... všetko o BMW ...
MrStan napísal:Cau
A robilo ti to iba na plyne alebo aj na benzine?? Lebo s týmto mam ja stále problémi...ale iba na plyne, na benzine ide hladučko, nakoľko si myslím že ak je sviečka už pred smrtou je stále ešte schopná odpáliť benzin no horšie už plyn. Inak dávaš tam obyč sviečky či špecialne pre LPG? a ak ano, aké? Lebo ja som tam mal už neaky bosch pre LPG a teraz NGK...ale mam pocit že NGK nič moc
MrStan napísal:Cau
Inak dávaš tam obyč sviečky či špecialne pre LPG? a ak ano, aké? Lebo ja som tam mal už neaky bosch pre LPG a teraz NGK...ale mam pocit že NGK nič moc
asfethan napísal:
NGK najdes aj priamo v ETK. Su to dobre sviecky. Treba dbat na to aby tam siel typ ktory tam ma byt. V servisoch zaoberajucich sa priamo montazou a dodavanim LPG systemov ti povedia ze sviecky maju byt tie ktore ustanovil vyrobca. Ziadne ine a uz vonkoncom nie nejake LPG "specialne". Moze sa nastavit akurat kratsi interval vymeny sviecok.
Problem ktory mate moze sposobovat aj prilis bohata, alebo chudobna zmes. LPG systemy maju zvycajne v sw cez ktory sa programuju a nastavuju aj diagnostiku z cidiel a senzorov ktorymi disponuju. Za spoluprace diagnostiky pre BMW sa da odhalit pricina a zaroven dobre nastavit/upravit/vyladit mapa plynovej RJ.
asfethan napísal:Nieco tam nie je dobre potom. To uz zavana aj HW/mechanickou poruchou. Princip fungovania je pomerne jednoduchy, ECU vyhodnoti na zaklade udajov z lambd a svojho programovania ako hori zmes a podla toho nastavuje dlzku vstrekov. Tuto informaciu si berie RJ LPG a podla informacii zo senzorov ktore ma k dispozicii, parametrov vstrekov a vlozenych udajov prepocitava dlzku vstreku LPG na vstrekovac. Pri zakladnej kalibracii sa potom porovnava ci je spravanie totozne s benzinovym priebehom v ramci nastavenej odchylky. Obe RJ si robia svoje adaptacie, ale ked sa to uz raz nastavi spravne, nie je mozne aby sa to casom rozhasilo len tak same. Mensie zmeny v prejave chodu motoru na LPG mozno pozorovat pri zmene zmesi medzi letnou/zimnou.
Takze bud ti to nevedia spravne nastavit, alebo tam mas niekde poruchu ci uz v LPG casti, alebo benzinovej. Ak benzinova chodi dlhodobo bez problemov, je pravdepodobne ze problem bude v plynovej sustave.
MrStan napísal:Inak sorry Boris že to riešim v tvojom príbehu