Nedeľa, 21. Júna 2015, 08:40
navyse seriove LPG nie je az tak seriove. Ako tu kolega spomina, zrovna Dacia nema LPG seriovo, ale je domontovane dodatocne dilerom. Takze sice je na to zaruka pocas celej doby zaruky vozidla(co moze byt kludne aj 5r), ale to je asi tak vsetko k seriovosti.
A po prechode na nove motory, uz ani ta Dacia nebude to LPG ponukat. Montuju ho iba na bezpriamovstrekove motory, ktore su na urovni z BMW zrovnatelnej prvej polovice 90tych rokov(aj to prehanam).
Ja osobne tiez nie som nejaky LPG nadsenec, ale pokial stoji liter LPG menej nez polovicu ceny benzinu a potrebujem jazdit tisice kilometrov, tak to budem robit radsej na starej (minimalne) 2.8micke s LPG, ako na funglovej Fabii HTP(ci 1.4) na benzin uz len preto, ze za porovnatelnu nakupnu cenu auta i cenu za kilometer, mam neporovnatelny vykon i pohodlie.
A skutocne, pokial LPG namontuje niekto, kto vie co robi, bavi ho to, da si zalezat... je to nieco uplne ine ako ked to niekto "proste namontuje".
Inak kamarat ma e60 3.0, motor, ktory vlastne nema skrtiacu klapku a borci na vychode mu namontovali plyn, tak, ze uz najazdil tisice kilometrov bez zavady...samozrejme stale to nie je FSI to uz je ine kafe, to nie je vzdy 100% spolahlive ani pri cisto benzinovej prevadzke...