... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
obchodna sekcia

CoradoCattani
Auto: e39 530d
Kraj: Bratislavský

Re: 530d 142kw / je to séria alebo chip?

Pondelok, 26. Januára 2015, 02:11

ROKI49 napísal:

Prosim ta, nerob tu zo seba kokota. Sam si sa zamotal do vlastnych argumentov, bol si tu z toho usvedceny, tak sa zdrz takemuto posmievaniu ludom, ktori autam rozumeju 100x viac nez ty. Nevravim, ze nemas dobry chip, ze nemas dobre auto, nemam problem ti dat za pravdu, ale tieto tvoje dodatky, jak keby tu ludia do teba rypali bezdovodne su uz trochu moc. Kebyze to aspon podas vtipne nepoviem, ale je to trapas a nemas zmysel pre humor. Daj sa dokopy preboha

kápo ja ti garantujem že tomikadze neni bájkar a že tam tých 230ps a 480nm má a dokonca by som si dovolil tvdiť že krútaku má nad 500nm. Nedávno sme testoval na 200metrovom úseku chyryslera 300c CRD,čo má motor s benzu 320cdi 3litrer v základe 160kw a 510nm po prečipovaní firmou autochip.eu 250ps a 625nm, ver tomu že ten výkon aj to auto malo lebo na 295/30zr22 to auto hrabalo na zaradenej dvojke s vypatou trakciou v mode automatu bezporoblémov,ked nebol moc drsný asfalt po zošlapnutí plynu... a to auto na 200metorvom úseku nabralo rovných 115km/H a a obyčajná 530d manuál na tomto úseku iba s katt off a down pipe bez chipu nabere 120km/h ,ešte som to porovnával jaguar s type 4,0i V8 v S režime na automate cca výkon 280koňí a ten nabral 122km/H a má približne tú istú váhu ako e39 530d sedan,všetko som kontroloval s Navigačným GPS,nie ťachometovo... ( dalej mám odskúšanú na tzom istom úseku 206 1,4hdi cip na 70kw 95km/h, fabia ´09 1,2i 12v htp séria 90km/h , 320d 120kw e90 110km/H, golf4 1,9tdi 81kw 100km/h, nisan 350z 130km/h, bmw m5 e60 507ps 143km/h :-))) ) takže ked tomikadzeho 530d má zrýchlenie z 80-120km/h za 5s ,tak tam má určite nad 500nm a minimálne tých 230koní,jak mu slúbili.... Lebo chrysler s morotom od M-benzu 320cdi po prečipovaní takýto dobrý čas nedosiahne.... a 320cdi je o triedu novší a špičkovejší motor ako M57mička. takže tie naše m57mičky by som si dovolil povedať že patria medzi najlepšie klepáče a motory vo svojej dobe,ktoré sa vyrovnajú po najladení s egr off dekattom a prečipovaní dnešným najmodernejším dieslom....

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 26. Januára 2015, 09:06

ibaze ten chrysler ma o 350kg viac, nevadi :) mna by zaujimalo ako si vypocital tych 500Nm :) tiez nejdem tvrdit, ze ich tam nema, len taketo krasne hypotezy a porovnania, na to by si mohol uz aj nejaky vzorec urobit
takisto si treba uvedomit ze udavane cisla su Maximalne a dost vela zalezi od vykonovej krivky nie len od maximalnej hodnoty
inak Mpower sa tiez uz pol roka chysta na brzdu, treba dohodnut skupinovu zlavu :)

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 26. Januára 2015, 09:37

Hosi tahate to za vlasy:-))Ja som nikdy netvrdil ze tam ma tolko alebo tolko....Bolo povedane iba o kolko by sa to malo cca navysit,na kazdom aute je to inak(niektore softy boli merane na niektorych autach..)....Zalezi od stavu...ja mam napr z 80-120km/h 3,6s a svoj vykon presne nepoznam a je mi to jedno:-)))Mozno ho dam tiez niekedy odbrzdit a zistim ze mam 270ps po 3000€ investiciach... :mrgreen:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

tomikadze

Pondelok, 26. Januára 2015, 10:45

presne tak, ako si mi simik tvrdil... rataj cca plus 35k a tusim 70nm....
takze pocty su jasne... a ako pisem chalani na vsetko potrebuju doklady, kokos jak keby si vybavoval podporu.....
ten chip je vyborny!!! Bodka!! Nejde len o to ze auta taha skvele ale aj ako a to som tu rozpisoval takze ako pises... tahame sa za vlasy... ale nie ja...
ja pisem dojmy a oni dokola jak na pieskovisku.... Corado dakujem ze si zastal nie len mna ale aj simika... mozno nemam koni 230... mozno mam 224...
ale otazka bola pruznost a to som zmeral a ty ako pises mas skusenosti ohladom merani roznych aut... ale naozaj uz len pre zaujimavost to niekedy dam
zmerat, nie aby som nahanal simika ci to sedi ale kolko ten motor ma pod capicou...

CoradoCattani

Pondelok, 26. Januára 2015, 14:14

tomikadze napísal:
presne tak, ako si mi simik tvrdil... rataj cca plus 35k a tusim 70nm....
takze pocty su jasne... a ako pisem chalani na vsetko potrebuju doklady, kokos jak keby si vybavoval podporu.....
ten chip je vyborny!!! Bodka!! Nejde len o to ze auta taha skvele ale aj ako a to som tu rozpisoval takze ako pises... tahame sa za vlasy... ale nie ja...
ja pisem dojmy a oni dokola jak na pieskovisku.... Corado dakujem ze si zastal nie len mna ale aj simika... mozno nemam koni 230... mozno mam 224...
ale otazka bola pruznost a to som zmeral a ty ako pises mas skusenosti ohladom merani roznych aut... ale naozaj uz len pre zaujimavost to niekedy dam
zmerat, nie aby som nahanal simika ci to sedi ale kolko ten motor ma pod capicou...

kámo mi víme že že simik je top v čipovaní aj ked bere raz tolko ako ostatní majstri,čo sa učia čipovať... nedávno som odporučil Simika kamošovi čo má e90tku 320d 120kw dal ju ju načipovať za 120€ do Prievidze,ale mal z toho dymovnicu,išla o dosť lepšie ako séria,ale nakoniec ju dal prečipovať simikovi ,on mu tam ešte zaslepil kladky a egr a porád koktal jak odchádzal od neho,nechápal jak to auto naberalo od spodných otáčok a j celkovo.... teraz naberá jak stíhačka a vôbec nedymí,takže chlapčisko vysmáty sa vyváža a nahána po meste trojlitre a všelijakých neporazitelných quattro dieslakov s piatimi kruhmi :lol:

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 26. Januára 2015, 15:11

CoradoCattani napísal:

kámo mi víme že že simik je top v čipovaní aj ked bere raz tolko ako ostatní majstri,čo sa učia čipovať... nedávno som odporučil Simika kamošovi čo má e90tku 320d 120kw dal ju ju načipovať za 120€ do Prievidze,ale mal z toho dymovnicu,išla o dosť lepšie ako séria,ale nakoniec ju dal prečipovať simikovi ,on mu tam ešte zaslepil kladky a egr a porád koktal jak odchádzal od neho,nechápal jak to auto naberalo od spodných otáčok a j celkovo.... teraz naberá jak stíhačka a vôbec nedymí,takže chlapčisko vysmáty sa vyváža a nahána po meste trojlitre a všelijakých neporazitelných quattro dieslakov s piatimi kruhmi :lol:

pokial viem, tak to necipuje simik, ale dava to robit svojmu partnerovi (Donuzo ak sa nemylim - je to pan)
a so zaslepenymi kladkami by moc daleko nedosiel :))) preklep :)

tomikadze

Pondelok, 26. Januára 2015, 15:39

PeqpeK napísal:
pokial viem, tak to necipuje simik, ale dava to robit svojmu partnerovi (Donuzo ak sa nemylim - je to pan)
a so zaslepenymi kladkami by moc daleko nedosiel :))) preklep :)

:D veru kladky nezaslepovat, ale pobavilo....
ano aj ja som pisal ze to moje auto je doslova chrumkavo naladene, no a popritom aj kone aj tocak bol pridany :D
kdesi som uz pisal ze sme mali chipovane uz auta v rodine, ale stylom dobry den.... laptop a dovi po 5 minutovom stati na mieste...
akoze bolo to citit ze vyssi vykon.... ale tento chip od simika/donuza je fakt o ladeni a je to vidiet
a co sa tyka piatich kruhov... tak ak nie na rovine tak v prvej zakrute ich dozenies :D

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 26. Januára 2015, 16:19

nikto tu nepopiera to, že od simika / donuza to je naladené perfektne :thumbup:
skôr tu ľudia rýpali do toho, že si vedel s presnosťou na 1PS odhadnúť že tam máš , citujem "cca.229k" . . .

a čo sa týka naháňačiek s audinami v meste, tí čo to robíte, choďte sa hanbiť do kúta, takých by som zatváral rovno do cvokárne
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

tomikadze

Pondelok, 26. Januára 2015, 17:56

pointa bola ze audina nezataca ... urcite sa aspon ja nenahanam a uz vobec nie v meste, kedze kym zaradim tri tak stojim na dalsich svetlach...
skor som narazal na skusenosti s A6 ked som mal tu "cest" za den 800km.... ciste kanoe....

CoradoCattani

Pondelok, 26. Januára 2015, 22:20

tomikadze napísal:

:D veru kladky nezaslepovat, ale pobavilo....
ano aj ja som pisal ze to moje auto je doslova chrumkavo naladene, no a popritom aj kone aj tocak bol pridany :D
kdesi som uz pisal ze sme mali chipovane uz auta v rodine, ale stylom dobry den.... laptop a dovi po 5 minutovom stati na mieste...
akoze bolo to citit ze vyssi vykon.... ale tento chip od simika/donuza je fakt o ladeni a je to vidiet
a co sa tyka piatich kruhov... tak ak nie na rovine tak v prvej zakrute ich dozenies :D

No to nevím kto mu to čipoval,to som sa ho zabudol opýtať, či donuzo z D-racingu alebo Simik,ale jednoznačne som ho poslal za simikom a došiel vysmáty od neho a spokojný...
myslel som že zaslepil tie diery čo ostali po tých klabkách s tými kusmi kovovými náhradami ,nie tie otvory,kade nasáva motor vzduch :D tu už sa chytáte každej pičoviny :D a čo prečo by som v noci neponatahoval nejakého majstra na na tdičku alebo tých prihoretých RSách octáviach,čo vyprávajú ,že máme črepy.že sa na ich rsi nechytáme,,,, alebo audi ouattro, ked provokuje a nasilu sa tlačí na moj zadok a predomna,čo mi pomaly ide zvesiť zadný nárazník, však určite to nerobia chalani za premávky,aby sa zatrandžili, ale tam kde neni ani nohy,ked ho quattro obíha nachystá si na neho dvojku alebo trojku a vystrelí v zápetí aj on :thumbup:

Hugino
Auto: E61&E70

Pondelok, 26. Januára 2015, 22:51

Len tak medzi rečou, ty si odkál, že píšeš ako dedinčan, ktorý zažil normálnu spoločnosť len v televízií alebo videl na obrázku? :-k
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 26. Januára 2015, 23:59

Ja necipujem ale sa len pozeram:-))))(to nieje ziadne tajomstvo,clovek nemoze robit vsetko,ani by som to nechcel ked vidim co vsetko za tym je a co vsetko treba k poriadnemu softu)Ale poviem vam ze riesime kadejake picoviny po "majstroch kop sem kop tam"....naposledy auto z NR E61 530d,v aute riadiacka z ineho auta,software na uplne ine auto,hlasilo chybu acc a asr pritom to auto v zivote nevidelo aktivny tempomat a dynamic druve,cip auto trhalo,sekalo,padalo do nudzaku,svietila kontrolka motora,dpf neodprogramovane atd atd...zverstvo..:-))skoda ze nemam cas pisat dennik co vsetko su ludia schopny dojebat a predat.....o to viac ma to bavi riesit neriesitelne..:-))

Amen
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

ViktorDDD

Utorok, 27. Januára 2015, 06:44

CoradoCattani napísal:
. . . . a čo prečo by som v noci neponatahoval nejakého majstra na na tdičku alebo tých prihoretých RSách octáviach,čo vyprávajú ,že máme črepy.že sa na ich rsi nechytáme,,,, alebo audi ouattro, ked provokuje a nasilu sa tlačí na moj zadok a predomna,čo mi pomaly ide zvesiť zadný nárazník, však určite to nerobia chalani za premávky,aby sa zatrandžili, ale tam kde neni ani nohy,ked ho quattro obíha nachystá si na neho dvojku alebo trojku a vystrelí v zápetí aj on :thumbup:

lebo potom je to rovnaký a o nič lepší kokot ako ten na tom TDi-čku, aká frajerina že? by som sa rehotal, keby ho niekedy chcel obehnúť superb, on by pridal knedlu na dvojke a v tom maják zo superbu :mrgreen: :mrgreen:

že vôbec niekoho kto má IQ aspoň nad 70 vie natlakovať to že ho obehne TDičko s vyškereným šoférom . . . ako občas musím prežívať docela zaujímavé veci obiehanie octaviou cez 2 plné keď ide oproti kamión atď. len preto že mám vzadu na kufri napísané to čo mám, ale stačí sa kúsok stiahnuť nabok, pousmiať sa natom a ísť ďalej :wink:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

tomikadze

Utorok, 27. Januára 2015, 11:45

viktor ak ide o mna... tak ja chip nemam na honenie ega ale ak tak pre radost, vyladenie auta a pre bezpecnost...
je skvele ked mozem dakeho zivotohrozujuceho stresmena obehnut len tak bez preradenia ze som hned pred nim a potom opat idem predpisovo...
a na margo imbecilov, neznasam ked sa na mna niekto tlaci tak ze mu nevidim ani predok auta len preto ze ja idem predpisovo alebo preto ze vidi stare bmw a on ma zanovne 1,9 JTD a zrovna nie je v plamenoch :mrgreen: tak si ide skusit aky je rychly a ako ja na starej sotoline nestiham...... a najhorsie je ze ja mam vzadu 2 male deti!!!! a zrovna fakt nemam kde uhnut lebo aj to sa stava tak mam chut urobit jednu vec a spravim tu druhu....
prva je zadupnut brzdy a chytit sa volantu, vystupit a trochu mu ponapravat kosti, ale v pripade ze nie je kam uhnut tak podradim a som prec.....
samozrejme ked som sam a vyslovene ma cvici daky testosteron, tak narovinu teraz po chipe pokial sa mi nepostavi napr nove 530d, pripadne 535d alebo skratka
daco fakt sportove tak vzdy ho vycvicim... samozrejme sa nebudem strapnovat a testosteronovi s 535d uhnem lebo viem ze na to nemam...

ViktorDDD

Utorok, 27. Januára 2015, 12:30

boha potom ako si zobral k srdcu prvý môj príspevok tak k tomu druhému som aj citoval, a ty ešte stále . . .
písal si niečo o naháňačkách v meste? nie, tak potom? ](*,)

btw. niekto sa lepí na teba, podradíš a vycvičíš ho, o 5km je znova za tebou a zas robí problémy,
alebo, necháš ho nech ide do rite, a máš kľud . . . :wink:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných