Ahojte všetci, ospravedlňujem sa za oneskorené reakcie, prípadne dlhé pauzy no som
stále čoraz viac pracovne vyťažený a akosi nemám čas písať príbeh a nič vážne sa nestalo zatiaľ
tak sa pokúsim nižšie zosumarizovať poslednú dobu, čo sa udialo, čo sa deje, čo sa udeje a napokon čo plánujem
v roku 2016. Želám Vám príjemne strávených pár minút čítaním pokračovania príbehu.
Pokračujeme ďalej v príbehu..
Problémy ma našťastie obchádzajú, tak sa môžem venovať môjmu asi zatiaľ najväčšiemu projektu - a to zdokonaliť
svoje auto. Môj plán je - zbaviť sa hrdze na predných blatníkoch, vymeniť spätné zrkadlá za nové, prečalúniť ošúchaný volant,
vymeniť polámanú lakťovú opierku, vymeniť logo na kapote aj kufri za nové a teda v celku, výzorovo zrenovovať auto.
Čo sa mi zatiaľ podarilo?- objednať nové logo dopredu aj dozadu
- vypátrať lakťovú opierku na nete na predaj
- vymeniť spätné zrkadlá (sklá) za nové
Aké je pokračovanie plánu?December 2015- budúci týždeň sa posnažím objednať lakťovú opierku bez tunela v čiernej farbe
- objednám novú autobatériu keďže tá moja už nevládze (novú dám pravdepodobne 12V, 85Ah, 800A štart prúd)
Teraz tam je 12V, 80Ah, 720A
Január 2016- pravdepodobne objednám nové brzdové kotúče
Platničky už suším nejakú dobu doma
- možno modul ovládania rádia na volante
- pravdepodobne kúpim nové velúrové koberce na leto do auta - tie terajšie sú vyšúchané a nie je na nich
žiadny systém uchytenia ako na zimných gumových rohožiach
- kúpim červenú Foliatec farbu na brzdiče
Jar 2016Plán je taký, že na jar dám vymeniť oba predné blatníky, nastriekať do farby auta (musím zohnať fakt dobrého lakérnika),
vymením logo vpredu aj vzadu, nahodím letné pneumatiky na hliníkových diskoch BMW, vymením lakťovú opierku,
dám doplniť a vydezinfikovať klimatizáciu, vyleštím a namažem autoglymom interiér aj motorovú časť auta, vymením brzdy
a budem sa tešiť ako malý chlapec z "nového" auta
Stále váham nad pružným dielom / pletencom / vlnovcom..
Kontroloval som ho, on nie je natrhnutý, alebo trochu deravý, jeho obal takmer nie je vôbec
Váham, či to dať vyrezať, navariť nový, ale stále je tu otázka, čo ak sa to nepodarí lebo by boli zhnité trubky?
Už aj taký názor som počul, aby som vymenil rovno celú trubku za novú aj s katom ale tá cena.. 250€ (Nie je to rada
od servisu)
Každopádne aj s tým musím v blízkej budúcnosti urobiť niečo lebo keď mi stojí auto na mieste so zapnutým motorom
tak sa nedá v aute existovať ak je zapnutý vonkajší prívod vzduchu.
Ešte taká malá info čo sa mi stala - praskol mi odvzdušňovací ventil. Všimol som si, že mi akosi
vyteká chladiaca do motorového priestoru, nebolo to nič extra, myslel som si, že je zle dotiahnutý ventil
tak som ho dal dole, dal naspäť.. Po naštartovaní a pridaní plynu mi doslova začalo grcať chladiacu cez to
Tak som ho dal dole, vymenil gumičku na ňom, to isté.. Nikde nebolo vidieť žiadnu prasklinu ani nič, nakoniec som sa rozhodol
dať tam iný šrób pre otestovanie a hľa, všetko OK. Núdzovo som to teda zalial epoxidovým lepidlom (vrch šróbu samozrejme)
a upaľoval ráno do Autokelly kde som kúpil pre istotu náhradný za pár centov. Toto bola hádam najlacnejšia oprava auta doteraz
Sumár:
- Kocky sťahovania predných okien / Done
- Ježko kúrenia / Done
- Vymeniť čelné sklo / Done
- Vymeniť ručnú brzdu (čeluste + pružinky) / Done
- LED osvetlenie interiéru / Done
- Výmena chybného airbagu / Done
http://www.auto-motiv.sk/vymena-airbagu-bmw-e46-- Vymeniť vodný ventil (kúrenie) / Done
- Vymeniť MAP senzor / Done
- Vymeniť váhu vzduchu / Done
- Vymeniť podlakové hadičky / Done
- Vymeniť torpédo / Done
- Namontovať Angel Eyes / Done
- Oprava lišty osvetlenia ŠPZ / Done
- Vymeniť predné ramená / Done
- Vymeniť sklo spätných zrkadiel /
Done- Vymeniť oba predné blatníky /
X- Vymeniť BMW znaky (kapota, kufor) /
Work in progress (Original)- Vymeniť brzdové kotúče /
X- Dokúpiť modul ovládania rádia na volante /
X- Vymeniť lakťovú opierku v interiéri /
Work in progress- Prečalúniť volant /
X- Vymeniť výfukový pletenec /
Otázne- Kúpiť novú autobatériu 12V, 85Ah, 800A /
Work in progress- Zablendovať EGR /
X- Foliatec farba na brzdiče /
XNižšie pripájam fotky - Bol som v 9/2015 vo Vysokých Tatrách, fotografia je z cesty
Ďalšie 2 fotky sú po umytí auta, vyleštení okien a ošetrení čiernych plastov sprejom Autoglym Vynil and Rubber Care (inak fakt super sprej, používam v interiéri vždy po kompletnom povysávaní interiéru - doporučujem)