... všetko o BMW ...
auto111 napísal:Vraj ak ma xenon vykon do (asi) 15W / 2000lumenov reflektor nemusi mat ostrekovac (ani v sucasnosti).
http://auto.idnes.cz/xenony-pro-skoda-rapid-0ba-/automoto.aspx?c=A130530_154804_automoto_fdv
"Xenony potřebují kromě náročné elektroniky ještě další techniku, kterou vyžaduje legislativa. "Světlomet, který má pro tlumenou funkci použitý světelný zdroj vyzařující 2000 a více lumenů, musí mít autonivelaci a ostřikovač,"
Milosss napísal:A čo hovoríš na LED svetlomety, ktoré tiež nemusia mať ostrekovače? Tie majú tiež studené kryty svetlometov.
SurrendeR napísal:a co ked studeny alebo teply ...
studeny ti zadrbe, teply sa ti zadrbe tiez
cptObvious napísal:
pravdupovediac, som nevidel ani Lexus ani Olympiadu bez ostrekov a fakt sa mi nechce vrtat vo vyhlaske.
detail na okraj: vies co je najvacsim problemom led svetiel? ...zrovna to odvedenie tepla, pretoze sa zahrievaju jak svina
ViktorDDD napísal:toto je bežný problém u väčšiny BMW kde je horná časť nárazníka pod svetlom vodorovná, konkrétne u e39 som si to všimol najviac, ako vidím nepoučili sa ani pri najnovších modeloch . . .
a u e39 ani svižná jazda nepomohla, mokrý sneh si krásne sadal pred svetlo aj pri 120+, takže na každej druhej pumpe povinná zastávka a škrabanie, tým že sa plexisklá kúsok aj ohrievajú tak ten sneh tam aj krásne primrzne