... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
siginigin
Autor témy
Auto: E46 320D, 2001
Kraj: Trenčiansky

E46/320D - Stráca sa voda z chladiča

Utorok, 27. Júla 2010, 09:39

Zdravím, mám taký problém: vždy po nejakých 200 km mi začne svietiť kontrolka, že chýba voda v chladiči. pozriem do nádržky a signalizačná palička je vždy skoro na dne, tak musím vytiahnuť bandasku a doliať cca 2-3 deci destilky. začalo mi to robiť asi pred 4-5 mesiacmi a takto v nezmenenom stave to pretrváva doteraz. vtedy, ešte bola zima, sa to za studeného motora prejavovalo obrovským kúdlom bieleho dymu, teraz v lete to nevidno. istý automechanik mi poradil, že to môže byť nejaký prasknutý výmenník, ktorý stojí asi 300E - to sa mi zdá dosť. pýtal som sa známych, ktorí vedia zohnať lacnejšie súčiastky, ale o výmenníku doteraz nepočuli. kontroloval som aj spodok víčka na motore ale nie je na ňom žiadna biela pena.

problém je v tom, že chcem ísť teraz na dovolenku a nechce sa mi stáť každých 200km, čakať než motor vychladne a dolievať vodu. budem vďačný za každú radu.

kark
Auto: e46, e90

Re: Stráca sa voda z chladiča

Utorok, 27. Júla 2010, 13:43

To sa tu už veľa-krát riešilo. No ťažko ti niekto povie presnú odpoveď. Ak ti to dymí a stráca sa ti voda može to byť prasknuté tesnenie pod hlavou, alebo hlava. Ak máš čistý vrchnák oleja zo spodu ako píšeš tak to môže byť len znamenie že sa ti voda netlačí do oleja. Môže to byť ale aj prasklinka niekde na chladiči a stihne sa voda vždy vypariť takže pod autom nič nemáš. Pokiaľ sa ti ale stráca voda už po 200 km 3 dcl tak to asi nebude len taká malá prasklina. Skús poriadne pozrieť či máš všetky hadice dobre dotiahnuté.

Mne sa strácala tiež voda ale mne klesa vždy len okolo 7cm pod risku a tam držala. Nakoniec som to vyriešil pripravkom na utesnenie mikroprasklín a od vtedy mám kľud.
Je to taký bordel ktorý si málokto dá do auta ale ja som to riskol dal upchalo to tú prasklinu a hneď som potom vymenil chlad kvapalinu, aby mi to tam ďalej nesvinilo čerpadlo atď. a doteraz je to ok nezmizne ani kvapka. Ak je to ale veľká prasklina a náhodou niekde na hlave tak si s tým môžeš pekne dosrať motor.

Takže odporučania: Pozrieť hadice, vrchnák na chladiči či nie je prasknutý, okolo vodnej pumpy a termostatu.
E46, 320 D 110 kw

siginigin
Autor témy

Re: E46/320D - Stráca sa voda z chladiča

Utorok, 27. Júla 2010, 14:28

nazdar, dik za radu, no pozeral som čo si písal, ale všetko je zakrytované, voľným okom nieje nič mokré alebo zatečené, takže asi budem musiet skočiť do servisu nech mi to zdvihne a rozoberie.
ešte som zabudol - vždy keď otvorím víčko chladiča, tak aj keď je motor studený musím čakať než odtiaľ vysyčí vzduch - nie som si istý, či to tak má fungovať...
len sa modlím aby ma to stálo menej než 3 stovky ;)
btw. kamarát mi tiež odporúčal kúpiť niekde na pumpe kúpiť hustejšiu kvapalinu, ktorá sa vraj môže dať do chladiča a tým sa dierky upchajú, ale niekde som to nevidel zatiaľ. a jeden z posledných názorov bol aby som dal do chladiča surové vajce (bez škrupiny), vraj jemu to takto fungovalo na škodovke :)

xH4wK
Kraj: Košický

Utorok, 27. Júla 2010, 14:34

No to vyzera ze to mas natlakovane ... moze to byt hlava, alebo prasknuty chladic ... podla bieleho dymu skor ta hlava...
Vymena tesnenia pod hlavou ta ale moze vyjst aj cez 300e...

djlaco
Auto: 325 tds

Utorok, 27. Júla 2010, 17:08

siginigin napísal:
nazdar, dik za radu, no pozeral som čo si písal, ale všetko je zakrytované, voľným okom nieje nič mokré alebo zatečené, takže asi budem musiet skočiť do servisu nech mi to zdvihne a rozoberie.
ešte som zabudol - vždy keď otvorím víčko chladiča, tak aj keď je motor studený musím čakať než odtiaľ vysyčí vzduch - nie som si istý, či to tak má fungovať...
len sa modlím aby ma to stálo menej než 3 stovky ;)
btw. kamarát mi tiež odporúčal kúpiť niekde na pumpe kúpiť hustejšiu kvapalinu, ktorá sa vraj môže dať do chladiča a tým sa dierky upchajú, ale niekde som to nevidel zatiaľ. a jeden z posledných názorov bol aby som dal do chladiča surové vajce (bez škrupiny), vraj jemu to takto fungovalo na škodovke :)

odporučam nedavat žiaden sajrajt ani vajce ](*,) #-o [-X toto nie je škodovka len si doserieš motor radšej to daj do servisu nech ti to pozru ale urcite pocitaj tak s investiciou cez 300€
BMW 325 tds touring vyrobene - Regensburg

kark
Auto: e46, e90

Streda, 28. Júla 2010, 05:42

mne na starom golfe II tiekol chladič, dal som tam 2 lyžičky kávy a bol pokoj a je doteraz cca asi 3 roky. ale do nového auta a do bmw by som to určite nedával. Ak ti vysyčí vždy vzduch aj pri studenom motore tak to vypada na tú hlavu. Proste je tam prasklina cez ktorú sa tlačí voda do motora ( preto ten biely dym a ak motor tlakuje tak cez tú istú prasklinu ti tlakuje do chladiaceho okruhu tam vstúpne tlak a pretlačí ti kapalinu cez tlakové výčko a tak sa stráca aj keď už nieje biely dym. Ale môže to byť aj niečo iné nechcem ťa strašiť. Ozaj nemlžia sa ti okná keď zakúriš?
E46, 320 D 110 kw

siginigin
Autor témy

Streda, 28. Júla 2010, 06:36

hmm a ja som myslel, že to nemôže byť hlava alebo tesnenie, keďže motor šlape rovnako dobre ako keď to bolo OK. nalievať do chladiča niečo "špeci" sa nechystám, dokiaľ nebudem vedieť čo tomu je, už som si vybavil servisáka od nás z dediny na víkend, tak dám potom vedieť.
ps:okná sa hmlia, ale len pri daždi alebo súloži, inak nie ;)

elektromusic

Streda, 28. Júla 2010, 17:48

ludia mam rovnaky problem s chladiacou kvapalinou..čaasto som ju v poslednej dobre dolieval..no dnes rano som ju dolial do maximum plavačika a cestou domov zprace com prešiel asi 3 km a už zase vyhodilo kontrolku kvapaliny ..už som zufaly z toho ..

darty
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 29. Júla 2010, 09:12

Na 100kW diesli sa často stáva že sa prederavý chladič na recirkulácii výfukových plynov, na obr. je to č.1. Môžeš ho skúsiť vyradiť a premostiť nejakou odpovedajúcou hadicou, alebo zablendovať a pojazdiť. Ak sa strácanie kvapaliny zastaví, vieš kde je chyba.
Prílohy
MTQ2ODJfcA==.png
MTQ2ODJfcA==.png (68.6 KiB) 8237 zobrazení
Ja neviem...

elektromusic

Štvrtok, 29. Júla 2010, 23:49

ludia..skuste mi poradiť čo mam robiť..bojim sa s tým jazdiť

siginigin
Autor témy

Piatok, 30. Júla 2010, 07:21

darty: tak som si to vytlačil a dnes to kuknem. dík za info...

sharan933
Kraj: Prešovský

Utorok, 3. Augusta 2010, 10:01

ja pouzivam taku pumpu na natlakovanie chladiacej sustavy natlakuje sa okruh a ked je netesnost tak sa ti ukaze

siginigin
Autor témy

Streda, 11. Augusta 2010, 13:59

tak som to dal tomu chlapikovi, hovoril, ze to pozeral, ale ze tam nieje nic vidiet zeby nieco tieklo, takze to tipuje na hlavu alebo tesnenie :(. skusim mu dat este ten obrazok co poslal darty.

darty napísal:
Na 100kW diesli sa často stáva že sa prederavý chladič na recirkulácii výfukových plynov, na obr. je to č.1. Môžeš ho skúsiť vyradiť a premostiť nejakou odpovedajúcou hadicou, alebo zablendovať a pojazdiť. Ak sa strácanie kvapaliny zastaví, vieš kde je chyba.

btw. to fakt ta suciastka stoji 328E ked sa to da nahradit hadicou?

gomez89
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Streda, 11. Augusta 2010, 19:44

Pridam sa aj ja k Vam...podla mna,jednoducho z mojho oka.ak to dymi na bielo,urcite unika voda do spalovacieho priestoru,to sa casto stava,ak sa do motora s turbom "tlaci" za studena,alebo po dlhej-rychlej trase sa motor hned vypne.
No je tu aj jedna druha moznost,ze sa ti ta voda straca ztakej casti,kde to nevydis,ako to tu uz bolo spomenute,napr.ako mne na A6-ke 2.8-ke,pri radiatore kurenia,a aj sa stihla odparit,a pomohol sposob natlakovania systemu.skus popr.tu vodu zafarbit nejako,staru vypusti,nalej inu,natlakuj,a hladaj...vela stastia;-) :wink:
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

misi24
Auto: BMW 320D 100KW
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 13. Augusta 2010, 20:31

ja som mal nieco podobne...biely dym z vyfuku...problem bol v tom chladici spatnych plynov...voda isla do spalovacieho priestoru...riesenie je novy chladic...cena 400€... len velky problem to zohnat...ja som cakal 3 mesiace na novy :(

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných