... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
hellrider
Auto: e39 530d
Kraj: Bratislavský

Re: [E39 530dT] modrinka - osram

Štvrtok, 29. Januára 2015, 14:46

nooo niekde som pocul ze ostreky musia byt povinne len na autach po roku vyroby 96 -97? nemam to overene.
e39 530d 06/2000 - BledoModreWozitko |

bmwcoding.sk

sineDko
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 29. Januára 2015, 15:00

ja som cital tiez taku info. cital som to na e30.cz ktore uz nejaku dobu nejde. rok neviem presne ale bolo tam ze stare hnoje nemusia mat ani ostrek ani automaticku vysku. a aj som to mal naozaj dopisane na e30 - v aute mozu byt xenony :thumbup:

edit: pozeram presne do tp: Vozidlo môže byť vybavené .....xenonovymi svetlami....
to bolo v technickom z roku pána, pri prepise sa to vytratilo, spolu s kopou inych nepodstatnych veci v dalsich zaznamoch. avsak kolesa a ine podstatne veci tam ostali. takze moj (neodborny nepodlozeny) zaver je: naozaj to stare auto do roku 199x mozu mat bez ostrekov a auto levelu a v dnesnej dobe ani dorobene xenony nemusia byt zapisane v tp (originalne samozrejme nemusia)

auto111
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 29. Januára 2015, 17:16

Vraj ak ma xenon vykon do (asi) 15W / 2000lumenov reflektor nemusi mat ostrekovac (ani v sucasnosti).

http://auto.idnes.cz/xenony-pro-skoda-rapid-0ba-/automoto.aspx?c=A130530_154804_automoto_fdv

"Xenony potřebují kromě náročné elektroniky ještě další techniku, kterou vyžaduje legislativa. "Světlomet, který má pro tlumenou funkci použitý světelný zdroj vyzařující 2000 a více lumenů, musí mít autonivelaci a ostřikovač,"

cptObvious

Štvrtok, 29. Januára 2015, 17:33

auto111 napísal:
Vraj ak ma xenon vykon do (asi) 15W / 2000lumenov reflektor nemusi mat ostrekovac (ani v sucasnosti).

http://auto.idnes.cz/xenony-pro-skoda-rapid-0ba-/automoto.aspx?c=A130530_154804_automoto_fdv

"Xenony potřebují kromě náročné elektroniky ještě další techniku, kterou vyžaduje legislativa. "Světlomet, který má pro tlumenou funkci použitý světelný zdroj vyzařující 2000 a více lumenů, musí mít autonivelaci a ostřikovač,"

hadaj preco novy VW Beetle, Rapid a podobne nemaju ostrekovace a maju xenony :mrgreen: to su take xeny ako zadara.
musi to byt paradicka v zime s tym jazdit, ked ti na to nadrbe sneh, kedze kryty svetiel su studene =D> well done cost cutting

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 29. Januára 2015, 18:36

A čo hovoríš na LED svetlomety, ktoré tiež nemusia mať ostrekovače? Tie majú tiež studené kryty svetlometov.
Nur Original ist Legal.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Štvrtok, 29. Januára 2015, 18:47

a co ked studeny alebo teply ...
studeny ti zadrbe, teply sa ti zadrbe tiez + sa ti moze zarosit.
posledne co som skusal ostreky, tak je to paradna vec veru .. najskor som na ne nadaval, ze to len zadrbe auto, ale ked mas vonku sol a blato, tak to auto bude tak ci tak zadrbane ... ale svetla to ocisti dobre.

osobne by som zakazal parabolicke svetla .. musi to byt fakt kurva dobre navrhnute aby to neoslepovalo. no ked sa to svetlo zadrbe, tak to oslepuje viac ako zadrbany xenon a este aj vodic hovno vidi..
proste vsetko je zadrbane a vsetkym drbe .. ale to je uz o inom :lol:

cptObvious

Štvrtok, 29. Januára 2015, 19:48

Milosss napísal:
A čo hovoríš na LED svetlomety, ktoré tiež nemusia mať ostrekovače? Tie majú tiež studené kryty svetlometov.

pravdupovediac, som nevidel ani Lexus ani Olympiadu bez ostrekov a fakt sa mi nechce vrtat vo vyhlaske.
detail na okraj: vies co je najvacsim problemom led svetiel? ...zrovna to odvedenie tepla, pretoze sa zahrievaju jak svina :mrgreen:

SurrendeR napísal:
a co ked studeny alebo teply ...
studeny ti zadrbe, teply sa ti zadrbe tiez

nemchapeme sa, ostreky su skvele a vycistia perfektne miesto pred sosovkou, ja narazam na studene kryty svetlometov a zrovna najvacsi pruser u F30 , ze ma kolko svetla. Za mierne nestandardnych podmienok (padajuci mokry sneh) za dostanes do pozicie, ze ta spredu vobec nie je vidno - nie bohvieco pre bezpecnost na cestach (v noci si hned vsimnes, ze nevidis, a ostriekas ten sajrajt dole).
Toto stihlo vzniknut za 20 km cestu do Metra na nakup minuly tyzden. Siel som celkom svizne...nepomohlo
xeny.jpg

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Štvrtok, 29. Januára 2015, 20:07

loool, to uz aby montovali vyhrievanie svetlometov jak zadneho skla :lol: :lol: :lol:

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Piatok, 30. Januára 2015, 06:31

toto je bežný problém u väčšiny BMW kde je horná časť nárazníka pod svetlom vodorovná, konkrétne u e39 som si to všimol najviac, ako vidím nepoučili sa ani pri najnovších modeloch . . .
a u e39 ani svižná jazda nepomohla, mokrý sneh si krásne sadal pred svetlo aj pri 120+, takže na každej druhej pumpe povinná zastávka a škrabanie, tým že sa plexisklá kúsok aj ohrievajú tak ten sneh tam aj krásne primrzne
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 30. Januára 2015, 07:34

cptObvious napísal:

pravdupovediac, som nevidel ani Lexus ani Olympiadu bez ostrekov a fakt sa mi nechce vrtat vo vyhlaske.
detail na okraj: vies co je najvacsim problemom led svetiel? ...zrovna to odvedenie tepla, pretoze sa zahrievaju jak svina :mrgreen:

Viem že LED sa zohrievajú a je ich problém ochladiť, na krytoch svetiel ale naozaj nie je nejaké zostatkové teplo, ako v prípade halogénových svetlách.
K autám, napr. najnovšie E-classe má v sérii LEDky bez ostrekov. Jasne, že drtivá väčšina áut má spolu s LED ostreky, to je ale skôr už taká tradícia z dôb xenónov. Automobilky to bežne dávajú ako povinnosť k LED doobjednať aj ostreky, prípadne sú v tej položke obsiahnuté.
Vyhláška je stanovená na lumeny, tých 2000 je strop pre svetlá bez ostrekov. Avšak LED ako taká samotná nemusí dosiahnuť viac ako 2000 lumenov, bežne má svetlomet niekoľko diód, preto to svieti rovnako alebo lepšie, ako xenón s viac lumenmi. A vyhláška to stanovuje na jeden zdroj svetla, a LED svetlomet má tých zdrojov svetla v podobe diód viac.
Nur Original ist Legal.

miro 33
Auto: E39 528i
Kraj: Nitriansky

Piatok, 30. Januára 2015, 14:19

ViktorDDD napísal:
toto je bežný problém u väčšiny BMW kde je horná časť nárazníka pod svetlom vodorovná, konkrétne u e39 som si to všimol najviac, ako vidím nepoučili sa ani pri najnovších modeloch . . .
a u e39 ani svižná jazda nepomohla, mokrý sneh si krásne sadal pred svetlo aj pri 120+, takže na každej druhej pumpe povinná zastávka a škrabanie, tým že sa plexisklá kúsok aj ohrievajú tak ten sneh tam aj krásne primrzne

príklad toho čo Viktor písal. Išiel som len necelé 2km. sneh je natoľko mokrý, že ani ostrek nepomohol
Obrázok

jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l

Piatok, 30. Januára 2015, 22:51

Ba-ma 40min 44km
Prílohy
image.jpg
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

sineDko

Piatok, 30. Januára 2015, 23:17

Inac ked sme pri tych ostrekoch. Da sa to niekde kupitzanormalnu cenu? Alebo ked nechcem dat 30e za kus musim kupit stare?

jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l

Piatok, 30. Januára 2015, 23:19

Mna by skor zaujimalo ako ich sikovne nastavit, ako by mali byt
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

sineDko

Piatok, 30. Januára 2015, 23:21

Co sa tam neda pichnut normalny hrot na nastavenie ostrekov?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných