... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

lasvegas

Re: E46/320D - Stráca sa voda z chladiča

Nedeľa, 15. Augusta 2010, 13:28

Zdravim pani, pridam sa k problemom s chladiacou Ked sa po vychladnuti pozriem do nadrzky, tak raz je hladina par cm nad maximom, inokedy je v poriadku medzi a obcas je pod minimom... Vyzera to teda ze voda sa nestraca, len nechapem preco ta hladina nieje stale rovnaka... Moze to nejak suvisiet s klimou?

elektromusic
Kraj: Košický

Pondelok, 6. Septembra 2010, 18:18

ľudia..dlho som už nemal problem z chladiacou a teraz na jeseň sa to znovu obnovilo..stale dolievam po maximum a stači že prejdem možno 2km a kontrolka zasvieti a svieti neustale..par krat mi povedali že videli za mnou kamoši mokru stopu..ale nie vždy..včera som šiel večer do prace a opäť som dolial chladiacu a motor nebol ani zohriaty ..palička teploty ukazovala štvrťku a kontrolka zase svietila..podla mna to bude deravy chladič ..mate s tym skusenosti ako to dať dokopy alebo treba nový ? poradte prosim

Užívateľov profilový obrázok
siginigin
Autor témy
Auto: E46 320D, 2001
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 27. Septembra 2010, 09:25

nazdar, tak po dlhom case sa mi podarilo opravit tento problem. nie vsak rozoberanim motora, ale nechal som sa prehovorit na tesniaci prasok. najprv som tomu neveril ale ked mi to poradili asi piati automechanici, tak som to skusil. kupil som teda taku ampulku za necele 3 evri a vysypal som to tam cele (aj ked predavac hovoril, ze je to na 30 litrov vody). dieru to zacelilo. teraz to pouzivam asi 3 tyzdne, pricom som nabehal asi 600 km a vodu netreba dolievat (predtym bolo treba kazdych ~120 km). asi to nevydrzi naveky, odhady su tak 2 roky ale stale mi to pride lacnejsie ako oprava poskodenej casti (jeden technik sa vyjadril ze v pripade prasknuteho tesnenia 600E, hlava by vysla na 2000E). takze tak.

Xtremeg
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Banskobystrický

Streda, 23. Marca 2011, 16:19

Zdar páni,

Mám nápodobný problém ako tu všetci (100Kw 320d). po kúsku mi voda unika a sú aj na zemi kvapky chcladiacej kvapaliny, kazdy rok to musím davat opravovat a stále s tym mam problem dookola. bolo mi povedané ze nejaky výmennik čo vypadá ako šúľok antikorovy či čo ze to tade pomaly kvapká, alebo nejaka hadička. Ak by niekto tu v okolí BB vedel sa na to pozrieť, poradiť, prípadne dať dokopy,natlakovat a pozrieť kade ciká :) bol by som rád.

dik za odpoved.

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw
Kraj: Žilinský

Streda, 23. Marca 2011, 18:44

na mojej 320d 100kw tiez mizne voda...do oleja ju netlaci na bielo nedymi...voda na zem nekvapka a najhorsie je ze ani niesu nejake miesta zelene po vode....tak neviem co idem s tym robit....keby aspon ta voda poriadne farbila aby som to miesto nasiel ale nic.....

geri_tmp
Auto: e46 330d M-packet
Kraj: Bratislavský

Piatok, 25. Marca 2011, 18:16

Caute. Mne sa ties straca voda (3dc/500km) ale nahodou som si vsimol kusok mokreho ked som sa rypal v motore ked nesiel nastartovat. dufam ze to bude len tam. Bojoval som stym celu zimu. Prilozil som obrazok kde je to znazornene a ide asi o tesnenie privodnej hadice do hlavy motora. Chcem sa spytat ci je tu niejaky borec ktory by to vedel spravit. Myslim ze to nieje nic komplikovane len ja nemam vobec priestor na take opravy a bude treba zrejme rozobrat viac veci a spustit vodu.

Este mozno offtopic. Co su tie sive banky (cilyndre) na spodku znazorneneho ramecka. Mozno v tom sipim problem lebo aj po dlhej odstavke motora je jedna nedrzatelne horuca (ta mensia) a druha len taka letna. Je to podla vas normal?
Prílohy
rect3943.png
rect3943.png (284.21 KiB) 2461 zobrazení

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 25. Marca 2011, 19:55

Spravit ti to vieme.......v BA, čo sa týka tych valčekov tak to je prídavna elektricka pumpa na kurenie a ventil ktory reguluje teplotu vody na vyhrievanie interieru......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

mirogiggs
Auto: BMW 320d Touring E46

Nedeľa, 28. Decembra 2014, 15:53

Zdravim dlhsie sa mi straca voda z chladica. Na zaciatku trebalo dolievat zhruba po 4000km, teraz sa ten interval skracujea je to zhruba po 700-800km. Po odkrytovani som nasiel vodny kamen na miestach na obrazku +skorodovane skrutky co by mohlo naznacovat miesto uniku. Miesta som ocistil a teraz to chcem odsledovat aby som mal istotu ze to je miesto uniku. Mate niekto skusenosti s podobnym problemom? Snad bude stacit vymenit tesnenie c.4 alebo diel c.2 zo schemy z predchadzajucej stranky a nie cely ten chladic. Vdaka za pomoc.

Obrázok

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Nedeľa, 28. Decembra 2014, 16:24

skontroluj EGR termostat(tesnenie aj hadice) a EGR chladic

a ak si tam dolial uz vela vody za celu dobu(a nie aj nemrznucu zmes) tak skontroluj aj bod tuhnutia chladiacej, lebo ked ti to zamrzne tak amen tma ;)

mirogiggs
Auto: BMW 320d Touring E46

Nedeľa, 28. Decembra 2014, 16:41

EGR termostat viditelne netecie takisto hadica a dolieval som samozrejme aj nemrznucu zmes nie len vodu. Vdaka za tip

PeqpeK

Nedeľa, 28. Decembra 2014, 17:05

mirogiggs napísal:
EGR termostat viditelne netecie takisto hadica a dolieval som samozrejme aj nemrznucu zmes nie len vodu. Vdaka za tip

ono tym, ze je to teple, tak sa to moze stihnut aj hned odparit, urob kratku testovaciu jazdu a hned kuk pod kapotu

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 29. Decembra 2014, 09:56

Mne mizla prave cez tesnenie na EGR termostate a vsetko okolo bolo mokre, len v mieste uniku nie. Spomenul som to mechanikovi a hned mi povedal, ze na 99% to bude tesnenie. Mal pravdu. Pri beznej jazde to moc necakalo, ale pri vytoceni motora, to bolo vsade. Je to taka zlta gumicka, nestoji vela. Vela mechanikov ju nemeni, pri vymene termostatu. Vymena je na par minut.

PeqpeK

Pondelok, 29. Decembra 2014, 10:01

potmehuth napísal:
Mne mizla prave cez tesnenie na EGR termostate a vsetko okolo bolo mokre, len v mieste uniku nie. Spomenul som to mechanikovi a hned mi povedal, ze na 99% to bude tesnenie. Mal pravdu. Pri beznej jazde to moc necakalo, ale pri vytoceni motora, to bolo vsade. Je to taka zlta gumicka, nestoji vela. Vela mechanikov ju nemeni, pri vymene termostatu. Vymena je na par minut.

presne tu som mal na mysli ;)

čenči
Auto: E-46 318d
Kraj: Košický

Utorok, 30. Decembra 2014, 20:09

Ahojte. Ako citam tuto tému tak to asi bude častý problém. Pred tým so hladinu vody kontroloval len sporadicky, ale po výmene termostatov to robim dost pravidelne a stále sledujem pokles. Len asi tri centimetre, tak asi na hladinu minima a tam sa drží a ani kontrolka nesvieti. Tak neviem ci to riešiť. Ako ma vlastne ukazovatel hladiny plavať. Mal by po otvoreni veka vytrčať? Môj je tak za rovno s chladičom.

PeqpeK

Utorok, 30. Decembra 2014, 23:02

Mas to tam nakreslene, mal by vytrcat

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných