... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
mato_to
Auto: 328iT e46
Kraj: Nitriansky

Re: Kolísanie otáčok - nekonečný problém

Štvrtok, 14. Januára 2016, 13:27

30eur nie je az taka tragedia... urcite lepsie ako vyskusat kupit novu vahu a novy volnobezny dokopy skoro za 4 kila ako som to urobil ja :D ](*,)
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/vykonny-touring-t83196.html
http://bmw-3-series.spotreba.sk/bmw-328-it-126208.html

2000 - 2007 Seat Toledo I. 1,9D
2007 - 2009 VW Golf IV. 1,9TDi
2009 - 2013 e46 330D M-Packet I.
2013 - 2017 e46 328iT
2020 - ... e46 330i

Lolozv
Auto: BMW E46 316i
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 14. Januára 2016, 17:50

Jasne, nieje to take drahe. To je najhorsie ked clovek nevie najst pricinu inak len skusanim.
Diky za reakcie, ak na nieco pridem, urcite dam vediet ;-)

Lolozv

Štvrtok, 21. Januára 2016, 19:55

No, tak aby som zhrnul to k čomu som dospel :D

Vymenil som váhu vzduchu- auto trhalo pri rozbehu, vyzerá to tak že nová váha to vyriešila
Vymenil som čidlo vačky- otáčky sa zdajú byť stále, no ked je motor zohriaty na prevádzkovú teplotu, následne ho vypnem a po pol hodine naštartujem tak otáčky kolíšu, po chvilke to prestane a počas jazdy, vyradenia sa už koísanie nekoná.

To znamená že môj problém nieje úplne odstránený, no už fakt neviem čo by to mohlo robiť, som z toho debil, asi sa na to vykašlem.

Hadice skontrolované, čo bolo treba sa vymenilo, škrtiaca klapka vyčistená, nová váha vzduchu, nové čidlo vačky, nový ventil odvetrania klukovej skrine, nové sviečky a filtre

Napadá niekoho niečo ?

mato_to
Auto: 328iT e46
Kraj: Nitriansky

Piatok, 22. Januára 2016, 08:40

Ja som to mal naopak, po nastartovani nikdy nekolisali, az po case... ako je na tom VANOS? Viem ze ked je tam opotrebovane tesnenie tak vtedy za studena kolisu otacky.

A ked teda po pol hodine nastartujes, motor je este teply predpokladam, tak len stojis na mieste a na volnobeh ti kolisu otacky? Mne vzdy drzali, len ked som vyradil alebo ked som jemne pridal plyn tak sa nevedeli ustalit

Lolozv napísal:
No, tak aby som zhrnul to k čomu som dospel :D

Vymenil som váhu vzduchu- auto trhalo pri rozbehu, vyzerá to tak že nová váha to vyriešila
Vymenil som čidlo vačky- otáčky sa zdajú byť stále, no ked je motor zohriaty na prevádzkovú teplotu, následne ho vypnem a po pol hodine naštartujem tak otáčky kolíšu, po chvilke to prestane a počas jazdy, vyradenia sa už koísanie nekoná.

To znamená že môj problém nieje úplne odstránený, no už fakt neviem čo by to mohlo robiť, som z toho debil, asi sa na to vykašlem.

Hadice skontrolované, čo bolo treba sa vymenilo, škrtiaca klapka vyčistená, nová váha vzduchu, nové čidlo vačky, nový ventil odvetrania klukovej skrine, nové sviečky a filtre

Napadá niekoho niečo ?
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/vykonny-touring-t83196.html
http://bmw-3-series.spotreba.sk/bmw-328-it-126208.html

2000 - 2007 Seat Toledo I. 1,9D
2007 - 2009 VW Golf IV. 1,9TDi
2009 - 2013 e46 330D M-Packet I.
2013 - 2017 e46 328iT
2020 - ... e46 330i

Lolozv

Piatok, 22. Januára 2016, 08:47

Ja Vanos nemam, aspon myslim :D
Po pol hodinke je motor samozrejme teply, rucicka ukaze teplotu v strede. Nastartujem, otacky sa sa mozno raz prepadnu k 500, pohnem sa napr. 100m k najblizsej krizovatke, vyradim, znova zakolisu, no po 500m pri dalsej krizovatke sa to uz nedeje, vsetko je v poriadku otacky pekne drzia.

Rovnako pekne drzia ak motor trochu vychladne, že palička teplomera je povezme v štvrtke budíka. Nekolíšu ani vtedy ak sa motor po vypnutí naštartuje, ja neviem do 10tich minút.

Proste robí len po naštartovaní pri určitej teplote motora :-)

Admik
Auto: E46 316i
Kraj: Košický

Sobota, 30. Januára 2016, 23:04

To iste mam aj ja.
Ten isty motor, E46 1,9 (M43TUB19).
Mam bohatu zmes.
Mne bolo este odporucane, skontrolovat vyfukove potrubie.
Vraj moze byt, ze vyfukove potrubie je derave a taha vzduch. Lambda nasledne zisti, ze ina zmes, a obmedzi vzduch, respektive privod paliva, a auto prestane tahat, dusi sa, otacky padaju, ...
Dalsia vec, tesnenie pod vikom ventilov. Moze prepustat falosny vzduch.
Alebo prehnite kable, a aj ked lambda zmera dobru hodnotu, tak sa zmeni odpor v kabloch (ak su zavlhnute), a informacia nedorazi spravne do riadiacky.
BMW E46 316i 12.04.2000 (AX14355)
BMW E46 318i 28.05.1999 (JJ53687)
Ex: BMW E36 325i 16.06.1992 (FD76810)

miki012
Auto: x5
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 31. Januára 2016, 11:52

Vymenené snimac vacky, snimac vyfukovej vacky,separator ,vanos,váha vzduchu,sviečky,lamda sondy,vyčistené vstreky a problém stále pretrváva?teraz buďte múdry...keď spocitam čo ma to stalo tak my mohlo na nafte kľaknúť turbo aj zo vvstrekmi....jebat benzínové bmw...

Lolozv

Nedeľa, 31. Januára 2016, 20:53

Mám pocit že je to zakliata príčina.
Už už som s kolísaním mal relatívne pokoj no minule sa mi to stalo znova. Nerozumiem tomu.
Najhoršie je že to robí len niekedy, posledne sa mi to stalo ked som bol na chalupe a vonku bola strašná vlhkosť a hmla, predtým sa mi to objavilo ked som auto umýval na wapke, takže netuším či to môže spôsobovať vlhkosť a ak áno tak ktorú súčiastku ovplyvní...
Urobilo to za studena, hned po štarte takže lambdu by som vylúčil kedže ju po štarte RJ nevidí.
Som z toho magor, asi sa na to vyserem a budem jazdiť len za sucha.... ehm, teda v mojom prípade :-D

miki012

Pondelok, 1. Februára 2016, 09:06

Lolozv napísal:
Mám pocit že je to zakliata príčina.
Už už som s kolísaním mal relatívne pokoj no minule sa mi to stalo znova. Nerozumiem tomu.
Najhoršie je že to robí len niekedy, posledne sa mi to stalo ked som bol na chalupe a vonku bola strašná vlhkosť a hmla, predtým sa mi to objavilo ked som auto umýval na wapke, takže netuším či to môže spôsobovať vlhkosť a ak áno tak ktorú súčiastku ovplyvní...
Urobilo to za studena, hned po štarte takže lambdu by som vylúčil kedže ju po štarte RJ nevidí.
Som z toho magor, asi sa na to vyserem a budem jazdiť len za sucha.... ehm, teda v mojom prípade :-D

napodobne.jebem nato lebo uz ma to nebavi menit dobre suciastky za dobre suciastky...uz len motor vymenit :D

Lolozv

Pondelok, 1. Februára 2016, 14:22

miki012: ešte ma napadlo. Skúšal si čistiť škrtiacu klapku a volnobežný ventil ? Tento úkon ťa v podstate nebude stáť nič okrej spreja za 5eur, možno ti to pomôže.

miki012

Pondelok, 1. Februára 2016, 16:03

Lolozv napísal:
miki012: ešte ma napadlo. Skúšal si čistiť škrtiacu klapku a volnobežný ventil ? Tento úkon ťa v podstate nebude stáť nič okrej spreja za 5eur, možno ti to pomôže.

Aj to bolo cistene a otacky stále kolisu....ešte nejaký nápad?v sobotu bola robena diagnostika.bez zavad.a neska mi vyskočila zase oranžová kontrolná motora.

Lolozv

Pondelok, 1. Februára 2016, 18:20

Tú kontrolku motora by mohla spôsobovať váha vzduchu, ja som mal tiež taký problém. Po výmene váhy to zatial vyzerá OK, teda kontrolka sa nerozsvietila, no otáčky sem tam ešte kolíšu.

Aká chyba je zaznamenaná ked ti vyskočí tá kontrolka ?

miki012

Pondelok, 1. Februára 2016, 18:43

Lolozv napísal:
Tú kontrolku motora by mohla spôsobovať váha vzduchu, ja som mal tiež taký problém. Po výmene váhy to zatial vyzerá OK, teda kontrolka sa nerozsvietila, no otáčky sem tam ešte kolíšu.

Aká chyba je zaznamenaná ked ti vyskočí tá kontrolka ?

Chýba na diagnostike žiadna a váha je nová.vcul buď múdry:(

Lolozv

Pondelok, 1. Februára 2016, 19:13

Počkaj, ale predsa ked sa ti rozsvieti kontrolka motora tak tam nejaká chyba zaznamenaná musí byť. Neverím že nieje.
No a to že máš novú váhu som nevedel. V tom prípade netuším na čo konkrétne sa zamerať..

Ale štve ma to, proste nechápem ako jednému sprostému motoru nevieme prísť na koreň veci. Veď ten motor (hlavne môj) je tak jednoduchý že tam už nemá byť čo pokazené.. neviem fakt neviem, ale rád by som na to prišiel
Snád sa nám to niekedy podarí O:)

miki012

Pondelok, 1. Februára 2016, 19:38

Lolozv napísal:
Počkaj, ale predsa ked sa ti rozsvieti kontrolka motora tak tam nejaká chyba zaznamenaná musí byť. Neverím že nieje.
No a to že máš novú váhu som nevedel. V tom prípade netuším na čo konkrétne sa zamerať..

Ale štve ma to, proste nechápem ako jednému sprostému motoru nevieme prísť na koreň veci. Veď ten motor (hlavne môj) je tak jednoduchý že tam už nemá byť čo pokazené.. neviem fakt neviem, ale rád by som na to prišiel
Snád sa nám to niekedy podarí O:)

Jediné čo ukáže diagnostika je nejaké odpajanie vstrekov.a to zato ze tam mam lpg.robili mi diagnostiku chalani z klubu a všetkým u koho som bol ukázala diagnostika to isté.Som písal ze uz som vymenil všetko už len motor:)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných