... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Lolozv napísal:No, tak aby som zhrnul to k čomu som dospel![]()
Vymenil som váhu vzduchu- auto trhalo pri rozbehu, vyzerá to tak že nová váha to vyriešila
Vymenil som čidlo vačky- otáčky sa zdajú byť stále, no ked je motor zohriaty na prevádzkovú teplotu, následne ho vypnem a po pol hodine naštartujem tak otáčky kolíšu, po chvilke to prestane a počas jazdy, vyradenia sa už koísanie nekoná.
To znamená že môj problém nieje úplne odstránený, no už fakt neviem čo by to mohlo robiť, som z toho debil, asi sa na to vykašlem.
Hadice skontrolované, čo bolo treba sa vymenilo, škrtiaca klapka vyčistená, nová váha vzduchu, nové čidlo vačky, nový ventil odvetrania klukovej skrine, nové sviečky a filtre
Napadá niekoho niečo ?
Lolozv napísal:Mám pocit že je to zakliata príčina.
Už už som s kolísaním mal relatívne pokoj no minule sa mi to stalo znova. Nerozumiem tomu.
Najhoršie je že to robí len niekedy, posledne sa mi to stalo ked som bol na chalupe a vonku bola strašná vlhkosť a hmla, predtým sa mi to objavilo ked som auto umýval na wapke, takže netuším či to môže spôsobovať vlhkosť a ak áno tak ktorú súčiastku ovplyvní...
Urobilo to za studena, hned po štarte takže lambdu by som vylúčil kedže ju po štarte RJ nevidí.
Som z toho magor, asi sa na to vyserem a budem jazdiť len za sucha.... ehm, teda v mojom prípade
Lolozv napísal:miki012: ešte ma napadlo. Skúšal si čistiť škrtiacu klapku a volnobežný ventil ? Tento úkon ťa v podstate nebude stáť nič okrej spreja za 5eur, možno ti to pomôže.
Lolozv napísal:Tú kontrolku motora by mohla spôsobovať váha vzduchu, ja som mal tiež taký problém. Po výmene váhy to zatial vyzerá OK, teda kontrolka sa nerozsvietila, no otáčky sem tam ešte kolíšu.
Aká chyba je zaznamenaná ked ti vyskočí tá kontrolka ?
Lolozv napísal:Počkaj, ale predsa ked sa ti rozsvieti kontrolka motora tak tam nejaká chyba zaznamenaná musí byť. Neverím že nieje.
No a to že máš novú váhu som nevedel. V tom prípade netuším na čo konkrétne sa zamerať..
Ale štve ma to, proste nechápem ako jednému sprostému motoru nevieme prísť na koreň veci. Veď ten motor (hlavne môj) je tak jednoduchý že tam už nemá byť čo pokazené.. neviem fakt neviem, ale rád by som na to prišiel
Snád sa nám to niekedy podarí