... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

lukitk
Autor témy
Auto: 320d
Kraj: Bratislavský

hlasenie otvorenych dveri

Piatok, 4. Septembra 2015, 05:11

zdravicko
takato vec sa mi vyparatila. posledny tyzden zarucene rano ked idem do roboty (asi +- 5:40) nasadnem, zavriem dvere, vopcham kluc a ostane mi rozsvietene svetlo v aute. rucne ho zhasnem, ale okamzite sa rozsvieti, nech to robim kolko krat chcem. zhasne to iba ked vypnem automaticke rozsvecovanie (podrzim tlacidlo viac ako 5s). ked nastartujem, preblikavaju, alebo stmavuju a zosvetluju angel eyes (AE). samozrejme ked sa pohnem zacne mi hlasit palubak, ze mam otvorene dvere. toto robi striedavo, raz prave, potom lave a takto to robi asi priblizne 2km+. potom to nejako utichne.
vcera som tomu na nete venoval znacny cas :D. tu na bmwklub som nenasiel ohladom tohto nic, pardon ak som zle hladal. na zahranicnych bolo nieco malo a vsade sa pisalo o vadnych led AE. jednak ja mam povodne a nie led AE, ale horsie je, ze mi to robi aj ked AE este nie su zapnute, ked ani motor nie je nastartovany. nejake anomalie pozorujem odkedy pouzivam bezklucove otvaranie a startovanie. zacal mi palubak vyhadzovat ikonu baterku a klucika preciarknutu, v manuali som to nevedel najst. asi slaba baterka v kluciku, lenze teraz startujem normalne zasunutim. fakt uz netusim co to moze byt. este sa pise nieco o electromagnetic interference (EMI). co by mi to mohlo rusit ked to nerobilo doteraz netusim. tu sa to preberalo:
http://www.bmwfanatics.co.za/showthread.php?tid=36443
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=749290
http://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1750800-Door-open-warning-while-driving-dome-lights-at-night-are-awesome!
mam e91 lci 320d, velky idrive, bezklucove odomykanie a startovanie, bi xenony

lukitk
Autor témy

Re: hlasenie otvorenych dveri

Utorok, 8. Septembra 2015, 17:54

tolko odpovedi som necakal :D , tak si trosku teda pokecam so sebou. hladal som, guglil.
trosku to zacina urgovat, kedze sa do toho zapojili dalsie chybne hlasky po nastartovani. tri dni kazde rano mi uz zacali aj same od seba sa zapinat a vypinat svetla hned po nastartovani. proste akoby som ich rychlo rozsvecoval a zhasinal, samozrejme aj palubovka preblikovala. ked som svetla zapol naozaj rucne, prestalo to blikat.

nasiel som nieco naozaj velmi podobne, dokonca s videom, akurat tam typek ma ine warningy. pomerne to aj jednoducho opisal.
pre tych co to zaujima :D :D teda pre mna solovka:

vo videu je opisane, ze by to mala byt slaba baterka, alebo ine zalezitosti spojene s baterkou hlavne teda vybitou.
kedze to spomina s takmer istotou, ak som dobre pochopil nasimuloval to s odpojenim baterky, je mi divne ze nikomu odtialto sa to este nikdy nestalo, davam si otazku sam sebe: nikomu sa este nevybila na bmw baterka? ](*,) (alebo fakt mam kuva vadu)

nedalo mi, odmeral som (voltmetrom, nie palubak) baterku. pri vypnutom motore, bez zasunuteho kluca ("nic" nebolo zapnute mnou) mala baterka okolo 12,24. akonahle som zasunul klucik hned klesala na 12,19 (mozno by to slo aj nizsie).
znovu som guglil kolko ma mat voltov, preboha neviem ci zahranicni uzivatelia bmw su trotlovia, ale kazdy pisal inu spravnu hodnotu s uplnou istotou.
takze fakt netusim, kolko by mala baterka mat voltov. toto by mi tu snad mohol niekto prezradit. ;)

Užívateľov profilový obrázok
jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Utorok, 8. Septembra 2015, 18:01

tu baterku vymen, pod 12,2 V sa vypinaju RJ , nielen pri BMW, mam to odskusane :thumbup:
pomeraj si este dobijanie, ci ti to dobre dobija :roll: ale ta baterka je v pečku na 100% :idea:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

lukitk
Autor témy

Utorok, 8. Septembra 2015, 21:55

to som skusil hned. cize odmeral som po nastartovani a ukazovalo (plus minus) 14,5V. cize urcite dobija a asi spravne.
dufam, ze je k teme sa opytat sa na baterku. rozmyslam nad touto:
http://www.battery-import.sk/varta-start-stop-plus/autobaterie-varta-start-stop-plus-95ah--12v--g14/
kedze mam debilny start-stop co furt ako debil vypinam po nastartovani, treba tam aj patricne nato baterku. na original bmw baterku by som musel aj susedovcov prasiatka porozbijat aby som ju zaplatil. neviem ake su nazory na varty ;)

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 9. Septembra 2015, 07:01

Start stop viem nadstavit tak,ze ak ho vypnes zostane vypnuty a opacne.....Vartu by som nedaval....davno niesu to co byvali kedysi.....damam iba exide s toboz do start/stop....AGM
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

lukitk
Autor témy

Streda, 9. Septembra 2015, 12:51

dal som si poradit, kupil som:
http://www.battery-import.sk/autobaterie-exide-micro-hybrid/autobaterie-exide-micro-hybrid-agm-92ah--12v--ek920/
nie priamo z tej stranky, ale jedna sa presne o tento model. ak som kupil zle, radsej to nechcem pocut :D :D
kuva, to su ceny ](*,) , ak ta baterka nepomoze, zatlacim tu sunku do dunaja
inak dufam, ze v dalsej generacii 3er (po F10) bude stat baterka 1500e. lebo v nej bude musiet byvat nejaky bmw clovek, co ju bude cez noc hladkat, inak by sa od zialu vybila.
s tym start stop uvidim, obavam sa, ze nadobudnuty tik by mi naopak defaultne vypnute zapinal :lol:

PetoK
Kraj: Žilinský

Streda, 9. Septembra 2015, 15:50

Dobra kupa,urcite budes spokojny.

upir156

Streda, 9. Septembra 2015, 21:20

Chlapi moja má 11,5V keď nieje auto naštartované ( len som vsunul kľúč do šachty a spustil skryté menu). Na 13,9V stúpla, keď som naštartoval a motor išiel na voľnobeh. Že by sa porúčala?

climatex
Auto: 728
Kraj: Trenčiansky

Streda, 9. Septembra 2015, 21:31

Všeobecne sa pre olovené akumulatory považuje hranica 11.80 - 11.89V (svorkové napätie na baterii, merané bez odberu, po "odstátí" pár hodín) za bateriu vybitú, a ak napätie klesne pod túto hranicu, začnú sa olovené články pokrývať vrstvičkami oxidov síry - sulfatácia, ktorá sa dá zvrátiť len čiastočne; aku začne "strácať" kapacitu. Upir, ber to ako predzvesť, že ti jedného dňa, najlepšie v zime, už auto nemusí chytiť.

upir156

Streda, 9. Septembra 2015, 21:50

Climatex :thumbup: ďakujem, aj som si myslel. Mám tam Bosch z 2012-teho, tuším 80AH, po tom čo som včul počítal, by som rád nejakú od Exide Premium 100AH. Pre 2,0dA by to mohlo stačiť.

lukitk
Autor témy

Pondelok, 14. Septembra 2015, 01:32

resolved
pisem trochu neskor, lebo som si chcel byt isty. bolo to naozaj baterkou. zaujimave. divne, ze to auto uplne zacalo blbnut, pritom startovalo na brnknutie :D. vseliake chyby to davalo, len nie o baterke. nuz, novy poznatok. meral som to rano ked som siel startovat, mal som tak 11,9 - 12V. takze upir156 ked pises, ze mas 11,5V , tak nechapem ako ti to vobec moze fungovat. nacom sakra jazdis :D :D

upir156

Pondelok, 14. Septembra 2015, 06:37

Tak asi mám šťastie, že mi to ešte nezačalo blbnúť :D Každopádne dnes riešim novú batériu, aby som predišiel nepríjemným situáciam. :mrgreen:

climatex
Auto: 728
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 15. Septembra 2015, 19:09

Moderná elektronika je veľmi háklivá na podpätie. Na '88 525i som mal počas zimných mesiacov fajne pod 11.2V, počas štartovania zhaslo autorádio, štartér šklbal z posledného a do rytmu jeho otáčok blikalo (klasické žiarovkové) podsvietenie prístrojovky.. ale chytilo na brnk. :wink:

upir156

Utorok, 15. Septembra 2015, 19:36

Tak ja som už Exide 100AH štartovací 900a založil dnes do kufra, tak som zvedavý, ako sa bude javiť :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných