... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

djriki
Autor témy
Auto: E91 07/09
Kraj: Zahraničie

Pomoc s USB / Business navi

Pondelok, 4. Augusta 2014, 19:12

Kupil som E91 rv 07/09 Blau Individual. Mam Business radio a navigaciu s iDrive. V strednej opierke mam len AUX bez USB a v kastliku sa nachadza 1 USB.
Nainstalovane je Business Road Europe Motion 2012 (bolo predtym asi upgrade z USB podla papierov) ktore bezi asi z HDD.

Moj problem je ze neviem co vlastne mam v tom aute kedze beham po vsetkych forach a nikde som taku kombinaciu nenasiel.
Chcel by som upgrade map, stiahol som Europe Motion 2014 na USB, vlozil do kastlika a nic sa nedialo.
Tak isto by som chcel pocuvat mp3 z USB (co ide len zo stredneho USB ktore nemam) a to sa da riesit vraj prehranim z USB na HDD lenze
ja v ponuke iDrive nemam ziadnu USB moznost ani niaku "kniznicu" co by naznacovalo pritomnost HDD a moznost importu a vsak
navi nejde z DVD tak tam HDD asi bude.

Nikde som takuto kombinaciu s 1x USB nevidel u Business triedy. Kazdy pise o professional a 2x USB slotoch... aj Wiki tvrdi o iDrive ze tam HDD u Business nie je.

Usb kluc je 8gb Kingston (1 partition) format Fat32 ale nenacita ani MP3 ani Mapy... poradte prosim

Užívateľov profilový obrázok
kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Re: Pomoc s USB / Business navi

Pondelok, 4. Augusta 2014, 20:38

na MP3 cez to USBcko zabudni, sluzi na import MP3 na HDD, ale iba pri professional vrzii navi s HDD, ty HDD nemas. To USB ma sluzit len na upgrade map, bud nemas spravne mapy, alebo ich mas zle nahrate na USB a nedojde k inicializacii upgrade-u, subory musia byt nakopirovane priamo v root adresary nie v nejakych dalsich zlozkach

PS: neviem ako pri business (myslim ze tiez) ale pri profesional navi pri upgrade map potrebujes FSC kod, za drobnu uplatu sa k nemu dokazes dostat kade tade.
Naposledy upravil/-a kompre v Pondelok, 4. Augusta 2014, 20:46, upravené celkom 1 krát.

djriki
Autor témy

Pondelok, 4. Augusta 2014, 20:42

kompre napísal:
na MP3 cez to USBcko zabudni, sluzi na import MP3 na HDD, ale iba pri professional vrzii navi s HDD, ty HDD nemas. To USB ma sluzit len na upgrade map, bud nemas spravne mapy, alebo ich mas zle nahrate na USB a nedojde k inicializacii upgrade-u, subory musia byt nakopirovane priamo v root adresary nie v nejakych dalsich zlozkach

Ked ze nemam HDD ako tvrdis tak z coho mi potom funguje navigacia? Mapy na USB som daval podla navodu.. kedze momentalne je tam Europe Motion 2012 tak tam skusam dat Motion 2014 (samozrejme subory su v root) Skusal som predtym aj BMW.Navigation.DVD.Road.Map.Europe.BUSINESS.V2014 cez DVD a tiez nic.
Naposledy upravil/-a djriki v Pondelok, 4. Augusta 2014, 20:53, upravené celkom 1 krát.

kompre

Pondelok, 4. Augusta 2014, 20:49

djriki napísal:

Ked ze nemam HDD tak z coho mi potom funguje navigacia? Mapy na USB som daval podla navodu.. kedze momentalne je tam Europe Motion 2012 tak tam skusam dat Motion 2014 (samozrejme subory su v root) Skusal som predtym aj BMW.Navigation.DVD.Road.Map.Europe.BUSINESS.V2014 cez DVD a tiez nic.

HDD, alebo nejaka flashka tam urcite je, z nej a na nu sa tahaju mapy, ale nieje tam moznost pouzit HDD/flash na import mp3 k ich dalsiemu prehravaniu

EDIT: ja ked som upgradoval na profi navi, vsetko slo bez problemov, po strceni USB som hned potvrdil upgrade a zadaval FSC kod.
Este by som byt tebou skusil napalit tie mapy na DVD a skusil ich vopchat do mechaniky ci to nepojde upgradenut touto cestou.

djriki
Autor témy

Pondelok, 4. Augusta 2014, 21:04

kompre napísal:

HDD, alebo nejaka flashka tam urcite je, z nej a na nu sa tahaju mapy, ale nieje tam moznost pouzit HDD/flash na import mp3 k ich dalsiemu prehravaniu

EDIT: ja ked som upgradoval na profi navi, vsetko slo bez problemov, po strceni USB som hned potvrdil upgrade a zadaval FSC kod.
Este by som byt tebou skusil napalit tie mapy na DVD a skusil ich vopchat do mechaniky ci to nepojde upgradenut touto cestou.

Ved prave to mi nesedi...podla wiki a inych zdrojov kazdy dava ine info... bud tam ten HDD je alebo nie cize je to CIC, CCC alebo ine? o tom ze by tam bolo nen "nejake" HDD
som sa nedocital... tak by tam malo byt to 80gb. Tu MOTION 2014 navi skusim napalit aj na DVD ci to nieco spravi... stare mapy robil predchadzajuci majitel urcite origos cez USB mam od toho doklady.

kompre

Pondelok, 4. Augusta 2014, 21:15

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 4. Augusta 2014, 22:07

skus ten motion vypalit na DVD, co som cital, tak az novsie auta to vedeli upgradovat cez USB, mal som ten isty problem, DVD to vyriesili (3 kusy)
a nachystaj si FSC

djriki
Autor témy

Pondelok, 4. Augusta 2014, 22:39

kompre napísal:

Podla toho mi to vychadza na toto:

Navigationssystem CIC Business

System with HDD navigation, iDrive and 6,5in color display display. The mainunit has one slot for for CD changer, none for navigation.
The system was installed from 2008. The maps are made by Teleatlas. The versions for E-Series and F-Series are quite similar but based on different technology.

este tak zohnat viac info o tom systeme

djriki
Autor témy

Pondelok, 4. Augusta 2014, 22:45

PeqpeK napísal:
skus ten motion vypalit na DVD, co som cital, tak az novsie auta to vedeli upgradovat cez USB, mal som ten isty problem, DVD to vyriesili (3 kusy)
a nachystaj si FSC

"az novsie auta..." to ako 2009 po facelifte nepovazujes za novsie ak ma usb port zabudovany hlavne na update map? Citaj poriadne... mam brozurku od BMW kde je
navi motion 2012 USB verzia + FSC kluc... tak podobne chem dat aj 2014.

Mimochodom aby som dodal system ma plne funkcny Bluetooth - prepojenie telefona s iDrive

PeqpeK

Pondelok, 4. Augusta 2014, 22:49

djriki napísal:

"az novsie auta..." to ako 2009 po facelifte nepovazujes za novsie ak ma usb port zabudovany hlavne na update map? Citaj poriadne... mam brozurku od BMW kde je

Mimochodom aby som dodal system ma plne funkcny Bluetooth - prepojenie telefona s iDrive

nie nepovazujem ho za novsie kedze mam tiez po facelifte a mam usb aj v laktovke aj v kastliku...cital som dobre a hovorim osobnu skusenost, v aute mam povodny soft, myslim, ze ak ho mas updatnuty, tak by mal ist update uz aj z USB

odporucam palit najpomalsie a na Verbatim DVD

djriki
Autor témy

Pondelok, 4. Augusta 2014, 23:03

Nieco som nasiel... posledne CIC sa vztahuje na moj model ale dvd nejdu, media library tiez chyba... tak tomu vobec nerozumiem kde je problem

http://www.vseprobmw.cz/prehled-navigacnich-systemu-bmw

PeqpeK

Pondelok, 4. Augusta 2014, 23:15

djriki napísal:
Nieco som nasiel... posledne CIC sa vztahuje na moj model ale dvd nejdu, media library tiez chyba... tak tomu vobec nerozumiem kde je problem

http://www.vseprobmw.cz/prehled-navigacnich-systemu-bmw

tam nerozlisuju medzi business a profi...skus to s tym DVD a uvidis

kompre

Utorok, 5. Augusta 2014, 08:21

djriki napísal:

CIC profesional prisiel do e9X v septembri 2008 (business mozno este neskôr) teda da sa to povazovat v tomto pripade v tvojom aute za novu vec.

(skus napalit vloz a uvidis :) a DVD mechaniku by to mat malo, len to opat nevie prehravat DVD video, repsektive je to zakazané na rozdiel od CIC s navi profesional)

trochu mi do toho nezapada ta verzia o tom ze uz to predchadzajuci majitel mapy upgrade-oval, ale tiez to mohol nakoniec riesit cez mechaniku nie cez USB

djriki
Autor témy

Utorok, 5. Augusta 2014, 18:07

kompre napísal:

CIC profesional prisiel do e9X v septembri 2008 (business mozno este neskôr) teda da sa to povazovat v tomto pripade v tvojom aute za novu vec.

(skus napalit vloz a uvidis :) a DVD mechaniku by to mat malo, len to opat nevie prehravat DVD video, repsektive je to zakazané na rozdiel od CIC s navi profesional)

trochu mi do toho nezapada ta verzia o tom ze uz to predchadzajuci majitel mapy upgrade-oval, ale tiez to mohol nakoniec riesit cez mechaniku nie cez USB

Cez mechaniku urcite nie kedze do CIC systemu sa update robi uz vyhradne z USB. Mapy uz riesim, stacilo pockat 3 minuty a zacalo usb tahat, teraz zhanam FSC.
Stale mi ostava otazka ci ak mam CIC s HDD je mozne tam nahrat MP3 alebo nie??

PeqpeK

Streda, 6. Augusta 2014, 07:51

djriki napísal:

Cez mechaniku urcite nie kedze do CIC systemu sa update robi uz vyhradne z USB. Mapy uz riesim, stacilo pockat 3 minuty a zacalo usb tahat, teraz zhanam FSC.
Stale mi ostava otazka ci ak mam CIC s HDD je mozne tam nahrat MP3 alebo nie??

zrejme si uz mal updatny firmware, keby si tam mal firmware od vyroby, mapy tam cez USB nejdu, aspon na navi professional s tym mam osobnu skusenost, skusal som rozne formatovanie, asi 3 typy USB klucov, viacero ISO image a nic nepomohlo, potom som to z USB vypiekol na DVD a hned sa to chytilo

s FSC skus oslovit uzivatela shemale01

ohladom nahravania mp3, mas tam media library? ak nie tak ti to nepojde

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných