... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
reklamne predmety bmwklub.sk

Mareeek_K
Autor témy
Auto: BMW 320d ED
Kraj: Bratislavský

Re: Drnčanie po štarte v určitých otáčkach

Streda, 9. Septembra 2015, 17:20

xH4wK napísal:
Mne napadlo.. teraz ked je chladnejsie a nebol som dlhsiu jazdu tak to nerobi ani mne.. nebude to nahodou nieco s chladenim ? Ventilator v predu alebo vodna pumpa alebo uz neviem :D mne sa inak zda ze motor na volnobehu vibruje viac ako predtym.. je mozne ze je nieco so silentblokmi ? Ja sa uz stracam v tomto probleme

Človeče, keď som tak čítal tvoje príspevky, mám úplne presné príznaky ako ty. Pejo sa mi zdá ma iný zvuk, ako ja. S tým trasením to mám podobné. Na voľnobehu to cítiť viac ako kedysi. Zotrvákom to nie je, pretože mám nový. Čítal som, že by to mohli spôsobiť vstreky. Asi skočím na kompletnú diagnostiku. Neviete, koľko vyjde komplexná diagnostika? Premerať odchýlky vstrekov, kontrola tlaku turba atď.?

Užívateľov profilový obrázok
pejo
Auto: BMW E91 320d LCI
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 5. Októbra 2015, 06:24

Tak chalani, mam update. U mna to boli na 90% vstreky. museli byt dobre zanesene, lebo na studeno to uz robilo pri kazdom starte, auto bolo roztrasene, nekludne a vibrovalo jak traktor.
Simik pri vymene oleja kontroloval vstreky cez diagnostiku a vsetky hodnoty v norme, vravi ze vstreky su v poriadku.

nedalo mi to vsak a hladal som po internete, youtube atd.. a nasiel som video, kde to chlapikovi robilo presne tak ako mne, mal rovnake auto, rok aj mesiac a ze vstreky.
Vravim si, no pekne... Tym ze to robilo iba rano a vzdy po par minutach prestalo a potom bezproblemov, vravim si ze to zatial take strasne hadam nie je a kupil som pred cestou BA-BB cistic vstrekov a pridal ho do plnej nadrze.

Na druhy den, cuduj sa svete, vonku tri stupne, chladno a vlhko a auto ani len naznak klepotu. odvtedy presli tri startovacie rana a stale bezproblemov.
Motor sa skludnil, na studeno tak nevibruje, otacky klesli hned po studenom starte a po pridani napr na dialnici auto prestalo vibrovat a pekne zrychluje.

Mozno to niekomu pomoze, no mne celkom odlahlo. Uvidim ako sa to bude spravat dalej, pridam to este aspon do dvojch nadrzi a potom do kazdej druhej, tretej.
BMW E91 320d LCI
r.v. 04/2011, Bi-Xenon, automat, CIC iDrive Professional, N47D20O1 - 120kw Fleet edition

wixter
Auto: BMW E91 318d

Pondelok, 5. Októbra 2015, 07:09

Diky za skusenost. Mne zial diag. vypisuje 3 vstreky, pouzivam aditivum pri kazdom tankovani. Ked sme pozerali hodnoty vstrekov na diag boli ale v norme. Uvidime, snazim sa to tiez riesit len mechanik ma malo casu. Urcite tiez doplnim info

pejo napísal:
Tak chalani, mam update. U mna to boli na 90% vstreky. museli byt dobre zanesene, lebo na studeno to uz robilo pri kazdom starte, auto bolo roztrasene, nekludne a vibrovalo jak traktor.
Simik pri vymene oleja kontroloval vstreky cez diagnostiku a vsetky hodnoty v norme, vravi ze vstreky su v poriadku.

nedalo mi to vsak a hladal som po internete, youtube atd.. a nasiel som video, kde to chlapikovi robilo presne tak ako mne, mal rovnake auto, rok aj mesiac a ze vstreky.
Vravim si, no pekne... Tym ze to robilo iba rano a vzdy po par minutach prestalo a potom bezproblemov, vravim si ze to zatial take strasne hadam nie je a kupil som pred cestou BA-BB cistic vstrekov a pridal ho do plnej nadrze.

Na druhy den, cuduj sa svete, vonku tri stupne, chladno a vlhko a auto ani len naznak klepotu. odvtedy presli tri startovacie rana a stale bezproblemov.
Motor sa skludnil, na studeno tak nevibruje, otacky klesli hned po studenom starte a po pridani napr na dialnici auto prestalo vibrovat a pekne zrychluje.

Mozno to niekomu pomoze, no mne celkom odlahlo. Uvidim ako sa to bude spravat dalej, pridam to este aspon do dvojch nadrzi a potom do kazdej druhej, tretej.
-----------------------------------------------

E91 318d LCI
E60 530d - ex
E46 316i - ex

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 5. Októbra 2015, 07:10

Tak to je fajn....Len treba podotknut ze som ti pozeral korekcie za tepla -skoro plne zohriaty motor a tie su vzdy ine ako za studena a to som ti aj hovoril,ze muselo by auto zostat aby som to pohol pozriet rano studene,vtedy by mohla byt urcite korekcia na vstrekoch ina,kedze ten klepot sposoboval vstrek....Ale je super ze sa to dalo tak jednoducho vyriesit a ze uz neklepe:-))Napis nazov pripravku:-)))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

wixter

Pondelok, 5. Októbra 2015, 07:13

Mne to rezonuje len za uplneho zohratia, za studena vsteko ok, aj vykon

TT-SIMIK napísal:
Tak to je fajn....Len treba podotknut ze som ti pozeral korekcie za tepla -skoro plne zohriaty motor a tie su vzdy ine ako za studena a to som ti aj hovoril,ze muselo by auto zostat aby som to pohol pozriet rano studene,vtedy by mohla byt urcite korekcia na vstrekoch ina,kedze ten klepot sposoboval vstrek....Ale je super ze sa to dalo tak jednoducho vyriesit a ze uz neklepe:-))Napis nazov pripravku:-)))

E91 318d LCI
E60 530d - ex
E46 316i - ex

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 5. Októbra 2015, 07:16

Kazde auto iny pripad.....jemu to skorej poriadne klepalo na videu to znelo ako keby klepala kluka.....nastartue to bol len niektory zo vstrekov....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

wixter

Pondelok, 5. Októbra 2015, 07:20

Mne to tiez dost rezonuje ked to zacne. Pridaval som aj video. A zvuk akokeby vychadza z motora z vodicovej strany a prenasa sa az dozadu. Kamos co vcera sedel vzadu za mnou hned pocul nejaky zvuk a to som mu predtym nic nehovoril

TT-SIMIK napísal:
Kazde auto iny pripad.....jemu to skorej poriadne klepalo na videu to znelo ako keby klepala kluka.....nastartue to bol len niektory zo vstrekov....

E91 318d LCI
E60 530d - ex
E46 316i - ex

pejo

Pondelok, 5. Októbra 2015, 07:58

kupil som toto na Shellke, nemal som cas to objednavat z netu. Stalo to na pumpe cca 8,50€

Obrázok

Objednal som si vsak vcera do zasoby 3ks tohto: http://www.motorove-oleje.sk/cistic-die ... ine-300ml/

Obrázok

ale precistenie sposobil ten prvy pripravok STP.
BMW E91 320d LCI
r.v. 04/2011, Bi-Xenon, automat, CIC iDrive Professional, N47D20O1 - 120kw Fleet edition

wixter

Pondelok, 5. Októbra 2015, 08:33

K tomu prvemu pripravku, tiez som ho pouzil + potom VIF pri kazdom tankovani a z povednej chyby na 4 tryskach mi zostali "len" 3. Takze zrejme to nieco do seba ma, asi to skusim este raz :P

pejo napísal:
kupil som toto na Shellke, nemal som cas to objednavat z netu. Stalo to na pumpe cca 8,50€

Obrázok

Objednal som si vsak vcera do zasoby 3ks tohto: http://www.motorove-oleje.sk/cistic-die ... ine-300ml/

Obrázok

ale precistenie sposobil ten prvy pripravok STP.

E91 318d LCI
E60 530d - ex
E46 316i - ex

xH4wK
Kraj: Košický

Pondelok, 5. Októbra 2015, 11:35

A pomohlo to s drncanim ?

wixter

Pondelok, 5. Októbra 2015, 11:37

Mne nie :/

xH4wK napísal:
A pomohlo to s drncanim ?

E91 318d LCI
E60 530d - ex
E46 316i - ex

Maxi
Auto: BMW 320d xDrive

Pondelok, 5. Októbra 2015, 11:47

Mne to robí už každý jeden štart. Prvý kilometer nič a potom začne "drnčať" v určitých otáčkach (sú rôzne vysoké podľa vonkajšej teploty). Následne po 5km to prestane a zohriatemu autu sa už nevráti. Chystám sa rozobrať ľavý podbeh a plasty za ním.

pejo

Pondelok, 5. Októbra 2015, 11:50

Mne ten zvuk vychadzal skor z pravej strany, kde vlastne vstreky su, takze ak vam to ide z lavej pred vodicom tak je problem niekde inde ako v strekoch.. :/

EDIT:
takze natankovana dalsia nadrz, pridany pripravok od Liqui Moly, ubehnutych niekolko km a mam pocit ze auto sa este viac ukludnilo.
Od prveho pridania toho STP sa zvuk neobjavil ani na sekundu a auto sa neskutocne utisilo a skludnilo.
Precistenie vstrekov teda u mna pomohlo maximalne. Cize pre tych, ktori pocuju klepot z pravej strany motora, treba kontrolovat vstreky a to hlavne na studeno.
Za tepla som aj ja mal na vstrekoch hodnoty vsetky v norme.
BMW E91 320d LCI

svanto66
Auto: E91 318d LCI

Sobota, 2. Januára 2016, 20:34

Hosi ja mam problem s drncanim vrchneho krytu motora, je to e91 318d r.v. 2012 a od vyroby drnci ten kryt neskutocne ale len na volnobehu..je to nejaka choroba poslednych kusov alebo co lebo viem o presne takej istej motorizacii aj mesiaci a roku vyroby a panko ma ten isty problem..proste ten kryt je nedostatocne uchyteny a drnci jak svina..ma s tym niekto skusenosti ako ho tam upevnit pevnejsie?dik :roll:
E93 M3 LCI
E91 318d LCI
E46 320d EX

wixter

Piatok, 5. Februára 2016, 13:02

tak posielam mensi update

1. Vstreky som mal na stolici, neukazalo to ziadnu chybu, mali by byt OK. I ked diag ich chybu ukazala
2. mal som deravy pletenec, uplne rozsypany, predpokladali sme, ze drncanie bude sposobovat on. Bol vymeneny, ale zial, drncanie sa mi prejavilo zas, celu zimu nie. Cize musi byt +6 supnov a uplne zohriaty motor

nenapada niekoho co by to mohlo byt ine?

E91 318d LCI
E60 530d - ex
E46 316i - ex
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných