... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
luky93939
Autor témy
Auto: BMW 525d e60 e46ex
Kraj: Prešovský

brembo kotuce prosim o radu alebo skusenost

Sobota, 25. Apríla 2015, 07:41

nazdar potrebujem poradit mam skoro nove kotuce ate a uz je jeden krivy kvalita ma nepresvedcila ked ze som ich ani neprebrzdil a brzdim motorom chcem preto kupit brembo klasicke kotuce na 320d 110kw priemer 300 mm
aky mate nazor alebo skusenosti? dik

fafa111
Auto: E36 320i coupe

Re: brembo kotuce prosim o radu alebo skusenost

Sobota, 25. Apríla 2015, 11:08

Chyba moze byt aj v brze, nie v kotuci. Len jeden kotuc je krivy? Koleso je stale studene, alebo sa nahrieva viac ako ostatne?

Pozri ci sa dobre vracia valcek, pozri ci strmen nieje tak hrdzavy/spinavy, ze dosky sa neodtahuju od kotuca.

Moj nazor na brembo je asi taky, ze ak kupis jeden kotuc za 300€, tak ok, fakt kvalita. Ale ak jeden kotuc stoji 80€, tak je rovnaky ako ostatne.

luky93939
Autor témy

Sobota, 25. Apríla 2015, 13:11

fafa111 napísal:
Chyba moze byt aj v brze, nie v kotuci. Len jeden kotuc je krivy? Koleso je stale studene, alebo sa nahrieva viac ako ostatne?

Pozri ci sa dobre vracia valcek, pozri ci strmen nieje tak hrdzavy/spinavy, ze dosky sa neodtahuju od kotuca.

Moj nazor na brembo je asi taky, ze ak kupis jeden kotuc za 300€, tak ok, fakt kvalita. Ale ak jeden kotuc stoji 80€, tak je rovnaky ako ostatne.

kotuc je ako novy pekne pravidelne odraty ale ked zatocim kolesom tak pocut ako stale na nejakom mieste suchne a citim to aj pri brzdeni ze tak nepravidelne brzdi.

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Pondelok, 4. Mája 2015, 08:52

Osobne som sa este nestretol s tym ze by sa niekto stazoval na ATE, zabehol si ich ako si mal? Nemas pridrety brzdovy valcek? Poriadne si osmirgloval dotykovu plochu ked si ich nahadzoval???

luky93939
Autor témy

Utorok, 5. Mája 2015, 08:03

heroe napísal:
Osobne som sa este nestretol s tym ze by sa niekto stazoval na ATE, zabehol si ich ako si mal? Nemas pridrety brzdovy valcek? Poriadne si osmirgloval dotykovu plochu ked si ich nahadzoval???

tak zistil som ce aj pri vymene noveho kotuca to robi nakoniec som zistil ze problem je v naboji -lozisku
mal uz niekto podobny problem? Ja som dotiahol lozisko a problem pretvava bojim sa ze ked vymenim aj lozisko nic sa nezmeni

quattro
Auto: E46 318i
Kraj: Trnavský

Piatok, 15. Mája 2015, 06:07

Reči tipu "bojím sa že ak to aj vymením nič sa nezmení" veď ty si to ani neskúsil chalan a už si to vzdal :D Ak nato nemáš choď do servisu :!: Pozri ak vymeníš ložisko (ložiská) tak nič tým nepokazíš.
Každý má toľko, koľko si zaslúži.

luky93939
Autor témy

Piatok, 15. Mája 2015, 06:26

quattro napísal:
Reči tipu "bojím sa že ak to aj vymením nič sa nezmení" veď ty si to ani neskúsil chalan a už si to vzdal :D Ak nato nemáš choď do servisu :!: Pozri ak vymeníš ložisko (ložiská) tak nič tým nepokazíš.

mam najradsej mudrcov ako si ty co nic nevedia tak pisu odveci.

kubo323ci
Auto: e46 323ci
Kraj: Žilinský

Piatok, 15. Mája 2015, 06:45

qattro ma pravdu netreba sa bat skus uvidis no skor by som sa spytal ci ti to lozisko nahodou nehuci ci sa nezadrhava pripadne ci nemas volu. staci jedna s tychto veci a mozes smelo vymenit lozisko a dalsia vec preistotu aj ked si myslis ze brzdovy strmen je ok tak ho rozober a poriadne precisti skontroluj tesnost. za to nic nedas akurat trosku zo svojho casu.

quattro
Auto: E46 318i
Kraj: Trnavský

Piatok, 15. Mája 2015, 07:55

Veď som ti poradil, že ak vymeníš ložiská tak nič tým nepokazíš. Neviem o akú radu teda stojíš keď sa bojíš to ložisko vymeniť. Nebolo ti ľúto vyhodiť zbytočne peniaze za nové brzdové kotúče? Akože toho si sa nebál? Prečo si si teda nepotočil brzdovým kotúčom keď si mal dole strmeň? Šúchalo to alebo búchalo v náboji? Ak nie tak sa ti zasekáva strmeň. Nebudeš prvý ani posledný ktorému sa to stalo.
Každý má toľko, koľko si zaslúži.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných