diki nukiy
nejake dalsie newsy..
kedze polovicka ma novu robotu a bude dochadzat trocha dalej ako predtym, tak som sa konecne dokopal k tomu aby som doriesil aj na E39 nejake veci, tak som si pre auto bol dnes u kamosa, kedze nemam cas sa okolo toho motat, vymenene su cele tycky riadenia obidve, vsetky 4 tycky stabilizatora, zadne tie ulozenia co vrzgaju cele leto s loziskom, zadne platnicky a opraveny je ostrekovac stieracov, lebo nestriekal vobec..

takze sa tesim ze je to porobene, este by s tym trebalo na geometriu volakedy vybehnut, ale konecne ide auto za volantom
na 6ke tiez nejake novinky, co som tu pisal ze mi unika chladiaca kvapalina, tak som prisiel na to co to je

dobre ze mi to neudrelo do oci, ked som otvoril kapotu

lebo praskla mi vent pipe, hadicka co spaja vrch chladica s expanzkou, a tie kraje hadicky kde je spojena s kolenami gumennymi su take krehke uz, ze ked som s tym isiel robit, tak som to ulomil uplne.. tak sme ju skratili, zatial to drzi, ale uz mam doma fungel novu celu z bmw (40€ stala aj s tymi dvoma kolenami gumovymi, na jednom z nich je dokonca konektor plastovy, takze dopohody cena), tak ked bude cas, tak to vymenim..
dalsia vec, co ma srala uz dlhsiu dobu, bol idrive, resp. zvuk v aute, kedze stale viac a viac sa mi to vypinalo, resp. viac to nehralo ako hralo, a nesli ziadne zvuky, takze problemy v raji

dnes som sa dostal k jednemu fakt mega odbornikovi na elektriku v bavorakoch, v dunajskej strede, a klobuk dolu, chlapik je top

zacalo to tak ze vybral cdcka z mechanik v radiu, lebo aj to zevraj zvykne problemy robit. potom bluetooth modul, odpojil ho a premostil optiku, ale stale nic.. tak sme nejak horko tazko okolo tej plynovej bomby vymontovali harman zosik z kufra, kedze sa na diagnostike nehlasil, zistili sme ze nesvieti ale len pomaly blika, takze nedobre volaco.. tak isiel dalej a odpojil wechsler.. zistili sme ale, ze so vsetkymi tymi vecami sa uz niekto jebal, co ma sere najviac, lebo kokotizmus, na wechsleri niesu predne dvierka, na BT module chybala nejaka krytka a podobne veci.. odjebat hlavy, preco to nespravili poriadne kurva, sak to neni fabia za 1000€
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
no ale k veci, vybral wechsler, a optika bola strasne strasne slaba, ledva tam bolo vidiet nejake svetlo, tak hodil taky trik, ze bluetooth modul odpojil kompletne od toho rozdelovaca, nejak to tam prejumproval, tym padom skratil trasu ktoru musi optika ist, a zrazu sa nam to rozbehlo

jeden zadrhel tam bol, ked prekodovaval zosik, tak to zdochlo az do restartu, ale druhykrat to uz islo jak malo, aj s kodovanim. takze uvidime, je mozne ze aj radio je vpici, alebo odchadza, kazdopadne tam bolo dost problemov s tym idrivom celkovo, a ludia co sa s tym jebali sa do toho nemali ani pustat, netusim v ktorom bmw to bolo servisovane a ci to riesili tam, ale toto je na hlavu fakt. lebo ten problem tam bol zjavne uz dost dlho..
ked sa dojebe radio, tak este jednu moznost hop alebo trop mi povedal ze upgradne soft, lebo zosik a ostatne veci maju starsi soft jak radio (o rok), a je mozne ze aj zato sa to jebe. ale zatial bez problemov po ceste domov, tak dufam ze to bude okej.
no a taka malickost ktora ma srala ale som si to nejak extra neuvedomoval, lebo clovek si to nevsimne, nesvietila mi od kupy uz na vodicovej strane prahova lista, a je to popici vymysel, nejaky ledkovy panel alebo co, samozrejme vymenit ziarovka alebo panel nehrozi, tak som sa na to vysral a objednal cely novy kus v bmw, 105€ aj s postovnym domov, a hola hej svitime

tak teraz ked je tma stale, si to budem vychutnavat :-)

a jak som uvidel milosovu temu tak som odpadol, a uvidime v blizkej buducnosti by som vybehol aj ja nech mi poriesia kozu na sedackach a nejake detaily, velmi sa mi lubi ta robota a rychlost.. potom este budem objednavat pod stromcek radiacu paku performance, kedze ta moja je osuchana, a uz len asi volant by sa zislo precalunit + koberce na jar, ked prejde obdobie dazdov.. tym padom je interier tip top jak novy.. :-O