ViktorDDD napísal:hlavne vyjazdi ten 3-4mesačný patok z nádrže a natankuj čerstú naftu, ak to neprestane tak potom začni riešiť ostatné veci
Presne tak ako hovoríš, nafta už po mesiaci zkompenzuje,prermení sa na čistý humus,znehodnotí sa, x-krát ked som skladoval naftu už po pár týždnoch som mal v nej sopel, čo im drbe tolko biozložky čo pridávajú do tej nafty ,že nič nevydrží.... Automaticky by som ju vytankoval z nádrže precedil cez silónku alebo cez nejaký filter a uvidíš kolko maglajzu tam ostane a hlavne by som vymenil aj palivový filter,lebo bude určite už zapchatý s tým maglajzom 4mesačným.... dnešná nafta nie je benzín,nedá sa dlhodobo skladovať,má krátku trvanlivosť,pokazí sa ako mlieko...

chalan môže byť rád že mu to ešte neklepe a nebúcha ,potom sa zblázni

mám s tým osobne skúsenosti,ked som nalial starú odstátu naftu zo značkovej pumpy, komplet som musel čistiť palivový systém + ventil na CRku ,skoro som si vlasy vytrhal, odvtedy už dávam pozor čo do nádrže tankujem.... Takže ked diesla necháš pár mesiacov stáť ,odporúčam tú naftu vytankovať a naftu prefiltrovať.