Zdravím,
viem že tento problém je tu skloňovaný mnohokrát no v mojom prípade sa to ťahá už dva mesiace bez výsledku.
Otáčky mi začali kolísať
pri teplom motore v rozsahu 1100-400 ot/min. Zašiel som s tým do servisu kde mi
na základe diagnostiky povedali že je za tým
lambda sonda.
Otáčky medzitým
začali kolísať už aj pri studenom motore a pri pridaní plynu sa motor akokeby dusil.
Lambda sonda sa teda vymenila (nová, originál BOSCH)
lenže problém pretrvával.
Znova som išiel do servisu (iného, podľa názorov ľudí lepšieho) kde mi prvykrát auto tiež diagnostikovali a povedali že novú sondu bolo treba dodatočne nastaviť a týmto by mal byť problém vyriešený.
Samozrejme zďaleka nebol, hneď ako som auto zo servisu zobral mi
na 15km úseku po vyradení rýchlosti priblížne 6x zdochlo auto, vrátil som sa teda okamžite naspäť kde si auto nechali a po dvoch dňoch skúmania mi bolo povedané že sa jedná o citujem
"krokový motorček" http://www.comco.sk/regulacny-ventil-vo ... 575-p48764 ktorý mi doporučili vymeniť. Medzitým mi ale voľnobeh nastavili (neviem či zámerne) na hodnotu 1100 až 1200 ot/min aby auto nezdochynalo (predpokladám).
Auto je momentálne po výmene tohto motorčeka a rozdiel? Žiaden, otáčky naďalej veselo kolíšu v rozsahu 1200 - 1100, pri vyradení klesnú na 900 tak sa vyšplhajú naspäť na 1100, po prudkom pridaní niekedy klesnú na 400-500 proste cirkus
Môže íst o falošný vzduch alebo pod. problém?
Mám pocit že mením tie najdrahšie komponenty a úplne bezvýznamne, samozrejme dnešnú "opravu" idem reklamovať, ešte dobre že som si starý motorček zobral so sebou.
Prosím o akékoľvek rady
Ďakujem
BMW 316i, 77kW (105k), 1895cm3, r.v. 01/2001