... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Re: Volna tema /technicka/

Nedeľa, 18. Januára 2015, 13:37

Tak potom neviem :-k Ja som normálne napochodoval v ZM do obchodu a že chlapec daj mi 3 metre 4-ky hadice...Neostáva ti nič len hľadať ďalej...
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 19. Januára 2015, 10:26

chalani, bude tento olej vodný do automatu ZF 5HP24? podľa normy LT71141 som našiel len tento
http://www.motorove-oleje.sk/total-fluide-xld-fe-1l/

(nie neidem robiť výmenu oleja v automate svojpomocne, potrebujem len taký pol litrík max liter na doliatie lebo chcem meniť chladič automatu)
vďaka za rady
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

sineDko
Kraj: Zahraničie

Streda, 21. Januára 2015, 00:28

sineDko napísal:
chlapi znak na volante je len nalepeny? da sa odlepit nedestrukcne tak aby sa dal znova ten isty nalepit? :-s

No trocha som toho pocital na internete a vsade sa opakuje jedno: na airbagoch sa neda dal dole znak bez toho aby sa to cele pokazilo aj s airbagom.

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 26. Januára 2015, 17:37

chalani pred tyzdnom som zalozil plne nabitu baterku do auta a dnes ked som chcel otestovat tlaky tak starter ani netukol. auto bolo cely tyzden odomknute no to by nemalo tu baterku tak vyslahat (72Ah)
zaroven som si vsimol, ze mi vyraza poistku c.43 (palubak, radio, telefon, cerpadlo ostrekovaca zadneho skla, zadny stierac) nic z toho som nepouzil takze netusim co to mohlo byt. ta poistka je pisana 5A no odpalilo aj 10A (nemal som po ruke 5A)
zaroven som po poslednom vypaleni tu poistku nevymenil takze zariadenie ktore preraza je znefunkcnene.... any ideas?

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 30. Januára 2015, 08:36

Chlapi, ako otestovať váhu vzduchu na M57me? Dá sa to v INPE podľa akčných členov? Aké by mala dávať hodnoty na voľnobehu a plnom plyne? Ide mi totiž o to, že auto stále dosť dymí pri plnom plyne, spraví to vždy len po dlhšej trase na konštantných otáčkach, dajme tomu diaľnica, potom skúsim z dediny vypáliť sadze z výfuku a za mnou taký kúdol, že sa až hanbím. Samozrejme po ďalšom plnom plyne už auto nezadymí, alebo nie tak veľmi, lebo v späťáku nič druhýkrát nie je vidieť.
Jeden vstrek nový, zvyšných 5 podľa stolice v poriadku. Turbo je ešte pôvodné s nájazdom 300 tis., to by mohlo byť tiež na vine? Oleja počas výmeny za 15 tis neubudne na ryske prakticky nič. Dym je čisto čierny. Tankujem len rakúsko a teraz som začal pridávať VIF, žiadna zmena.
Nur Original ist Legal.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Piatok, 30. Januára 2015, 10:44

to by mohlo byť aj menej vzduchu dopraveného do valcov, takže skús očekovať podtlaky okolo regulácie turba
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Milosss

Piatok, 30. Januára 2015, 19:23

Jo to som zabudol napísať tiež, pri výmene toho vstreku šli podtlaky všetky nové k turbu. Prakticky im nič nebolo, ale nechal som to vymeniť.
Nur Original ist Legal.

hessy

Sobota, 31. Januára 2015, 10:14

To som si myslel aj ja ze im nic nebolo, a nakoniec ich zopar bolo zlych. Hned po vymene to bolo aj citit na vykone. Takze rozhodne som za menit aj preventivne vsetky podtlaky.

Milosss

Sobota, 31. Januára 2015, 15:53

Hessy veď som napísal že mi ich mechanik všetky vymenil, ešte ich mám v taške hodené :D Proste bez zmeny. Ja som tiež čakal nejakú zmenu ale prd.
Preto chcem vedieť, či má sa aspoň tá váha vzduchu ako skontrolovať, či jedine výmenou za novú.
Nur Original ist Legal.

Dawis
Auto: BMW
Kraj: Košický

Pondelok, 2. Februára 2015, 12:35

sineDko napísal:
No trocha som toho pocital na internete a vsade sa opakuje jedno: na airbagoch sa neda dal dole znak bez toho aby sa to cele pokazilo aj s airbagom.

:arrow: ten znak tam nieje nalepeny ale zakvaceny 3-ma "nožičkami" priamo zo znaku do airbagu, ked to raz vyberies neverim, ze to das spät do pôvodneho stavu, bude tam vidiet ohnute casti, ten znak je dost mäkky..
Prílohy
VolantovznakBMW-1.jpg
VolantovznakBMW-1.jpg (24.43 KiB) 2192 zobrazení

HELLRAISERR
Auto: BMW e39 530 D/At
Kraj: Žilinský

Streda, 4. Februára 2015, 19:08

Chalani ak chcete meniť tie podtlaky ja som to pomenil všetko a dal som rovno silikonové Samco lebo tie obyčajné nevydržia dlho...

http://www.race-shop.sk/akcie/6-motor/1 ... -4mm-modra

Milosss

Streda, 4. Februára 2015, 21:04

https://www.youtube.com/watch?v=x6QHc81X8H0 presne takto mi to zadymí. Ale vždy len pri tom prvom pridaní, môžem potom zastaviť a na mieste pridať alebo hocijako pridávať počas jazdy, tak v späťáku nič nevidím. A myslím, že to určite normálny dym nie je.
Nur Original ist Legal.

M5port
Auto: E39M5E39535E60M5
Kraj: Košický

Streda, 4. Februára 2015, 23:30

Milosss napísal:
https://www.youtube.com/watch?v=x6QHc81X8H0 presne takto mi to zadymí. Ale vždy len pri tom prvom pridaní, môžem potom zastaviť a na mieste pridať alebo hocijako pridávať počas jazdy, tak v späťáku nič nevidím. A myslím, že to určite normálny dym nie je.

takto mi tiež dymila 525d , mal som podobny problem .. tankoval som maxmotion a jararakovi ukazovalo zle hodnoty na 2vstrekoch ,egr vyčisteny, potom sa auto predalo,tak som zvedavy čim to mohlo byť..

Milosss

Štvrtok, 5. Februára 2015, 06:55

Ešte keby som meral vstreky len ako korekčné dávky na diag, tak by som pochopil, že to nemusí byť smerodajné. No vstreky mám po meraní na stolici a jeden zlý vymenený za nový, žiaden ok z bazošu ale nový. EGR tiež vyčistené, tankované len v Raichu a posledné 2 nádrže plus VIF. Ešte skúsim odstaviť EGR na skúšku, niekde som čítal že to pomoholo niekomu. A ak nič, tak serem na to.
M5: A tebe to dymilo vždy alebo len po tom prvom pridaní a potom to bolo v pohode až po opätovnú kľudnú jazdu vyrovnanými nižšími otáčkami?
Nur Original ist Legal.

ventiakk
Auto: e39 53OD
Kraj: Nitriansky

Piatok, 6. Februára 2015, 12:29

chcem sa spytat ci mi bude pasovat tento spodny kryt motora na 530d s dorobenym m-paket naraznikom,lebo nemam ani sajnu jak ten kryt vyzera,diky moc
Prílohy
DSC09212eší kryt E39 dieselle640111.jpg
DSC09212eší kryt E39 dieselle640111.jpg (134.51 KiB) 2114 zobrazení

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných