... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

krejzi
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

E46 318i - kolisu otacky po otovreni vicka oleja

Nedeľa, 3. Januára 2016, 16:30

caute. viete mi prosim poradit? predal som E46 318i 105kw. chalan si to obzrel, povozil sa a kupil. cestou domov vsetko ok. na druhy den mi volal, ze s mechanikom otvaraju pri nastartovanom motore viecko na nalievanie oleja a ze kolisu otacky a strieka zvnutra olej von. na aute som jazdil dlhodobo a ziadny problem som nepostrehol ale priznam sa nikdy som viecko pri zapnutom motore neotvaral. je to normalne? kupujucemu automechanik tvrdi, ze je probiem so stieracimi kruzkami??? nieco som pobrowsoval a vycital som, ze u benzinovych motorov je to kolisanie otacok pripadne az zdochnutie motora normalne ale je to ok aj tu? dik za odpovede.

Užívateľov profilový obrázok
jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Re: E46 318i - kolisu otacky po otovreni vicka oleja

Nedeľa, 3. Januára 2016, 16:58

je to normalne, taha odtial podtlak, ak to viecko otocis a zdvihas, malo by ho pricucavať späť...nechapem, co je to za kokota mechanika ze povedal ze kruzky ](*,) ](*,) ](*,) nech ide predavať kebab na stanicu :mrgreen:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 3. Januára 2016, 17:43

Je to normálne... veď tade potom saje falošný vzduch tak ako môže bežať normálne keď má viac vzduchu ako si myslí že má??? Za fŕkať olej by odtiaľ ale nemal.......

krejzi
Autor témy

Nedeľa, 3. Januára 2016, 17:56

to frkanie oleja neviem posudit lebo ako pisem nikdy som to neskusal iba mi to popisal cez telefon. neviem teda ako sa mam zachovat ked chalan prisiel auto obzrel bol spokojny s tym ako chodi, spisala sa zmluva vsetko ok a na druhy den mi vola s takouto vecou. kazdopadne dakujem za odpovede.

krejzi
Autor témy

Nedeľa, 3. Januára 2016, 18:02

pripadne neviete prosim posudit co by mohlo sposobovat vyfrkavanie oleja von cez vicko oleja?

januar
Auto: e90 320i
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 3. Januára 2016, 20:11

akoze nechcem byt zly ale odporuc tomu chalanovi aby zmenil mechanika, lebo asi nevie nic o BMW. Mechanika nerobi clovek, ktori vie vymenit olej a brzdy ale musi vediet ako ktori motor aj funguje. Po druhe tento motor trochu frka oleja von, lebo tam je retaz. A ako hovoria chalani pri otvoreni viecka ty poklesnu otacky az ze by to najradsej zdechlo a potom si ich zdvihne motor sam hore.

Povedz chalanovi ak si nie je isty, tak nech to hodi do BMW autorizovaného servisu a tam mu povedia to iste.

krejzi
Autor témy

Nedeľa, 3. Januára 2016, 21:12

dakujem vsetkym za odpovede. uz som bol v strese, ze je fakt nieco zle :?

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Utorok, 5. Januára 2016, 03:31

kolisanie otacok pri otvoreni vicka - takto sa to ma spravat pri zohriatom motore.. motor je citlivy na falosny vzduch (cez odvetranie)
prskanie oleja je taktiez normalne, nakolko to nema kryt vacky a teda tociace vacky prskaju olej - zasviet si baterkou a uvidis

odporuc chalanovi, nech uz nikdy nejde tomu "mechanikovi" lebo zjavne nema ani paru o tom co robi (ani nie len o bmw ale vseobecne)
ak bude mat problem, nech sa racej opyta tu, ako mu "mechanik" zacne robit GO motora koli zlemu usudku a nevedomosti

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných