... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Nečlovek
Autor témy
Auto: 96 E36 323i
Kraj: Bratislavský

323i - prehrieva sa

Nedeľa, 27. Septembra 2015, 20:35

čaute :D

ako som sa dnes vracal z autom domov, tak už po ceste mi prišlo divné že teplota sa dostala za polovicu ukazovatela (čo sa nikdy nestalo). Domov som sa dostal asi minútu potom, čo sa dostala ručička do červeného pola a začala svietiť. Otvoril som kapotu a okolo nádoby z chladiacou kvapalinou bolo všetko mokré od chladiacej. Po otvorení nádoby s chladiacou kvapalinou chýbalo asi 5 cm pod KALT, tak som to dolial. Všimol som si, že tá hadička vedla nádoby s chladiacou bola uvolnená....tak som ju nasadil a dotiahol naspäť. Po niakej hodinke som sadol do auta, že skúsim či sa stále prehrieva, prešiel som +- 5 km kludnou jazdou a stále sa prehrieva =/ Motor funguje normálne, otáčky nekolíšu, olej je čistý, v chladiacej nieje olej (Auto je v poriadku a ked má človek cez týžden vybavovačky tak sa to naschval dosere :mrgreen: )

Viete mi poradiť čo zapríčinuje to prehrievanie ? :shock:

klapka
Auto: e92 + cuker e34 :D
Kraj: Banskobystrický

Re: 323i - prehrieva sa

Nedeľa, 27. Septembra 2015, 22:26

vodna pumpa

jurii
Auto: 30/36/46/60 +6v
Kraj: Trnavský

Pondelok, 28. Septembra 2015, 17:48

Visko spojka (vrtula) je v čudu tak ci tak ked to hentak prehrejes, ak je ok tak ten motor sa bude stihat chladit aj z minimom vody.
BMW Nevlastníš ,BMW Vlastní teba.

Užívateľov profilový obrázok
Sonny
Auto: BMW E36 Sport
Kraj: Žilinský

Pondelok, 28. Septembra 2015, 18:39

Na začiatok len skús vyhodiť termostat či sa bude ja bez neho prehrievať. Ak nepomôže treba sa presunúť ďalej - pumpa, vrtuľa, chladič, hlava, tesnenie pod hlavu.....atď
Obrázok
Ružomberok - Sport E36 Coupé

Nečlovek
Autor témy

Pondelok, 28. Septembra 2015, 19:18

dnes som došiel do servisu, pozreli sme sa na to a zistili že na vrtule sa nepridávajú otáčky po zošliapnutí plynu. potom som dostal telefonát s tým že treba repasovať hlavu :? pričom olej nemizne, v oleji neni voda, vo vode neni olej a nedymí....neviem čo si myslieť :|

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Pondelok, 28. Septembra 2015, 19:34

Najprv musis vediet, kedy sa ma vrtula tocit rovnako s otackami.
S tou hlavou by som pockal, nech ti povie preco ju chce repasovat. 99 percent ludi na svete si mysli, ze ak sa stary bavorak prehrieva, tak je to hlava, alebo tesnenie. A stale je to len o odvzdusneni.
Kludne sa ti mohla uvolnit hadica, vytiect voda a preto sa prehial. Ty si len dolial vodu do nadobky, co nestaci. Mechanik ktorému to mysli vie skontrolovat aj pumpu, aj termostat, aj hlavu motora aj chladic.

Mne visko tiez nejde s otackami, ani ked je auto nahriate. Zazil som to len raz v zivote, v lete, ked visko zopla. A to ked bolo 40 stupnov a daval som mu, aby sa ten slaboch rozhybal.

matthe
Auto: BMW E36 323i Touring

Pondelok, 28. Septembra 2015, 19:52

Zober auto z toho servisu rychlo prec! To co ti chcu robit, je uplne posledne...najprv skontroluj termostat a vodnu pumpu...
bez rozoberania zistis termostat tak ze:
- spodna hadica chladica je studena a ohreje sa az ked sa motor poriadne zahreje = termostat funguje spravne
- spodna hadica nestepla ani po dlhsej dobe = oktuh zavrety - vymenit termostat
- spodna hadica sa ohrieva rovnomerne od zaciatku = okruh otvoreny - vymenit termostat

ci funguje vodna pumpa vidis ak nastartujes motor, otvoris expanznu nadobku na chladici a v jej vnutri bude z kraja vidiet ako tlaci vodu z chladica do expanzky.

samozrejme treba mat dost vody a dobre odvzdusneny cely system.
E36 323i Touring - Fialka - Príbeh
E36 318i Touring - Baška - Príbeh

Ex E36 316i Compact - Tito - Príbeh - R.I.P. 02/08/2016
Ex E36 316i Compact - Bestia - Príbeh - Odisiel s Ex
Ex Skoda 120 - Žaba - R.I.P. 11/09/2010

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 28. Septembra 2015, 20:02

Nečlovek napísal:

. . . Všimol som si, že tá hadička vedla nádoby s chladiacou bola uvolnená....tak som ju nasadil a dotiahol naspäť. Po niakej hodinke som sadol do auta, že skúsim či sa stále prehrieva, prešiel som +- 5 km kludnou jazdou a stále sa prehrieva =/ . . .

základná otázka, aj si odvzdušňoval? to je asi jasné že keď vyteká voda z uvoľnenej hadice a chýba voda tak sa to aj zavzdušní . . .
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Nečlovek
Autor témy

Pondelok, 28. Septembra 2015, 20:20

Práveže v tom servise robia minimálne BMWčka, + ich tam nikto nemá v láske :D

Ďakujem pekne za tipy :wink: Vidím to tak že najprv to auto odvzdušníme, pozriem cez expanzku či funguje pumpa a skontrolujem termostat cez hadice popri zahrievaní :-k

fafa111: čiže vravíš, že ti funguje v podstate ako mne :smile: s prehrievaním nemáš problem ? (ukazatel za polkou)

klapka
Auto: e92 + cuker e34 :D
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 28. Septembra 2015, 21:29

utekaj prec z takeho servisu tyto slovensky makaci to je parada sa im s tym nechce srat tak bmw automaticky ma zlu hlavu ..

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Pondelok, 28. Septembra 2015, 22:22

S priehrievanim som mal problem iba raz v zivote a to ked som este nevedel ako to mam odvzdusnit. Po nauceni ako na to, som uz nemal nikdy problem. Rucicka vystupi presne na polovicu. Ak sa mi prehrievalo, tak od polovice na maximum stupla za sekundu.

Nečlovek
Autor témy

Štvrtok, 1. Októbra 2015, 15:11

Vedeli by ste mi prosím niekto spraviť rýchly návod na odvzdušnenie M52 ? Všetko čo nachádzam na nete je len na 4 valce :thumbup:

matthe
Auto: BMW E36 323i Touring

Piatok, 2. Októbra 2015, 04:17

Motor sa odvzdusnuje studeny...bez zapnuteho motora zapnes kurenie na najvyssie teploty, vetrak das na najmensiu rychlost...otvoris expanzku a uvolnis odvzdusnovak...dolievas kvapalinu kym ti nebude cez odvzdusnovak tlacit kvapalinu bez bubliniek...zavres odvzdusnovak, dolejes expanzku asi 5 cm nad rysku...zavres expanzku...nastartujes motor a zohrejes kym sa neotvori termostat...ci sa otvoril zistis tak, ze budes mat horucu hadicu, ktora ide od termostatu do chladica...Nechas uplne vychladnut (napr. cez noc)...rano skontrolujes hladinu chladiacej kvapaliny...v pripade potreby uz len dolejes, alebo uberes, tak aby si mal kvapalinu na ryske...zavres expanzku a malo by byt vsetko OK...

Ked ti to nepojde, tak este toto skus: Ked som tam dolieval tu kvapalinu a zacala cez dierku na odvzdusnovak uz ist voda, tak som prestal a dal som si do huby hrdlo expanzky a fukal. Vyslo este zopar bubliniek a potom uz len cista kapalina. Pocas toho fukania som dotiahol odvzdusnovak, treba dat pozor aby si neprestal ustami tlacit vzduch pocas toho dotahovania, lebo ak prestanes, tak si to zas cucne vzduch...Je to extrem, ale zatial ma to nikdy nesklamalo...inak miesto ust je tusim dostat kupit aj pumpicka na to urcena, ale su to len zbytocne vyhodene peniaze...Treba dat pozor nech nevcucnes chladiacu kvapalinu, chutna moc neni :mrgreen:
E36 323i Touring - Fialka - Príbeh
E36 318i Touring - Baška - Príbeh

Ex E36 316i Compact - Tito - Príbeh - R.I.P. 02/08/2016
Ex E36 316i Compact - Bestia - Príbeh - Odisiel s Ex
Ex Skoda 120 - Žaba - R.I.P. 11/09/2010

Nečlovek
Autor témy

Piatok, 2. Októbra 2015, 13:57

Včera večer som to teda odvzušnil, presne podla podobného návodu :smile: Ráno som šiel na tom do práce +-5 km, jak som zaparkoval tak som ešte aj prezrel hadicu a nebola odstrelená a teplota bola v strede. Kúrenie kúri, až ked sa trochu pojazdí na aute (všimol som si že hrozne dlho sa to auto zohrieva von z modrého políčka). Horná hadica bola teplá, spodná studená na to že bolo auto s teplotou v strede. Teraz ako som došiel domov, teplota ukazovala tiež stred....ale jak som otvoril kapotu, tak bola hadička vystrelená ](*,) horná hadica žhavá, spodná hadica studená :|

Čo myslíte ? :(

matthe: ten trik z fúkaním som už niekde zachytil :smile: každopádne skúsim :thumbup:

bysto
Auto: e36 323i

Piatok, 2. Októbra 2015, 21:40

Tak v tom pripade to bude bud termostat alebo vodná pumpa. Ďalšia vec, sice malo pravdepodobná, tak zle viecko od expanzky.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných