... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 20
bmwtt.sk

Juventus
Auto: BMW 528i 180kW
Kraj: Žilinský

Re: DPF

Sobota, 13. Decembra 2014, 18:58

Serus baby, ja som mal viackrat zvysenu hladinu oleja, lokalny servis mi 2x v tomto roku orbil regeneraciu dpf cez pc, hladina oleja sa mi vsak stale zvysuje a znova mam ten problem. V iDrive nemam DPF, a v podstate ani neviem ci ten olej ma na svedomi mozna stale sa spustajuca regeneracia alebo je problem niekde inde. Mam najazdenych takmer 170 000 km a teraz neviem co robit, lebo v servise im diagnostika neukazala ziadnu chybu, ale vravia ze original diagnostika pre bmw by mohla nieco odhalit, len nie je na blizku.

zaciatkom roka bol dpf aj chemicky vycisteny dla servisaka na 0%, ale nazory niektorych ludi hovoria ze to nevycisti dobre, len minimalne.

obavam sa ze problem by mohol byt aj niekde inde, ale velmi sa do toho nevyznam tak neviem kde, vase nazory?

neviem co mam teraz robit, lebo stale menit olej a filtre ma uz nebavi, neviem ci najskor vybrat dpf a skusit jazdit bez neho, v pripade ze by olej nestupal, tak by to bolo v nom a asi by som tam skusil kupit repas alebo to nechal bez filtra. No ak by olej zase stupal, tak by trebalo hladat pricinu niekde inde.

dalsi problem je s meranim hladiny oleja, realne mam v strede risky ked to meram manualne ale elektronicky mi to stale ukazuje na maxime, ale ked je ho uz nad maximom tak mi to ukaze aj elektronicky ze je ho uz vela

ked ho meram manualne na riske ukazuje presne v strede
bmw_e46_dipstick.jpg
bmw_e46_dipstick.jpg (80.45 KiB) 3053 zobrazení

v idrive mi vsak ukazuje takto:
dipstick.jpg
dipstick.jpg (12.52 KiB) 3053 zobrazení

a v bc takto
oil check1.JPG
oil check1.JPG (150.09 KiB) 3053 zobrazení

PS: nie su to moje obrazky

Užívateľov profilový obrázok
gassgeber
Auto: bmw 320d touring
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 13. Decembra 2014, 19:55

môj sedliacky názor je, že ak je fyzicky olej presne v strede risky stále, tak ti zle merá elektronika a reálne nemáš žiadny problém...ak aj pri hláške príliš vysokej hladiny oleja nameriaš ryskou olej v strede tak máš možno len naprd el. merač oleja...

Juventus

Sobota, 13. Decembra 2014, 19:59

gassgeber napísal:
môj sedliacky názor je, že ak je fyzicky olej presne v strede risky stále, tak ti zle merá elektronika a reálne nemáš žiadny problém...ak aj pri hláške príliš vysokej hladiny oleja nameriaš ryskou olej v strede tak máš možno len naprd el. merač oleja...

ako som uz pisal, ked je olej v strede risky, elektronicky ukazuje takmer MAX, ale ak olej stupne na riske nad maximum, tak elektronicky tiez ukaze ze je ho privela

bramborak
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 13. Decembra 2014, 20:01

mne tiez isla hladina oleja hore, po odstraneni dpf uz len ubuda , primerane :mrgreen: auto som kupil so zlymi zhavicmi, termostatmi, a akonahle sa to vymenilo, tak sa to asi "zblaznilo" a nafta v oleji, olej bol aj velmi riedky a smrdel horko. tusim 4000km - + 0,4-0,6L oleja stúpnuteho
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

Juventus

Sobota, 13. Decembra 2014, 20:08

bramborak napísal:
mne tiez isla hladina oleja hore, po odstraneni dpf uz len ubuda , primerane :mrgreen: auto som kupil so zlymi zhavicmi, termostatmi, a akonahle sa to vymenilo, tak sa to asi "zblaznilo" a nafta v oleji, olej bol aj velmi riedky a smrdel horko. tusim 4000km - + 0,4-0,6L oleja stúpnuteho

chybu zhavicov ukaze diagnostika? teplota chladiacej kvapaliny je v poriadku takze termostaty by to nemali byt predpokladam

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Sobota, 13. Decembra 2014, 20:32

Juventus napísal:

chybu zhavicov ukaze diagnostika? teplota chladiacej kvapaliny je v poriadku takze termostaty by to nemali byt predpokladam

jasne, ze vypise

msc
Auto: E90

Nedeľa, 11. Januára 2015, 16:27

ahojte. zacal sa mi na E90 zobrazovat symbol DPF. stale hladam pripravky/firmu na vycistenie (nechcem ho vyhodit a zatial asi ani kupovat novy, ak to nie je uplne nutne).

nasiel som tu niekde (asi dokonca v tomto vlakne), ze ak su zhavice zle, nemusi sa spustat regeneracia ... tak mi napadlo, ze mne uz dlhsie diagnostika (inpa) zobrazovala nejake chyby, ked som vsak bol v bmw a ziadal ich odchybove kody, nikdy to nejako neriesili a vzdy (teda asi 2krat) bolo vraj vsetko ok. teraz si zacinam mysliet, ze to az tak uplne nebolo

nedavno mi inpa ukazovala toto (snad nic viac nepribudlo). myslite, ze by sa symbol DPF mohol zobrazovat aj preto, ze je problem s 3 a 4tym zhavicom a pripadne po ich vymene sa znova vypalit? ci asi uz je neskoro? vedel by mi niekto, kto uz zhavice na e90tke menil, ich za dobru cenu objednat a vymenit pripadne?
0x4000 4000 Kraftstofftemperatursensor, Signal
0x4010 4010 Abgasgegendrucksensor vor Partikelfilter, Signal
P14A1 Abgasgegendrucksensor Schaltkreis (Bank 1, vor Partikelfilter) - hoch
0x4A44 4A44 Glühkerze Zylinder 3, Ansteuerung
0x4A34 4A34 Glühkerze Zylinder 4, Ansteuerung
0x493F 493F Vorförderdrucksensor, Signal
0x4D00 4D00 Abgasgegendrucksensor, Signal
0x480A 480A Partikelfiltersystem
0x481A 481A Partikelfiltersystem

dakujem

dibarbora

Nedeľa, 11. Januára 2015, 18:13

podla tych chyb ti v prvom rade nefunguje regeneracia a auto ti ide na 99% v nudzovom rezime z dovodu problemov s meranim tlaku pred a za dpf. Tie zhavice mozu tiez sposobovat problem s dpf ale to meranie tlaku je dolezitejsie. V prvom rade by som pozrel senzory okolo dpf.
BTW servis ktory na tieto chyby povie, ze je to ok treba obchadzat.

msc

Nedeľa, 11. Januára 2015, 19:03

tak ja som to bral tak, ze asi je moja diagnostika zla, kedze mi v bmw robili diagnostiku a uz len keby chceli zarobit, ma mohli postrasit ...

predpokladam, ze senzory tieto (1 a 4 najma)?:
http://bmwfans.info/parts-catalog/E90/E ... ting_parts

dakujem

dibarbora napísal:
podla tych chyb ti v prvom rade nefunguje regeneracia a auto ti ide na 99% v nudzovom rezime z dovodu problemov s meranim tlaku pred a za dpf. Tie zhavice mozu tiez sposobovat problem s dpf ale to meranie tlaku je dolezitejsie. V prvom rade by som pozrel senzory okolo dpf.
BTW servis ktory na tieto chyby povie, ze je to ok treba obchadzat.

dibarbora

Nedeľa, 11. Januára 2015, 19:44

jednotka je teplotny senzor, ten ti diagnostika nepise. V prvom rade skontroluj vsetky hadicky okolo dpf, chyby vymaz a skontroluj diagnostikou po skusobnej jazde. Zhavice budu pytat urcite vymenu.

msc

Nedeľa, 11. Januára 2015, 20:08

ano, vlastne to je teplotny snimac paliva asi.

ok, vdaka za rady, pozriem to. ja som prave ale nechcel nic mazat, aby mi to bmw skontrolovalo, ze ci najdu tie iste chyby. a jasne, chapem, ak nie su aktivne, nemam to riesit, ale chcel som to aj tak vediet a chcel som ich tam nechat, nech ich vymaze servis.

ale ok, asi treba riesit to, co bude aktivne. vdaka

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 12. Januára 2015, 09:26

hlavne zisti ci su tie chyby iba ulozene alebo su aktualne, ak su aktualne, treba ich poriesit, lebo tie snimace su potrebne pre regeneraciu, viacero ludi malo problemy s DPF prave kvoli odidenemu snimacu

zhavenie treba tiez poriesit, ale najskor by som urobil snimace a vynutil regeneraciu, cim skor, tym lepsie

a do toho servisu kde ti povedali, ze tam nic nemas uz radsej nechod :)

barberarot
Auto: BMW 318d
Kraj: Prešovský

Streda, 14. Januára 2015, 17:09

msc- daj si pozor pri vymene zhavičou strihaju vraj moj sme vyberali mozno hodinu mala račna s citom vytahnutie zalomeneho vraj stoji aj 100euro

Kortys
Auto: E91, E46, E53
Kraj: Zahraničie

Streda, 14. Januára 2015, 19:08

Také jsem jednu utrhl. Potřeba za tepla.

ondrej320d
Auto: bmw 320d
Kraj: Banskobystrický

Streda, 28. Januára 2015, 13:55

mozem sa opytat ako si to elektronicky kuknem aku mam hladinu oleja ? ..
Juventus napísal:

ako som uz pisal, ked je olej v strede risky, elektronicky ukazuje takmer MAX, ale ak olej stupne na riske nad maximum, tak elektronicky tiez ukaze ze je ho privela
Obrázok
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 20

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Obruck a 8 neregistrovaných