... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Pomoc s USB / Business navi

Štvrtok, 7. Augusta 2014, 00:35

djriki napísal:

Cez mechaniku urcite nie kedze do CIC systemu sa update robi uz vyhradne z USB. Mapy uz riesim, stacilo pockat 3 minuty a zacalo usb tahat, teraz zhanam FSC.
Stale mi ostava otazka ci ak mam CIC s HDD je mozne tam nahrat MP3 alebo nie??

To co mas sa vola "CIC MID".
Pokial viem ja, hudba z USB (a asi ani z CD) sa neda importovat. HDD je vyhradne pre ulozenie map.

Maky
Auto: BMW 318d
Kraj: Žilinský

Streda, 15. Júla 2015, 10:17

Caute ako ste to poriesili? Mapy upgradovane? Mam presne rovnaku navi CIC HU MID hardisk tam nie je asi nejake pamatove medium. Moj stav: mapy mi od kupy automobilu nesli. Zacal som upgradovat cez USB zadal som FCS potvrdil kod a mapy nebehli, Nevidel som ziadny signal ze prebieha aupgradovanie a mohol som hned mapy pouzivat. Fungovalo to presne 1 den. Na druhy den som mapy nerozbehol. Menu Navigacie je vysednute ked ich chcem spustit dostanem hlasku Servis is Currently not Available. Ked sa snazim mapy aupgradovat este raz ziadna reakcia. Mate nejaku radu ako sfunkcnit navigaciu? Upgrade cez DVD fungoval? Neviem si rady ako vyriesit tento problem. Dakujem za kazdu radu

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Streda, 15. Júla 2015, 15:17

ak tam das mulf2 high tak by si to mohol rozbehnut (tu hudbu z usb)
Naposledy upravil/-a PeqpeK v Štvrtok, 16. Júla 2015, 08:33, upravené celkom 1 krát.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 16. Júla 2015, 04:31

Maky napísal:
Caute ako ste to poriesili? Mapy upgradovane? Mam presne rovnaku navi CIC HU MID hardisk tam nie je asi nejake pamatove medium. Moj stav: mapy mi od kupy automobilu nesli. Zacal som upgradovat cez USB zadal som FCS potvrdil kod a mapy nebehli, Nevidel som ziadny signal ze prebieha aupgradovanie a mohol som hned mapy pouzivat. Fungovalo to presne 1 den. Na druhy den som mapy nerozbehol. Menu Navigacie je vysednute ked ich chcem spustit dostanem hlasku Servis is Currently not Available. Ked sa snazim mapy aupgradovat este raz ziadna reakcia. Mate nejaku radu ako sfunkcnit navigaciu? Upgrade cez DVD fungoval? Neviem si rady ako vyriesit tento problem. Dakujem za kazdu radu

Daval si tam spravne mapy? To FSC mas asi zle, ten kto ti ho vygeneroval, musi vediet ze sa nejedna o CIC professional ale o CIC MID a tam sa pouzivaju ine mapy. Druha vec je, ze mozno tvoja jednotka potrebuje update.
To CIC MID je najlepsie spravit tak, ze sa objedna usb kluc s mapami priamo od BMW. Kamos to nedavno riesil a tiez tam bol nejaky problem ze nefungovalo FSC ale nakoniec to nejako doriesil. Skusim sa ho dnes spytat ak nezabudnem.

jararak
Auto: skodofka 120l

Štvrtok, 16. Júla 2015, 11:18

riesil som to zatim na dvoch autach (1er a x3) a sranda je, ze sa mi tie mapy updatovali len za pohybu, cize sme sa vozili pomaly po okoli a mapy sa pekne updatli, akonahle auto zastalo, nic sa nedialo hoc aj 15minut.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Maky
Auto: BMW 318d
Kraj: Žilinský

Utorok, 28. Júla 2015, 13:57

Caute
Ten kto generoval kod vedel ze tam je CIC MID zistil to podla VIN. Pouzivat mam BMW road motion. Mne naopak FSC fungoval inak by sa mapy nerozbehli, nakoniec prestali fungovat. BMW robi updadovanie jednotky aj ked to nie je mozne cez USB?

P.

djriki
Autor témy
Auto: E91 07/09
Kraj: Zahraničie

Sobota, 15. Augusta 2015, 11:10

Skoncilo to tak ze mapy som vtedy uspesne upgradoval cez USB. FST kod som mal od nejakeho Sergeja z internetu asi za 30eur. Trik bol v tom ze mam navi typu MOTION co znamena ze mapy sa
upgraduju za chodu vozidla. Cize vlozit USB, zadat FST a potom prejst zo 20km a navigacia je nahodena..

Co by zaujimalo teraz, ked ze treba mapy zase nove :lol: ci sa da pouzit ina navigacia nez ten Business Motion. mapy maju asi len okolo 1,5gb a chyba mi tam kopec ulic ci adries.

Vie niekto poradit kde by sa zohnaly lepsie mapy pripadne ci sa da dat iny typ navi?

jararak

Nedeľa, 16. Augusta 2015, 16:17

zjavne si si stiahol zle mapy - motion mapy europe maju +- 7gb
business=motion - ziadne ine niesu mozne, samozrjme updatujes podla toho, na akom kontinente si - afrika/usa/australia/europa
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

djriki
Autor témy

Nedeľa, 16. Augusta 2015, 17:50

Asi mas pravdu. Teraz nahadzujem Europe Motion 2015-2 West a maju 5,4 dufam ze budu fungovat. FST mam zase od Sergeja za 20eur

djriki
Autor témy

Nedeľa, 16. Augusta 2015, 19:57

neviete na co sa vlastne viaze to FST? je to jednorazove pre 1 instalaciu ci len pre danu mapu.

Nahadzoval som mapy a pri 74% mi nahlasilo chybu citania z usb. Tak som ho sformatoval, znova nakopirovoal ale pri pokracovani zase hlasilo chybu.

Ked som skusil druhe usb s rovnakymi mapami tak mi pisalo ze usb neobsahuje dane mapy na pokracovanie... tak neviem co dalej. Mozno som stiahol poskodenu mapu z netu
(nebol to overeny zdroj) len otazne ci mozem pouzit este to FST ak stiahnem tie mapy hoci inej velkosti

jararak

Pondelok, 17. Augusta 2015, 01:43

FSC kod je kombinacia VIN a konkretnej mapy s rocnikom, popripade da sa do nejakeho roku generovat alebo za dalsie moze to byt aj dozivotny FSC kod, ak ti ho 2015-2 zozrali raz, zozeru ti ho hociktore europe 2015-2, nieje podstatne ci east alebo west.
bmwcoding.sk

djriki
Autor témy

Pondelok, 17. Augusta 2015, 18:36

Nejak som sa dopracoval k tomu ze 2015-2 mapy mi nepojdu pretoze mi treba updatovat firmware, inak sa to 74% zastavi. O 4 dni cestujem na dovolenku, navi v P. na 2014 mapy som stratil
to stare FSC tak neviem ci sa ten update neda nejak stopnut aby isli stare mapy. Asi mi len ostava ist do BMW tu v nemecku a upgradovat Firmware...boh vie kolko zarubu.

Ale ked som tam volal tak mi vravel podla vin ze nove mapy 2015 by ma stali 96eur co sa mi zda velmi malo. Neviem ci uz mal aj na mysli s upgradom firmware. Zajtra tam skocim osobne nieco
nove zistit

djriki
Autor témy

Pondelok, 17. Augusta 2015, 22:58

Nakoniec som stiahol z netu povodne mapy 2014 a zobralo to instalovat od znova. Nepytalo ani FSC. Chvala bohu navi ide. Ale ak chcem nove mapy tak musim spravit firmware upgrade.
Cize kto chce 2015 mapy, musi mat r.v.2010 alebo si updatovat v BWM firmware.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných