... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Peťkooo napísal:by som si urobil na vlastne naklady vylet do talianska a majitelovi (pravackou) vysvetlil co si o danej situacii myslim
jurkyLE napísal:presne tak ako pises, v talianskej base je dobre...spagety bolognese, na ranajky salat caprese, na veceru pizza napoletana![]()
![]()
kolko ma srokov prosim ta? moja neboha ( rozumej mrtva ) stara mama hovorila: Neskoro je plakať nad rozliatym mliekom...z coho vyplyva, ze za vlastnu hluposť sa platí...no a pokial mas naozaj malo problemov, tak pal do IT a rozkop ho tam, znasilni mu zenu a podminuj dom![]()
![]()
![]()
![]()
jurkyLE napísal:kazdopadne ti neostava nic ine, len cakat...ono aj nehody tu na SVK sa neiekdy riesia dlhoooo, by si sa cudoval
Peťkooo napísal:..uz sa to taha skoro 2 mesiace a kedze som uz "par" dni nedostal ziadne hodnotne stanovisko tak neviem ani na com som.. . . .
ViktorDDD napísal:
2mesiace sú nič, niekedy to poisťovne naťahujú aj pol roka a to ani nemusí byť nehoda v zahraničí
Peťkooo napísal:Mne sa stala taka vec... Zaciatkom jula sme boli na dovolenke vo Francuzsku (Nice). Isli sme tam autom. Dovolenka paradna a aj cesta tam, no to sa uz neda povedat o ceste domovkedze je to cesta dlha skoro 1300km tak sme sa rozhodli ze si ju predelime a jednu noc prespime niekde v talianskych horach v blizkosti Stelvia. Akurat sme prechadzali Stelvio, ked do nas buchol jeden talian na dodavke. Samozrejme nikto z ich posadky nevedel ani ceknut po anglicky tak sme stopli nahodne okoloiduce vozidlo a oni nam velmi ochotne pomohli, za co im dakujem. Stalo sa to pri vyjazde z uzkeho neprehladneho tunela - bola to jednoznacne jeho vina, kedze v case zrazky som ja uz davno stal a on sa potom ospravedlnoval ze ma nieco s brzdami,, samozrejme si vinu priznal bez hociakeho namietania. Vypytal som si vsetky mozne udaje o aute, poistke, soferovi atd atd. Policajtov sme nevolali (uz viem ze to bola kurevska chyba), kedze bol uz vecer, my sme boli cely den v aute a ostavalo nam asi 20km do hotela.
Poskodenie: blatnik vymena (nevyzeral az tak zle no nalomil sa), 1x koleso styling 124 vymena (asi pol centimetra hlboka ryha), predny naraznik lakovanie (ten bol trochu suchnuty), predne svetlo natacacie vymena a robena geometria. Spolu - nieco cez 2000€.
Samozrejme hned na SK som to dal urobit a zo svojho to zaplatil. Moja poistovna hned komunikovala s talianovou poistovnou. Vsetko islo dobre, dokonca aj talianska poistovna schvalila plnenie. No taliansky vinnik zrazu tvrdi ze ON nedostal prednost pri vyjazde z toho tunela, co je ale kokotina. Moja poistovna v tejto veci za mna komunikuje a vzdy ked sa informujem ako to pokrocilo tak dostanem len odpoved typu "vysetruje sa to", nic viac.
Dokonca mam aj video z casu nehody, ktore je sice natacane zo zadneho sedadla a je celkom smatlave, no je na nom jasne vidiet ze v case zrazky som ja uz nejaky cas stal na jednom mieste.
Suma sumarum, ja som prisiel o 2tisic a neviem ci ich este uvidim.
Moja otazka znie ake mam moznosti okrem toho ze by som si urobil na vlastne naklady vylet do talianska a majitelovi (pravackou) vysvetlil co si o danej situacii myslim