rozbehnuti auta a dani nohy z plynu dole som pocul ako sucha brda.. svietila aj rucna brzda na zlto... po vypnuti motora a vybratia kluca chyba zmyzla... tak neveim ci to bolo sposobene len tou brzdou...
Naposledy upravil/-a ticco11 v Nedeľa, 1. Novembra 2015, 12:06, upravené celkom 1 krát.

lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Pondelok, 23. Marca 2015, 10:47

ticco11 napísal:
Cavko, dnes mi to vyhodilo tiez...chyba 4x4x a plus system DSC failed.... po rozbehnuti auta a dani nohy z plynu dole som pocul ako sucha brda.. svietila aj rucna brzda na zlto... po vypnuti motora a vybratia kluca chyba zmyzla... tak neveim ci to bolo sposobene len tou brzdou... CO je system DCS? viete niekdo?

znamena to ze ti nefungovala stabilizacia, takisto ti nefungovalo ABS...chybu sposobuje napriklad snimac na napravach (asi najcastejsia pricina), zrejme aj snimac natocenia volantu alebo ina akakolvek chyba s rozvodovkou xdrive, pripadne slaba baterka...takto od pocitaca ti to nik nepovie, treba skocit na diagnostiku a vycitat tu chybu a hned budes vediet na com si

ticco11
Auto: BMW E92 325xi
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 23. Marca 2015, 21:02

lulu991 napísal:
znamena to ze ti nefungovala stabilizacia, takisto ti nefungovalo ABS...chybu sposobuje napriklad snimac na napravach (asi najcastejsia pricina), zrejme aj snimac natocenia volantu alebo ina akakolvek chyba s rozvodovkou xdrive, pripadne slaba baterka...takto od pocitaca ti to nik nepovie, treba skocit na diagnostiku a vycitat tu chybu a hned budes vediet na com si

Díky za info,po vytiahnuti kluca to zmyzlo...ked som dal nohu z plynu pocul som ako sucha platnicka brzdova a svietila na zlto rucna brzda tak neveim cim to bolo sposobene...ale zmyzlo to uvidim co zajtra po nastartovani ak sa to objavi budem musiet ist do servisu na tu diagnostiku..v rozvodovke som nedavno menil olej...

xavi76
Autor témy

Streda, 15. Apríla 2015, 10:11

tak pripajam aktualne info ale vobec nie pozitivne.
Dnes som bol ze vraj na diagnostike origo BMW- viac menej sa potvrdili simikove predpoklady ale teda poporiadku.
- Chybu vyhadzuje riadiaca jednotka, podla odbornika co to pozeral moze byt chybna riadiaca jednotka (ze vraj su tam 2 kazda na 3 valce)ale on by vsadil na vstreky.
Ked som sa pytal ze ktory ze on nevie ze mozno vsetky 3 mozno 2 a mozno jeden, moznost riesenia je nasledovna, skusi ich pomerat ale ze to nie je vzdy spolahlive popripade ze sa to niekedy neda, ak meranie nevykaze odchylku na ziadnom vstreku prehodi ich na miesto jednotky 2 - ak ta ukaze chybu su zle vstrekovace ak nie je zla riadiaca jednotka. Pri vstrekovacoch by postupne prehadzoval prvy az treti dokial by nevyhodilo chybu, je toto normalny postup, fakt sa neda povedat ktory to je, vymenit vstrekovac pri cene 360 EUR to by som zvladol ale vsetky 3 ked je vadny mozno len jeden.
Dalsia vec ktora ma sklamala je ze odiska elektronika nie mechanika takze starostilivost v podobe aditiv a kvalitnej nafty mi terazky je na dve veci. Kolko trva hodin rozhodit veko alebo co na motore a prehodit vstreky? Nebude co sa tyka prace lacnejsie rovno vymenit vsetky 3 ako chodit do servisu jak na klavir a platit pracu za presun jednotlivych vstrekov.
- Dalsia divnost je ze predohrev palivoveho filtra nefunguje, fungoval do chvile kym som nemenil samotny filter,nahoda? Ako to vlastne funguje. Logicky mi napada ze aj keby teraz nefungoval moc ho asi v lete nepotrebujem, oprava je ze vraj 250 EUR

Vdaka za info.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní